ΣΤΗΜΕΝΑ

Απολογήθηκαν και περιμένουν

Απολογήθηκαν και περιμένουν
INTIME SPORTS

Απολογήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής (30/9) στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League οι ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα για την υπόθεση με τα "ύποπτα" παιχνίδια. Διαβάστε τι ειπώθηκε και τι αναφέρει στην επιστολή που απέστειλε ο Νικόλας Πατέρας

Την πόρτα της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League, πέρασαν το μεσημέρι της Παρασκευής (30/9) οι ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ.

Οι τρεις ΠΑΕ και απολογήθηκαν για την υπόθεση με τα "ύποπτα" παιχνίδια, μετά τις διώξεις που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ. Βασικός μάρτυρας και στις τρεις απολογίες ήταν ο γνωστός νομικός Αλέξης Κούγιας.

Η απολογία του Αστέρα Τρίπολης

Η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης και ο πρόεδρος της Γιώργος Μποροβήλος, απολογήθηκαν για δωροδοκία, με τον βασικό μάρτυρα Αλέξη Κούγια να καταθέτει υπέρ της ομάδας της Τρίπολης, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως δεν υπάρχει περίπτωση να ισχύει η υπόθεση δωροδοκίας και πως οι Μπάκος-Καϋμενάκης έχουν ρίξει λεφτά, έχουν φτιάξει γήπεδα και έχουν ευεργετήσει την Τρίπολη και το ποδόσφαιρό της.

Επίσης, για την συγκεκριμένη υπόθεση, ο Νικόλας Πατέρας απέστειλε επιστολή στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League, με την οποία διαψεύδει πως είναι αυτός που μιλάει με τον Μάκη Ψωμιάδη στην κασέτα για το ματς του Αστέρα Τρίπολης. Η συγκεκριμένη επιστολή διαβάστηκε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου πριν την έναρξη της υπόθεσης.

" Δε γνωρίζω τίποτα ούτε για το ένα ούτε για το άλλο παιχνίδι (σ.σ. με Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα). Ενημερώθηκα από τον Τύπο. Άκουσα ότι μιλάει ο Πατέρας με τον Ψωμιάδη. Τώρα ακούσαμε ότι δεν είναι ο Πατέρας αυτός που ακούγεται.

Είμαι προκατειλημμένος κατά του Αστέρα. Ξέρω πράγματα για τον Αστέρα αλλά είναι παντελώς άσχετα με την υπόθεση. Έχω συναντήσει τον Αστέρα με τον Άρη Πετρούπολης και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Έχω κάνει καταγγελίες για τους Μποροβήλους.

Σε καμιά περίπτωση όμως δε θέλω να επηρεάσει την κρίση σας η άποψή μου. Είμαι στα δικαστήρια με τον Μποροβήλο και τον Καϋμενάκη. Αλλά κρατάω απόσταση από το θέμα. Και κάτι πολύ σημαντικό. Έχω μεγάλη αγάπη στον ένα ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, τον Δημήτρη Μπάκο, τον αγαπώ σαν έναν άνθρωπο της κοινωνίας.

Για μένα δεν υπάρχει αυτή η υπόθεση. Τα έσοδα του Αστέρα δεν είναι από τα στοιχήματα. Για μένα δεν υπάρχει αυτή η υπόθεση. Πιστεύω ότι όλα προέκυψαν από την κουτσομπολίστικη νοοτροπία του Ψωμιάδη. Πιστεύω ότι δεν ήταν ανάγκη ο Μποροβήλος να τάξει λεφτά στον Μπέο λόγω της μεταξύ τους σχέσης. Το ποσό των 500.000 ευρώ που ακούγεται είναι υπερβολικό ποσό. Δεν υπάρχει αυτό για μένα.

Οι ιδιοκτήτες του Αστέρα έχουν ρίξει χρήματα στο ποδόσφαιρο. Κανείς άλλος εκτός από τον Κόκκαλη δεν το έχει κάνει αυτό. τα έκαναν και χωρίς να έχει έσοδα ο Αστέρας. Είναι το μεράκι του Αρσένη, του Καϋμενάκη, του Μπάκου. Ο Μπάκος είναι από τις Κολλίνες. Ξεχωρίζω τις προσωπικότητες Μπάκου-Καϋμενάκη", είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας, ενώ οι τρεις δικηγόροι του Αστέρα τόνισαν ότι τους κάλυψε ο γνωστός νομικός.

Η απολογία του ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ με την σειρά του απολογήθηκε για την αναμέτρηση με την Ηλιούπολη και για την εμπλοκή του κ. Νύκταρη με την ΠΑΕ.

Από τον πρόεδρο της Παναχαϊκής κ. Αλέξη Κούγια που ήταν ο βασικός μάρτυρας ζητήθηκε να πάρει πρώτος τον λόγο και εκείνος είπε ότι ο ΟΦΗ δεν έχει καμία σχέση με τον Ηρακλή Νύκταρη ενώ αναφερόμενος στην εμπλοκή του συλλόγου για παράνομο στοιχηματισμό τόνισε ότι " η Ηλιούπολη δεν μπορούσε να κερδίσει κανέναν αντίπαλο. Εδώ, ο Τσακογιάννης στοιχημάτιζε εις βάρος της ίδιας της ομάδας του για τον αριθμό των γκολ που θα δεχτεί".

Μάλιστα, ο κ. Κούγιας αναφερόμενος στους Νίκο Μαχλά, Γιάννη Κουράκη τους χαρακτήρισε ως " ανθρώπους αμέμπτου ηθικής που δεν έχουν καμία σχέση με όλα όσα τους καταλογίζουν", ενώ για το ματς με την Ηλιούπολη είπε: " ο ΟΦΗ το κέρδισε γιατί είχε την καλύτερη ομάδα και το πήρε το παιχνίδι δίκαια".

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Βασίλης Ξημέρης είπε: "Ο ΟΦΗ δεν έχει κανέναν αφανή μεγαλομέτοχο και παράγοντα αλλά μόνο ανθρώπους που φαίνονται. Ο κύριος Νύκταρης δεν ήταν ποτέ παράγοντας του ΟΦΗ και ουδέποτε θέλησε να αναλάβει κάποιο πόστο στον σύλλογο".

Τέλος, ο Νίκος Μαχλάς τόνισε: " Είναι διασυρμός η αναφορά του ονόματός μου στα στημένα παιχνίδια, εγώ που έχω τιμήσει την Κρήτη και την Ελλάδα".

Η απολογία του ΠΑΣ Γιάννινα

Τέλος, η τρίτη ομάδα που πέρασε την πόρτα της Πειθαρχικής Επιτροπής ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Χριστοβασίλης.

Εκτός από τον Αλέξη Κούγια, μάρτυρας στην υπίθεση αυτή ήταν και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ιωνικός, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, καθώς ένα παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων (0-0) θεωρείται ύποπτο.

Ο Αλέξης Κούγιας για τον Γιώργο Χριστοβασίλη τόνισε ότι είναι έντιμος άνθρωπος ενώ για τον Βαγγέλη που ακούγεται στις συνομιλίες δήλωσε πως μάλλον πρόκειται για τον Βαγγέλη Αγγελή τον οποίο και θεωρεί επικίνδυνο.

Όταν πήρε τον λόγο ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ τόνισε ότι αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω δεν θα επέλεγε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο: " Λυπάμαι. Αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω δε θα ασχολιόμουν με το ποδόσφαιρο ξανά", είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Χριστοβασίλης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα συνέχισε λέγοντας: " Έχω πληγεί επαγγελματικά από όλο αυτό που γίνεται. Ο Αγγελής είναι ένας μάνατζερ που συνεργάζεται και όχι μέλος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Στο παιχνίδι που αναφέρεται υπήρξε και ακυρωθέν γκολ του ΠΑΣ".

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League δεν αποκλείεται να βγουν και εντός της ημέρας.

TAGS ΣΤΗΜΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ