ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτη φορά αριστερά μπακ

Πρώτη φορά αριστερά μπακ

Με αφορμή τη διαφαινόμενη πώληση του Αλέξανδρου Κατράνη στη Σεντ Ετιέν, το Sport24.gr γράφει για τους Έλληνες αριστερούς μπακ που έχουν κάνει... μόδα τις μεταγραφές στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια.

Όλα αυτά τα χρόνια η Ελλάδα παράγει κεντρικούς αμυντικούς που παίρνουν μεταγραφές αρκετών εκατομμυρίων ευρώ για το εξωτερικό. Μερικοί εξ' αυτών έφτασαν να γίνουν μέσα στους καλύτερους της Ευρώπης. Αντιπροσωπευτικά παραδείγματα ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος της Μπορούσια Ντόρτμουντ και ο Κώστας Μανωλάς της Ρόμα.

Αλλά και άλλοι, όπως οι Κυριάκος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Σιόβας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μάριος Οικονόμου, Βαγγέλης Μόρας, αλλά και παλαιότερα οι Νίκος Νταμπίζας - Σωτήρης Κυργιάκος. Οι μεταγραφές των Ελλήνων στόπερ για τα πρωταθλήματα του εξωτερικού ήταν και είναι της... μόδας.

Τον τελευταίο καιρό, ωστόσο, αρχίζει να διαμορφώνεται κάτι ανάλογο και με τους αριστερούς οπισθοφύλακες. Η Ελλάδα διαθέτει αξιόλογους ποδοσφαιριστές στη συγκεκριμένη θέση, εκ των οποίων ορισμένοι αγωνίζονται στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Γιατί γίνεται όμως αυτή η κουβέντα;

Διότι ένας ακόμη Έλληνας αριστερός οπισθοφύλακας, ο Αλέξανδρος Κατράνης, ετοιμάζεται να αφήσει την Ελλάδα για να συνεχίσει εκτός των συνόρων, για τη Σεντ Ετιέν. Λίγες μέρες μετά τον Χρήστο Τασουλή, που άφησε τον Πανιώνιο για λογαριασμό της Λανς, και ο Θεσσαλός μπακ του Ατρόμητου πάει Γαλλία.

Παλαιότερα φυσικά,τον ίδιο δρόμο είχαν χαράξει ο Γρηγόρης Γεωργάτος, που είχε πάρει μεταγραφή από τον Ολυμπιακό στην Ίντερ, ο Τάκης Φύσσας, που είχε αφήσει τον Παναθηναϊκό για τη Μπενφίκα και αργότερα για τη Χαρτς, αλλά και ο Κώστας Λουμπούτης που από τον Άρη πήγε στην Περούτζια.

Το Sport24.gr παρουσιάζει τη λίστα με τους 8+1 Έλληνες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο αριστερό άκρο των μετόπισθεν, οι οποίοι είτε παίζουν εδώ και χρόνια στο εξωτερικό, είτε έκαναν σε αυτή την μεταγραφική περίοδο το άλμα για τη μεταπήδηση σε άλλο πρωτάθλημα, αφήνοντας το ελληνικό.

ΟΝΟΜΑ ΠΡΩΗΝ ΟΜΑΔΑ ΝΥΝ ΟΜΑΔΑ ΧΩΡΑ
Κώστας Σταφυλίδης Φούλαμ Άουγκσμπουργκ Γερμανία
Χοσέ Χολέμπας Ρόμα Γουότφορντ Αγγλία
Μπάμπης Λυκογιάννης Εργοτέλης (ανήκε Ολυμπιακό) Στουρμ Γκρατς Αυστρία
Γιώργος Τζαβέλλας ΠΑΟΚ Αλάνιασπορ Τουρκία
Χρήστος Τασουλής Πανιώνιος Λανς Γαλλία
Διαμαντής Χουχούμης Παναθηναϊκός Σλόβαν Μπρατισλάβας Σλοβακία
Κώστας Τσιμίκας Έσμπιεργκ (ανήκε Ολυμπιακό) Βίλεμ Ολλανδία
Πέτρος Κανακούδης Κέρκυρα Ίντερ Τούρκου Φινλανδία
Αλέξανδρος Κατράνης Ατρόμητος Σεντ Ετιέν Γαλλία
TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ