ΣΤΗΜΕΝΑ

Η δίωξη κατά Μαρινάκη

Η δίωξη κατά Μαρινάκη
INTIME SPORTS

Η ποινική δίωξη κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη ασκήθηκε από την εισαγγελία. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κατηγορείται για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα.

Ποινική δίωξη κατά του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για την υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια.

Ο κ. Μαρινάκης κατηγορείται, για απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση και απλή συνεργεία σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα τελεσθείσα κατ' εξακολούθηση.

Για τα ίδια αδικήματα ασκήθηκε ποινική δίωξη και εναντίον του Θανάση Κανελλόπουλου, ο οποίος φέρεται στη δικογραφία να έχει συνομιλίες με τον κ. Μαρινάκη, τον Αχιλλέα Μπέο, τον Μάκη Ψωμιάδη και τον Νίκο Πατέρα για συγκεκριμένους αγώνες.

Δίωξη, ασκήθηκε και σε άλλα 66 άτομα. Ανάμεσά τους, στους: Θωμά Μητρόπουλο, πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Αιγάλεω, Γιάννη Κομπότη, πρόεδρο της ΠΑΕ Λεβαδειακός, Σπ. Καλογιάννη, πρώην προέδρου της Κέρκυρας και νυν πρόεδρου της Football League, Αντώνη Μανίκα, πρώην τερματοφύλακα του Πανιωνίου και προπονητή, Αγγ. Τραυλό, μάνατζερ ποδοσφαιριστών, Γιώργο Μποροβήλο, πρώην διαιτητή και νυν προέδρου του Αστέρα Τρίπολης και αντιπροέδρου της Σούπερ Λίγκας, Δημήτρη Μπάκου, μεγαλομέτοχου του Αστέρα Τρίπολης, Αβραάμ Παπαδόπουλου διεθνή ποδοσφαιριστή. Επίσης κατά των πρώην ποδοσφαιριστών Ευστ. Προβατίδη, Πέτρο Ρουτζιέρη, Τάκη Γιαννόπουλου, Παυλ. Δήμου, Παν. Σπάρταλη, Γ. Σαλαμαστράκη, Ι. Τσιγιάννη, των διαιτητών Αθαν. Γιάχου, Δημήτρη Καλόπουλου, Σπυρίδωνα Τρύφωνα, του ιδιοκτήτη της Κέρκυρας, Γ. Λύπαντζη, του προπονητή Περ. Αμανατίδη, των ποδοσφαιριστών Χ. Ρέγιες και Μαρσ. Γκούτμαν, του Γ. Χριστοβασίλη, πρόεδρου του ΠΑΣ Γιάννινα, του Γ. Γρηγορόπουλου, πρώην πρόεδρου της Καλαμάτας, του Κων. Χρυσοχοϊδη, πρόεδρου του Διαγόρα, Ι. Σπάθα, πρώην διαιτητή και στους Ι. Ναυρινιάνη, Βασ. Αδαμάκη, Ι. Αρφάνη, Ευάγγελο Κιοτζένη και Ακη Πάσαρη.

Οι κατηγορίες είναι αυτές της δωροδοκίας και δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα από κοινού και κατ΄εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική ενέργεια, δηλαδή ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Παράλληλα, εκδόθηκε και διάταξη από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράϊκου, προκειμένου να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των παραπάνω κατηγορουμένων.

TAGS ΣΤΗΜΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ