ΕΛΛΑΔΑ

Στην άκρη το αθλητικό νομοσχέδιο του Κοντονή

Στην άκρη το αθλητικό νομοσχέδιο του Κοντονή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στην άκρη μπαίνει το αθλητικό νομοσχέδιο του Σταύρου Κοντονή, το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση και ο Γιώργος Βασιλειάδη, θα δώσει κατευθύνσεις για καινούργιο, οι διατάξεις του οποίου δεν θα ανοίγουν μέτωπα με τη FIFA.

Ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, δίνει κατευθύνσεις για σύνταξη νέου αθλητικού νομοσχεδίου, το οποίο βάζει στο περιθώριο εκείνο του Σταύρου Κοντονή που είναι σε διαβούλευση και στόχος είναι να κλείσει κάθε μέτωπο με την FIFA και να αποφευχθεί ο οποιοσδήποτε κίνδυνος για Grexit.

Σύμφωνα με τη "Live Sport", ο κ. Βασιλειάδης βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη και με την Παγκόσμια Ομοσπονδία, θέλοντας να έχει την καλύτερη δυνατή συνεργασία και ουσιαστικά να... σβήσουν οι "κόκκινες γραμμές" που υπήρχαν στο νομοσχέδιο και δημιουργούσαν ζητήματα για ποδοσφαιρική απομόνωση.

Έτσι, λοιπόν, θα δημιουργηθεί ουσιαστικά ένα καινούργιο νομοσχέδιο και χθες ο επιτετραμμένος της FIFA ανέφερε πως "ο νέος Υφυπουργός δείχνει διατεθειμένος να έχουμε καλή συνεργασία για να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν στο ποδόσφαιρο και έχουν σχέση με τις δικές του αρμοδιότητες", δείχνοντας πως στόχος είναι να υπάρχει αγαστή συνεργασία ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Παίρνει παράταση η θητεία της Διοικούσας Επιτροπής

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πάρει παράταση και η θητεία της Διοικούσας Επιτροπής (λήγει στις 31 Μαΐου 2017), καθώς θα την επικαλεστεί ως λόγο η FIFA για να επιμηκυνθεί η παρουσία της στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο λόγος; Για να συνταχθεί νέο νομοσχέδιο, θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος και υπάρχουν αρκετές διατάξεις που πρέπει να εναρμονιστούν με την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ