ΕΛΛΑΔΑ

Στην ευρωπαϊκή "ελίτ" ο Σιδηρόπουλος

Στην ευρωπαϊκή "ελίτ" ο Σιδηρόπουλος
Σιδηρόπουλος INTIME SPORTS

Ο ρέφερι από τα Δωδεκάνησα, Τάσος Σιδηρόπουλος, προβιβάστηκε στην ανώτερη κατηγορία διαιτητών της Ευρώπης, στα χνάρια του Κύρου Βασάρα.

Σημαντική διάκριση για την ελληνική διαιτησία που εφτά χρόνια μετά την αποχώρηση του Κύρου Βασάρα, αποκτά και πάλι εκπροσώπηση στην «ελιτ» των ρέφερι της Ευρώπης: στην ανώτερη κατηγορία δηλαδή στην οποία οι διαιτητές σφυρίζουν μέχρι και σε τελικές φάσεις Μουντιάλ καιEuro.

Ο 36χρονος ρέφερι, που έχει ήδη στο ενεργητικό του ήδη 16 αγώνες σεChampionsκαιEuropaLeague, προβιβάστηκε με άλλους εφτά ρέφερι μετά από απόφαση της επιτροπής διαιτησίας της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας στην οποία μέλη είναι ο Κύρος Βασάρας και ο Χιου Ντάλας που συνεργάζονται με την ΕΠΟ.

Ο Σιδηρόπουλος που τον τελευταίο χρόνο ήταν υπό παρακολούθηση, είχε χάσει στο παρά ένα την άνοδο, τον περασμένο Νοέμβριο, έπειτα τον αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για το ChampionsLeague(1-2). Εκεί στο 77ο λεπτό αντί να δείξει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Βέρνμπλουμ των Ρώσων που έκανε φάουλ και είχε ήδη μία κάρτα από το πρώτο ημίχρονο, την έδειξε στον Ιγκνάσεβιτς. Έτσι, η ΤΣΣΚΑ συνέχισε και τελείωσε το παιχνίδι με 11 παίκτες και όχι με 10. Το συγκεκριμένο λάθος, όπως αποδείχθηκε του είχε στερήσει τότε την άνοδο.

Σε αντίθεση με τον Σιδηρόπουλο, κανένας άλλος Έλληνας διεθνής διαιτητής δεν ανέβηκε κατηγορία. Ο Κουκουλάκης παρέμεινε στην πρώτη, οι Σπάθας, Τριτσώνης στην δεύτερη, οι Παππάς, Γιάχος, Καλογερόπουλος στην τρίτη.Ο τελευταίος όμως, είναι δικαιολογημένος αφού χρίστηκε διεθνής φέτος και τώρα αρχίζει να παίρνει ευρωπαϊκούς αγώνες.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ