ΕΛΛΑΔΑ

Σιδηρόπουλος: "Πριν από τα μεγάλα παιχνίδια, κλείνω το κινητό"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O Tάσος Σιδηρόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο Oneman.gr και μίλησε για τα καλά και τα στραβά του επαγγέλματος του διαιτητή, ανέφερε τι κάνει πριν απ' τα μεγάλα παιχνίδια, ενώ πήρε θέση για το VAR.

Μία ενδιαφέρουσα και συνάμα σπάνια συνέντευξη παραχώρησε ο Τάσος Σιδηρόπουλος στο Oneman.gr, όπου αναφέρθηκε στα καλά και τα στραβά του επαγγέλματος του διαιτητή, έκανε μία αναδρομή στην καριέρα του, μίλησε για το παιχνίδι που τον στιγμάτισε, ενώ αποκάλυψε τι κάνει πριν απ' τα μεγάλα ματς.

Παράλληλα, μίλησε για την πίεση που ασκείται στους διαιτητές, ενώ πήρε θέση για το πολυσυζητημένο θέμα της χρήσης του VAR στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Μεταξύ άλλων, ο Έλληνας διαιτητής τόνισε πως "πριν από τα μεγάλα παιχνίδια, κλείνω το κινητό και δεν διαβάζω τίποτα και κανέναν, αυτή είναι η επιλογή μου, ασχολούμαι μόνο με τους βοηθούς μου. Αν διαβάσεις κάτι και είσαι λίγο ευάλωτος, μπορούν να σε επηρεάσουν. Ξέρω ποιος είμαι, πού πατάω και πλέον, δεν μπορεί να με επηρεάσει τίποτα. Ακόμα και λάθος να κάνω, προσπαθώ να αναλύσω γιατί το έκανα, ώστε να μην το ξανακάνω. Λάθη θα γίνονται πάντα, προσπαθώ να μην κάνω τα ίδια λάθη".

Για την πίεση που ασκείται στους διαιτητές: " Τα πρώτα χρόνια, η πίεση που ασκείται σ’ έναν διαιτητή, έναν άνθρωπο πάνω απ’ όλα, είναι δύσκολο να σε αφήσει ανεπηρέαστο. Όχι την ώρα του αγώνα, αλλά μέχρι να φτάσουμε σε αυτόν. Στοχοποιούμαστε πολλές φορές για κάτι που έγινε πριν δέκα χρόνια κι όταν τελικά τα πηγαίνουμε καλά, κανείς δεν βγαίνει να ζητήσει μία συγγνώμη. Είναι δύσκολο το πρώτο διάστημα, όλη αυτή η πίεση σε γεμίζει ερωτηματικά. Τα τελευταία χρόνια όμως, όλα αυτά μού είναι απλά αδιάφορα. Είτε λένε, είτε δεν λένε, είτε έχουν το πρόσωπό μου πρωτοσέλιδο, είτε όχι, δεν με απασχολεί καθόλου. Κατάλαβα πώς λειτουργεί αυτό το σύστημα, το οποίο θέλει να επηρεάσει τον άνθρωπο διαιτητή, να τον κάνει να στεναχωρεί και να φοβηθεί".

Για το VAR, δήλωσε: "To VAR σίγουρα αλλάζει τον τρόπο που παίζεται το ποδόσφαιρο. Είμαι ο μόνος που το έχει δοκιμάσει στην Ελλάδα, διότι ήμουν παρών πέρσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελπίδων στην Κορέα όπου έπαιξα επτά παιχνίδια ως video assistant. Είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο, θεωρώ όμως ότι πρέπει να εισαχθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σίγουρα θα βοηθήσει. Έχει ακόμα τα θέματά του, όπως ότι καθυστερεί το παιχνίδι, κάτι που έχει να κάνει με την εμπειρία των διαιτητών που ασκούν καθήκοντα VAR. Αυτή τη στιγμή μας ενδιαφέρει πιο πολύ η ακρίβεια και όχι ταχύτητα της απόφασης. Στο επόμενο διάστημα όμως θα πρέπει να έρθει και η ταχύτητα".

Διαβάστε εδώ όλη τη συνέντευξη στο Oneman.gr

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ