ΕΛΛΑΔΑ

Στα... μαχαίρια ΕΠΟ - Football League λόγω δευτεραθλητών

Στα... μαχαίρια ΕΠΟ - Football League λόγω δευτεραθλητών
ΕΠΟ EUROKINISSI

Η ΕΠΟ εφαρμόζει από τώρα τον νέο ΚΑΠ και ανεβάζει δευτεραθλητή της Γ' Εθνικής στη Stoiximan.gr Football League, η διοργανώτρια της οποίας αντιδρά. Το έγγραφο της Ομοσπονδίας προς Δόξα Δράμας, ΑΕ Καραϊσκάκης, Χαλκίδα και Ιωνικό. (PHOTOS).

Στο προ ημερών διοικητικό συμβούλιο της Football League, συμμετοχή δήλωσαν 17 ομάδες. Ο Αγροτικός Αστέρας αποσύρθηκε, παρότι τερμάτισε με χαρακτηριστική ευκολία στις υψηλές θέσεις του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε.

Η προκήρυξη αναφέρει ότι 18 είναι οι ομάδες που μετέχουν στη Stoiximan.gr Football League, άρα προκύπτει κενό. Στη διοργανώτρια υποστηρίζουν ότι ή θα πρέπει να γίνει πρωτάθλημα 17 ομάδων ή να μείνει ως 18η ομάδα ο Πανελευσινιακός, ο οποίος υποβιβάστηκε βαθμολογικά, αφού ο προηγούμενος ΚΑΠ δεν έδινε το δικαίωμα σε ομάδα της Γ' Εθνικής να ανέβει, στην περίπτωση που προέκυπτε κενό.

Ο νέος Κανονισμός, ωστόσο, αυτό ακριβώς ορίζει: " Αν μία ή περισσότερες ομάδες που δικαιούται να αγωνιστούν στην Β΄ κατηγορία παραιτηθούν για οποιανδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή ή δεν λάβουν την απαιτούμενη για την συμμετοχή τους αδειοδότηση, ή αν μία ή περισσότερες από τις δικαιούμενες να προβιβασθούν ομάδες από την Γ’ Ερασιτεχνική στην Β΄ Εθνική Επαγγελματική κατηγορία δεν καταφέρουν να συστήσουν ΠΑΕ ή δεν λάβουν την προβλεπόμενη αδειοδότηση, τότε το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι τέσσερεις (4) αμέσως επόμενες στην σειρά κατάταξης - μετά τον προβιβασμό των προβλεπόμενων - του μίνι πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και σύμφωνα με την σειρά κατάταξής τους και με τους ίδιους κανόνες.

Αν και μετά την εξάντληση των ανωτέρω δυνατοτήτων, ο αριθμός των προβλεπόμενων ομάδων δεν έχει καλυφθεί, τότε αποκτούν το δικαίωμα οι υποβιβασθείσες από την Β΄ κατηγορία ομάδες, να παραμείνουν σε αυτήν (με την σειρά κατάταξης στον βαθμολογικό πίνακα) ώσπου να συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος από την προκήρυξη αριθμός ομάδων".

Όταν είχε γίνει γνωστός ο νέος ΚΑΠ, ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει από τώρα θέμα ανόδου των δευτεραθλητών, αφού: "Επικοινώνησα με τους ανθρώπους της ΕΠΟ για να πάρω τις διευκρινήσεις από πότε ισχύει ο νέος ΚΑΠ και με διαβεβαίωσαν ότι ρυθμίζει τη διάρθρωση του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2018-2019".

Να, όμως, που η ΕΠΟ δίνει από τώρα το δικαίωμα να εξασφαλίσουν άνοδο οι δευτεραθλητές της Γ' Εθνικής που ολοκληρώθηκε, δηλαδή στις Δόξα Δράμας, ΑΕ Καραϊσκάκης, Χαλκίδα και Ιωνικό. Τους απέστειλε έγγραφο, στο οποίο ξεκαθαρίζεται πως ο νέος ΚΑΠ έχει άμεση εφαρμογή και τους ζητά, αν και όσοι το επιθυμούν, να πράξουν μια σειρά από ενέργειες για να δηλώσουν υποψηφιότητα ανόδου μέχρι τις 17 Αυγούστου και ώρα 15.00.

Με άλλα λόγια, τέσσερις ομάδες αποκτούν δικαίωμα να ανέβουν, από τις οποίες μία θα προβιβαστεί. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις; Να καταθέσουν στην ΕΠΟ εγγυητική επιστολή τραπέζης ισόποση του απαιτούμενου για την ίδρυση ΠΑΕ μετοχικού κεφαλαίου (300.000 ευρώ). Αν υπάρχουν περισσότερες από μία ομάδες που ενδιαφερθούν για άνοδο, θα οριστούν μονοί αγώνες μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο, με παράταση και πέναλτι.

Αν υπάρχουν περισσότερες των δύο ομάδων, θα γίνει κλήρωση. Ο τρόπος διεξαγωγής των μπαράζ θα αποφασιστεί, μόλις γίνει γνωστός ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετάσχουν. Δείτε αναλυτικά το έγγραφο:

Στα... μαχαίρια ΕΠΟ - Football League λόγω δευτεραθλητών
Στα... μαχαίρια ΕΠΟ - Football League λόγω δευτεραθλητών
Στα... μαχαίρια ΕΠΟ - Football League λόγω δευτεραθλητών
Στα... μαχαίρια ΕΠΟ - Football League λόγω δευτεραθλητών

ΑΝΤΙΔΡΑ Η FOOTBALL LEAGUE

Η κίνηση της ΕΠΟ βρίσκει κάθετα αντίθετη τη Football League, η οποία δεν επιθυμεί την άνοδο δευτεραθλήτριας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΠΑΕ Πανελευσινιακός ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο, κάνοντας λόγο για παραμονία. Συγκεκριμένα, ανέφερε:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Πανελευσινιακός θα προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο για την παρανομία που επιχειρεί η ΕΠΟ. Η μόνη ομάδα που πρέπει να μείνει στη Football League είναι ο Πανελευσινιακός". Η ομάδα της Δυτικής Αττικής ευελπιστεί σε δικαίωση και ενώ οι δευτεραθλητές ετοιμάζονται για μπαράζ.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ