ΕΛΛΑΔΑ

Σάντος στο Sport24.gr: "Θέλω να δουλέψω στην Ελλάδα"

Σάντος στο Sport24.gr: "Θέλω να δουλέψω στην Ελλάδα"

Το Sport24.gr στο περιθώριο του φιλικού για τον Ντέκο στο "Ντράγκαο" συνομίλησε με τον Φερνάντο Σάντος. Δείτε τι δηλώνει ο Πορτογάλος τεχνικός για το επόμενο βήμα του και το δίλημμα εθνική ή σύλλογος. "Περήφανος για την εθνική, σημάδεψε τη ζωή μου" (video).

Η δημοφιλία του Φερνάντο Σάντος παραμένει σε υψηλά επίπεδα στο Πόρτο. Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός αντικατέστησε την τελευταία στιγμή τον Ζοζέ Μουρίνιο καθοδηγώντας την Πόρτο του 2004 κόντρα στην Μπαρτσελόνα του 2006.

Αποστολή στο Οπόρτο: Γ. Γεωργόπουλος - Β. Τεμπέλης

Η αναμέτρηση διεξήχθη την περασμένη Παρασκευή στο "Ντραγκάο", όπου 50.000 οπαδοί της Πόρτο αποθέωσαν τον Ντέκο. Ήταν το τελευταίο ματς του σπουδαίου παλαίμαχου άσου που αποτελεί ακόμη και σήμερα λαϊκό ήρωα για τους "Δράκους".

Από την μία πλευρά ο Φερνάντο Σάντος και από την άλλη ένας ακόμη γνώριμος, ο Χενκ Τεν Κάτε, ο οποίος έδινε εντολές στον Λιονέλ Μέσι.

Από το πρωί της Παρασκευής, ο Πορτογάλος προπονητής βρέθηκε στο λόμπι του ξενοδοχείου κουβεντιάζοντας με τον εμβληματικό αρχηγό της Πόρτο και νυν συνάδελφο του, Ζόρζε Κόστα.

Ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος υπέγραψε ουκ ολίγα αυτόγραφα στους συμπατριώτες του, περικυκλώθηκε από Πορτογάλους δημοσιογράφους, οι οποίοι επίμονα τον ρωτούσαν εάν είναι έτοιμος να αναλάβει την εθνική Πορτογαλίας.

Ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, μίλησε αποκλειστικά για την επόμενη μέρα μετά την αποχώρηση του από την εθνική ομάδα σημειώνοντας πως η Ελλάδα ήδη του λείπει.

Σάντος στο Sport24.gr: "Θέλω να δουλέψω στην Ελλάδα"

"Η Ελλάδα προφανώς και μου λείπει. Είναι η χώρα μου και δεν το κρύβω. Τα τελευταία τρία χρόνια πέρασα περισσότερο καιρό στην Ελλάδα παρά στην Πορτογαλία. Έχει περάσει ήδη ένας μήνας μακριά από τη χώρα και μου λείπει, δεν μπορώ να το κρύψω. Θα είναι πάντα μέσα στη καρδιά μου".

Ο Φερνάντο Σάντος δεν βιάζεται, ωστόσο προετοιμάζει την επόμενη κίνηση του.

"Θα περιμένω και θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Είναι ώρα, για ένα καινούριο βήμα".

Το Sport24.gr έθεσε στον "μηχανικό" το δίλημμα "σύλλογος ή εθνική ομάδα".

"Ο προπονητής δεν πρέπει να έχει προτιμήσεις. Εάν μπορούσα να επιλέξω σίγουρα θα ήταν η επιστροφή στην καθημερινή δουλειά. Αυτό που θα μου άρεσε. Είμαι πολύ υπερήφανος που καθοδήγησα την Εθνική μας ομάδα και είναι κάτι που θα σημαδέψει για πάντα τη ζωή μου".

Ο 59χρονος προπονητής δεν απέκλεισε την πιθανότητα να επιστρέψει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

"Είναι πιθανό. Πάντα θέλω να δουλεύω στην Ελλάδα. Είναι μια χώρα στην οποία αισθάνομαι καλά και πάντα θα έχω την διάθεση να δουλέψω στην Ελλάδα".

Σάντος στο Sport24.gr: "Θέλω να δουλέψω στην Ελλάδα"

Οι φήμες στην Πορτογαλία περί ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Φερνάντο Σάντος οργιάζουν. Ο ίδιος μέσω του Sport24.gr διαψεύδει όσα γράφονται.

"Οχι δεν ισχύει, γιατί έχει προπονητή τον Πάουλο Μπέντο που είναι πολύ φίλος μου και είναι μάλιστα πολύ επιτυχημένος σε αυτό που κάνει".

Ο Φερνάντο Σάντος ήταν ο πρώτος προπονητής του Ντέκο στην Πόρτο. Για την συνεργασία του με το ίνδαλμα των "Δράκων" μόνο καλά λόγια είχε να πει.

"Από την πρώτη στιγμή που τον συνάντησα κατάλαβα ότι δεν είναι ένας τυχαίος ποδοσφαιριστής, ότι είχε ποιότητα.

Μερικές φορές δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά μπορώ να πω ότι μαζί με τον Ντέκο είχα τη τύχη να προπονήσω μία μεγάλη ομάδα όπως ήταν εκείνη της Πόρτο με πολλούς ποδοσφαιριστές εξαιρετικής ποιότητας. Ο Ντέκο μεγάλωσε στη Πόρτο.

Η Πόρτο βοήθησε τον Ντέκο και ο Ντέκο την Πόρτο. Ήταν μία σχέση αμοιβαίας προσφοράς".

Με αφορμή το φιλικό για να τιμηθεί ο Ντέκο στο οποίο αγωνίστηκαν ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης (Μέσι, Ετό, Φαν Μπόμελ, Φαν Μπρόνκχορστ, Ζιουλί, Ντάβιντς) ο Φερνάντο Σάντος κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο του "Ντραγκάο" ως προπονητής της Πόρτο.

"Στο Ντραγκάο έχω παίξει μόνο ως αντίπαλος με την Μπενφίκα. Αλλά είναι μια ιδιαίτερη στιγμή γιατί πέρασα πανέμορφα χρόνια στο 'Ντας Άντας' τα οποία συνοδεύτηκαν και από επιτυχίες.

Δεν είναι όμως, μόνο οι επιτυχίες που μένουν αλλά και οι φιλίες που έκανα και μερικά παιδιά μου όπως τον Αλένιτσεφ έχω να τα δω από τότε".

O Φερνάντο Σάντος μιλάει στην κάμερα του Sport24.gr

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ