ΣΤΗΜΕΝΑ

Νέα αναβολή (;) για το μικρό "koriopolis"

Νέα αναβολή (;) για το μικρό "koriopolis"
Δικαστήριο

Οι εφέσεις των τεσσάρων καταδικασθέντων για το "koriopolis" (Μητρόπουλος, Ριαβόγλου, Αμανατίδης, Κωτούλας) είναι προγραμματισμένες να εκδικαστούν την Παρασκευή (20/5), αλλά η αποχή των δικηγόρων συνεχίζεται.

Η αποχή των δικηγόρων συνεχίζεται και είναι πάρα πολύ πιθανό να οδηγήσει σε αναβολή τις εφέσεις που έχουν καταθέσει οι τέσσερις καταδικασθέντες στην μικρή δίκη του "koriopolis", της υπόθεσης δηλαδή των στημένων αγώνων δηλαδή από το 2008 μέχρι το 2011.

Πρόκειται για τον Θωμά Μητρόπουλο, τον Κωνσταντίνο Ριαβόγλου, τον Περικλή Αμανατίδη και τον Διονύση Κωτούλα. Η υπόθεση έχει προγραμματιστεί να γίνει την Παρασκευή 20/5 το πρωί στο Γ' Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών με πρόεδρο την Όλγα Σχετάκη - Μπονάτου και εισαγγελέα την Βιργινία Σακελλαροπούλου, που ήταν εισαγγελέας έδρας στο δικαστήριο που είχε γίνει στα τέλη του 2013.

Αν η υπόθεση αναβληθεί, αυτό θα γίνεται για δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν στις 20 Ιανουαρίου πάλι εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων ενώ είχε προηγηθεί και μία διακοπή στις 4 Δεκεμβρίου. Να σημειωθεί ότι η μεγάλη δίκη του «koriopolis» με 84 κατηγορούμενους και 69 μάρτυρες έχει αναβληθεί για τα τέλη Οκτώβρη.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον Δεκέμβριο του 2013 είχε κρίνει ένοχους:

1. Τον Θωμά Μητρόπουλο ως πρόεδρο του Ηλυσιακού για δωροδοκία κατ' εξακολούθηση για τα ματς Ηλυσιακός - Εθνικός, Ηλυσιακός - Αγροτικός Αστέρας, Ολυμπιακός Βόλου - Ηλυσιακός. Η ποινή του: φυλάκιση 3 ετών και με χρηματική ποινή 30.000 ευρώ - εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, με ανασταλτικό αποτέλεσμα μέχρι την έφεση.

2. Τον πρώην πρόεδρο του Αγροτικού Αστέρα Κωνσταντίνο Ριαβόγλου για δωροληψία και δωροδοκία κατ' εξακολούθηση στα ματς Καβάλα - Αγροτικός Αστέρας, Ηλυσιακός - Αγροτικός Αστέρας και Αγροτικός - Καβάλα κι ένοχος για παράνομο στοιχηματισμό στο παιχνίδι Αγροτικός Αστέρας - Διαγόρας. Η ποινή του: φυλάκιση 4 ετών και 6 μηνών και με χρηματική ποινή 40.000 ευρώ με την ποινή - εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως με ανασταλτικό αποτέλεσμα μέχρι την έφεση.

3. Τον Διονύση Κωτούλα ως πρόεδρο της Αναγέννησης Καρδίτσας για δωροδοκία στο Αναγέννηση Καρδίτσας - Καβάλα. Η ποινή του: φυλάκιση 2 ετών με 3ετή αναστολή.

4. Τον προπονητή Περικλή Αμανατίδη για δωροδοκία στο Αναγέννηση Καρδίτσας - Καβάλα. Η ποινή του: φυλάκιση 2 ετών με 3ετή αναστολή.

5. Επίσης, είχε κριθεί ένοχος ο Μάκης Ψωμιάδης που απεβίωσε.

Αθώοι λόγω αμφιβολιών είχαν κριθεί οι Γιώργος Χριστοβασίλης, Σταύρος Ψωμιάδης, Βαγγέλης Αγγελής, Δημήτρης Δημητρίου, Γιώργος Χαβενετίδης, Γιάννης Παπακώστας.

TAGS ΣΤΗΜΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ