ΕΛΛΑΔΑ

Που χάθηκες κι εσύ... (Νο.15)

Που χάθηκες κι εσύ... (Νο.15)
Ολιβάρες

Το Sport24.gr θυμάται ποδοσφαιριστές που πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα και κάνει... scouting για να μάθει τι συμβαίνει σήμερα στην καριέρα τους. Ο Πέρσι Ολιβάρες είναι ο παίκτης που θα ασχοληθούμε αυτή τη φορά.

Αργήσαμε λίγο αλλά επιστρέψαμε και αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε μία μεγάλη μορφή που πέρασε από τα ελληνική γήπεδα φορώντας τόσο τη φανέλα του ΠΑΟΚ όσο και αυτή του Παναθηναϊκού. Μιλάμε φυσικά για τον Πέρσι Ολιβάρες. Έναν άνθρωπο που κουβαλάει την ίδια τρέλα με τον Τζιμπρίλ Σισέ, όσον αφορά τα τατουάζ και ο οποίος άφησε τη δική του σφραγίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ξεκινάμε από τα πρώτα βήματα στην πατρίδα του, τη μεταγραφή στον ΠΑΟΚ και το... τρελόχαρτο, την απίστευτη αποχώρηση από τον Δικέφαλο, το πέναλτι που έκανε ο ήλιος, τον "θάνατο του" πριν τρία χρόνια, την Ανάσταση του μία μέρα μετά και τη νέα καριέρα σαν χορευτής-ηθοποιός. Ουφ φτάνει! Ας τα πάρουμε από την αρχή...

Τα χρόνια της αθωότητας

Ο Πέρσι Σέλσο Ολιβάρες Πολάνσο (όπως είναι το πλήρες όνομα του) γεννήθηκε στην πρωτεύουσα του Περού στις 5 Ιουνίου του 1968 και έκανε μεγάλη καριέρα ως αριστερός μπακ-χαφ. Η αλήθεια είναι πως ήταν παιχταράς, όμως κουβαλούσε μεγάλη τρέλα που θα δείτε παρακάτω.

Τα πρώτα του βήματα τα έκανε στην μικρή ομάδα της Σπόρτινγκ Κριστάλ, ενώ επαγγελματικά έπαιξε στην Ντεπορτίβο Κάλι. Το να κάνουμε αναφορά σε όλες τις ομάδες του Ολιβάρες είναι λίγο κουραστικά, αφού σε 15 χρόνια καριέρας άλλαξε συνολικά 14 σταθμούς!

Όπου και να πήγε πάντως ήταν βασικός και αναντικατάστατος, ενώ αποτέλεσε μεγάλο κεφάλαιο για το Περού με το οποίο αγωνίστηκε 83 φορές πετυχαίνοντας ένα γκολ.

Το κεφάλαιο ΠΑΟΚ...

Που χάθηκες κι εσύ... (Νο.15)
Ολιβάρες

Ο Πέρσι Ολιβάρες ήρθε στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 1997 ως ένα μεγάλο όνομα, λόγω της συμμετοχής του με το Περού σε έξι Κόπα Αμέρικα και έδειξε με το καλημέρα πως το αριστερό άκρο της άμυνας του ανήκει.

Με τον Δικέφαλο του Βορρά έπαιξε συνολικά σε 75 παιχνίδια και σκόραρε 8 γκολ, γεγονός που αποδεικνύει το πόσο επιθετικός ποδοσφαιριστής ήταν. Όλα αυτά όμως δεν μπορούσαν να κρύψουν την τρέλα που κουβαλούσε και είχε ως αποτέλεσμα την απίστευτη αποχώρηση του από τον ΠΑΟΚ δυο χρόνια μετά...

"Αυτός παίζει με τρελόχαρτο"!

Εκείνη την εποχή προπονητής στον ΠΑΟΚ ήταν ο Άγγελος Αναστασιάδης, οπότε καταλαβαίνετε για τη δίδυμο μιλάμε. Από τη μία ο σοβαρός και Θεοσεβούμενος Άγγελος και από την άλλη ο extreme χαρακτήρας Ολιβάρες.

Που χάθηκες κι εσύ... (Νο.15)
Ολιβάρες

Οι φήμες τις εποχής μιλάνε για απίστευτα σκηνικά στις προπονήσεις, με τον Ολιβάρες να φεύγει όποτε του την έδινε και στη συνέχεια να γυρνάει χωρίς να θυμάται γιατί αποχώρησε, για τρελά ξενύχτια και party animal και για τρελές συμπεριφορές κατά την διάρκεια των αγώνων.

Μάλιστα ο Αναστασιάδης όταν είχε ερωτηθεί για τον Περουβιανό άσο είχε πει το κορυφαίο: "Ρε σεις, αυτός παίζει με τρελόχατρο και χάπια αλλιώς δεν τον κουμαντάρεις", που έμεινε στην ιστορία...

Την έκανε κανονικά και με το νόμο...

Το πως έφυγε ο Πέρσι Ολιβάρες από τον ΠΑΟΚ είναι πραγματικά πολύ αστείο αν κάτσει κανείς να το σκεφτεί. Σε μία προπόνηση λοιπόν ο Άγγελος Αναστασιάδης έδωσε εντολή στους παίκτες να αρχίσουν τρέξιμο γύρω-γύρω (κλασικά πράγματα). Ο Ολιβάρες ξεκίνησε να τρέχει κανονικά, όμως οι συμπαίκτες του πρόσεξαν πως σε κάποια φάση άρχισε να επιταχύνει το βήμα του.

Λίγο πριν περάσει μπροστά από την πόρτα που οδηγούσε έξω από το προπονητικό, ο Ολιβάρες άρχισε να τρέχει γρήγορα, την άνοιξε και έφυγε! Ο Αναστασιάδης είχε πει τότε: "Έλα μωρέ αυτά τα κάνει συνέχεια, θα ξαναγυρίσει". Ο Πέρσι όμως δεν ξαναγύρισε. Έτρεξε και έφυγε μία και καλή!

Το κεφάλαιο Παναθηναϊκός...

Που χάθηκες κι εσύ... (Νο.15)
Ολιβάρες INTIME SPORTS

Το καλοκαίρι του 1999 ο Παναθηναϊκός αποφασίζει να αγοράσει τον Ολιβάρες από τον ΠΑΟΚ, αφού μπορεί να ήταν τρελάρας, όμως ήξερε πολύ μπάλα και έκανε απίστευτα πράγματα. Αυτό που δεν περίμενε όμως ο Πέρσι ήταν να βρει ξανά μπροστά του τον Άγγελο Αναστασιάδη...

Συνολικά στους πράσινους έμεινε για δυο χρόνια, πραγματοποιώντας 73 εμφανίσεις με 3 γκολ. Όλοι όμως τον θυμούνται για εκείνο το αλησμόνητο πέναλτι εναντίον του Ολυμπιακού...

"Με στράβωνε ο ήλιος"!

Ο Περουβιανός το 1999 κατάφερε να μπει στην καρδιά των φίλων του Παναθηναϊκού πετυχαίνοντας το 1-0 στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, με τους συμπαίκτες του να τον κρατάνε για να μην βγάλει τη φανέλα και αποβληθεί!

Ένα χρόνο μετά όμως έγινε ο μοιραίος για την ομάδα του, αφού στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό έκανε πέναλτι με χέρι! Στα αποδυτήρια όταν τον ρώτησαν οι συμπαίκτες του γιατί το έκανε, εκείνος είπε πως σήκωσε το χέρι του ψηλά γιατί τον στράβωνε ο ήλιος!

Κάπως έτσι τελείωσε και η καριέρα του στον Παναθηναϊκό, αφού ήρθε ο Αναστασιάδης στην ομάδα, ενώ στη συνέχεια κάποιοι τραυματισμοί δεν τον άφησαν να παίξει όσο θα ήθελε.

Ο Πέρσι Ολιβάρες είναι νεκρός!

Που χάθηκες κι εσύ... (Νο.15)
Ολιβάρες INTIME SPORTS

Το 2005 ο Ολιβάρες αποφασίζει να σταματήσει το ποδόσφαιρο στην τρυφερή ηλικία των 37 ετών! Αποφασίζει όμως να ξεκινήσει μία άλλη, αυτή του χορευτή - ηθοποιού - τραγουδιστή - DJ.

Κορυφαία στιγμή το 2007 όταν κάποια ΜΜΕ του Περού ανακοινώνουν ότι ο Ολιβάρες αυτοκτόνησε. Μία ημέρα μετά όμως ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού... Αναστήθηκε σε νοσοκομείο της πατρίδας του, όπου είχε υποβληθεί σε εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας.

"Δεν ξέρω τι με σόκαρε περισσότερο. Ο πόνος από την κοιλιά μου ή η είδηση του θανάτου μου", είχε πει μόλις βγήκε από το νοσοκομείο.

A new star is born

Που χάθηκες κι εσύ... (Νο.15)
Ολιβάρες

Τα τελευταία δυο χρόνια ο Ολιβάρες πρωταγωνίστησε σε reality παιχνίδι ως χορευτής, ενώ ξεκίνησε να παίζει σε σε σίριαλ της τηλεόρασης, αφού η τρέλα που κουβαλάει δεν τον αφήσει σε ησυχία.

Εμείς πάντως κρατάμε τις όμορφες και απίστευτες στιγμές που μας άφησε, όπως και το ανέκδοτο της εποχής που έλεγε: "Πως λέγεται ο μεγαλύτερος αδερφός του Πέρσι Ολιβάρες; Προ-περσί" (γελάσαμε και απόψε).

** Όσοι θέλετε να διαβάσετε τα προηγούμενα "Που χάθηκες", πατήστε στα ανάλογα νούμερα link.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

** Επίσης ΕΔΩ μπορείτε να δείτε τη νέα κατηγορία "Βρε ποιον μου θυμίζεις, με ανθρώπους του αθλητισμού που μοιάζουν σε ηθοποιούς και όχι μόνο. "


TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ