ΕΛΛΑΔΑ

Σέντρα με... αμφιβολίες για το μεγάλο "koriopolis"

Σέντρα με... αμφιβολίες για το μεγάλο "koriopolis"

Στο εδώλιο 84 κατηγορούμενοι για την μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς στο ποδόσφαιρο. Αμφίβολο αν θα ξεκινήσει η δίκη.

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί τη Δευτέρα το πρωί, με νούμερο 4 στο πινάκιο, η δεύτερη (και μεγάλη) δίκη για το σκάνδαλο "Koriopolis", για τα "στημένα" παιχνίδια του 2011 δηλαδή.

Στο εδώλιο σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών θα καθίσουν 84 κατηγορούμενοι, ενώ αρχικά ήταν 93, καθώς ορισμένα πλημμελήματα έχουν παραγραφεί.

Η δίκη μετράει ήδη μία αναβολή από τις 15 Απριλίου λόγω της αποχής που είχαν τότε οι δικηγόροι. Είναι αμφίβολο όμως, αν θα ξεκινήσει τώρα, αφενός επειδή είναι πιθανόν να παρέλθει το ωράριο του δικαστηρίου (να μην προλάβει να ξεκινήσει η δίκη), αφετέρου επειδή η αίθουσα είναι μικρή για να χωρέσει 84 κατηγορούμενους.

Αν γίνει ανάγνωση των ονομάτων των κατηγορουμένων και των μαρτύρων και γίνει διακοπή τότε, αυτή θα είναι μικρή χρονικά. Αν δοθεί αναβολή, τότε η δίκη θα πάει για τη νέα χρονιά.

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ

Στους 84 βρίσκονται παράγοντες και στελέχη ΠΑΕ, προπονητές, ποδοσφαιριστές, μάνατζερ, bookmakers και παίκτες του στοιχήματος. Ανάμεσα τους, ο πρώην πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος, που κατηγορείται για δωροδοκία - δωροληψία, ο πρώην ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο πρώην ιδιοκτήτης της Ηλιούπολης Γιώργος Τσακογιάννης (κατηγορούνται για κακουργήματα), ο πρώην αντιπρόεδρος της Λίγκας Δημήτρης Τζελέπης.

Ακόμη, ποδοσφαιριστές όπως οι Κώστας Μενδρινός, Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο ιδιοκτήτης του Λεβαδειακού Γιάννης Κομπότης, ο εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης Δημήτρης Μπάκος, ο προπονητής Νίκος Παντέλης, ο μάνατζερ Άγγελος Τραυλός και ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού Μιχάλης Κουντούρης.

ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

Να σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης και ο δικηγόρος Θανάσης Κανελλόπουλος έχουν μετατραπεί από κατηγορούμενοι σε μάρτυρες!

Μάλιστα, το δικαστήριο στις 15 Απριλίου είχε εκφωνήσει 69 μάρτυρες μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Κούγιας, Πατέρας, Πιλάβιος, Τεροβίτσας, Σπανός και οι διαιτητές (πρώην και νυν) Κυζας, Μάνταλος, Γιάχος, Σαραϊδάρης, Παμπορίδης, Αμπάρκιολης, Δαλούκας, Τουμπακάρης, Γεωργαράκος, Πηλαδάκης.

ΤΟ ΜΙΚΡΟ "KORIOPOLIS"

Για το μικρό "koriopolis", τα "στημένα" παιχνίδια δηλαδή που είχαν διεξαχθεί την περίοδο 2008-2011, έχουν κριθεί ένοχοι σε πρώτο βαθμοί οι Θωμάς Μητρόπουλος ως πρόεδρος του Ηλυσιακού, ο πρώην πρόεδρος του Αγροτικού Αστέρα Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, ο Διονύσης Κωστούλας ως πρόεδρος της Αναγέννησης Καρδίτσας και ο προπονητής Περικλής Αμανατίδης. Όλοι τους έχουν ασκήσει έφεση.

Η υπόθεση συνεχίζεται σε ρυθμούς… χελώνας στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το οποίο μάλιστα είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει την Τρίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι 3+1 δίκες του Οκτωβρίου
TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ