ΕΛΛΑΔΑ

Που χάθηκες και εσύ... (Νο.14)

Που χάθηκες και εσύ... (Νο.14)
Ραμπεσαντρατανά INTIME SPORTS

Το Sport24.gr θυμάται ποδοσφαιριστές που πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα και κάνει... scouting για να μάθει τι συμβαίνει σήμερα στην καριέρα τους. Ο Ερίκ Ραμπεσαντρατανά είναι ο παίκτης που θα ασχοληθούμε αυτή τη φορά.

Είναι μία από τις μεγαλύτερες φιγούρες που πέρασαν ποτέ από την ΑΕΚ, αφού ήρθε σε μία ταραγμένη περίοδο (όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια) και δημιούργησε τον δικό του... μύθο.

Ο λόγος για τον Ερίκ Ραμπεσαντρατανά που κατάφερε να μαζέψει πλήθος κόσμου στο αεροδρόμιο, όμως δεν έπαιξε ούτε σε ένα ματς πρωταθλήματος. Διαβάστε για την μεγάλη καριέρα στην Γαλλία, τα σουβλάκια του Θανάση και την ομοιότητα του με γνωστό πορνοστάρ και πρωταγωνιστή του Lost!

Ο Ερίκ Ραμπεσαντρατανά γεννήθηκε σε ένα προάστιο του Παρισίου τον Σεπτέμβριο του 1972, όμως η καταγωγή του είναι από την εξωτική Μαδαγασκάρη! Όπως καταλαβαίνετε κάπως έτσι κέρδισε με το σπαθί του το ψευδώνυμο... παραλίας.

Πέρα από την πλάκα ο Ραμπέ (θα τον λέμε έτσι γιατί θα γεμίσουμε 2 παραγράφους μόνο με το όνομα του) υπήρξε ένας ποδοσφαιριστής με σπουδαία καριέρα στην Γαλλία με την Νανσί και την Παρί Σεν Ζερμέν. Ο χαρακτήρας του όμως ήταν λίγο περίεργος...

Ξήλωσε τον αρχηγό!

Που χάθηκες και εσύ... (Νο.14)
Ραμπεσαντρατανέ

Τα πρώτα του βήματα τα έκανε στην ομάδα της Νανσί όπου και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Στα 18 του χρόνια ξεχώρισε αμέσως και προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα στην οποία έγινε αμέσως βασικός και αναντικατάστατος.

Συνολικά με στην Νανσί έμεινε για επτά ολόκληρα χρόνια και πραγματοποίησε 231 εμφανίσεις με 35 γκολ. Έτσι λοιπόν το καλοκαίρι του 2007 η Παρί αποφάσισε να τον αποκτήσει κάνοντας τον μάλιστα και αρχηγό της ομάδας!

Στην πρώτη του σεζόν στην Παρί πήρε τρεις τίτλους. Κύπελλο, Λιγκ Καπ και Σούπερ Καπ, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Με την έλευση του Λουί Φερναντές στον πάγκο της Παρί έχασε και τη θέση του και... ξηλώθηκε από αρχηγός! Αυτό ήταν... Ο Ραμπέ (που ήδη είχε αρχίσει να παίρνει πολλά κιλά) αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και αυτό του το πρόσφερε η ΑΕΚ.

"Αγαπούλες... Ο Ραντεσαμπραντανά"!

Που χάθηκες και εσύ... (Νο.14)
Ραμπεσαντρατανά INTIME SPORTS

Το καλοκαίρι του 2001 με διοίκηση Ψωμιάδη στο τιμόνι, η ΑΕΚ φέρνει στην Ελλάδα τον Γάλλο άσο δίνοντας το ποσό των 600.000.000 δραχμών στην Παρί Σεν Ζερμέν (1.8 εκ. ευρώ), ενώ ο παίκτης υπέγραψε συμβόλαιο με 800.000 ευρώ το χρόνο. Στην Γαλλία η είδηση συζητήθηκε σε όλα σχεδόν τα ΜΜΕ, τα οποία μόνο που δεν ευχαρίστησαν την ΑΕΚ για τα χρήματα που έδωσε στην Παρί...

Στην έλευση του έγινε ο κακός χαμός, με τον κόσμο να σπεύδει να τον υποδεχθεί στο αεροδρόμιο (τότε ήταν της μόδας να πηγαίνουν σε κάθε σχεδόν μεταγραφή) και ο ίδιος έδειξε να το απολαμβάνει. Βέβαια τα περιττά κιλά ήταν εμφανή, όμως ο ίδιος δήλωσε πως σε λίγες ημέρες θα αποκτούσε την φυσική κατάσταση που χρειαζόταν.

Σουβλάκια από τον Θανάση...

Για το τι συνέβη σε μία αποτυχημένη μεταγραφή μαθαίνεις κορυφαίες ιστορίες λίγα χρόνια αργότερα, όταν και τα στόματα ανοίγουν ακριβώς όπως άνοιγε το δικό του για να φάει τα αγαπημένα του σουβλάκια.

Οι φήμες της εποχής μιλούν για τριψήφιο αριθμό κιλών ακόμα και στα καλά του (αν ποτέ υπήρξε τέτοια στιγμή), ενώ κάθε σχεδόν φορά που έφευγε από το γήπεδο της ΑΕΚ δεν ξεχνούσε να πάει σε γνωστό σουβλατζίδικο για να φάει μαζί με τους συμπαίκτες του.

Άλλη μία κορυφαία στιγμή καταγράφεται μετά από αγώνα της ΑΕΚ, όταν και ο Γάλλος άσος είπε να φιλήσει στο στόμα την σύντροφο του, γεγονός που ο Μάκης Ψωμιάδης θεώρησε απαράδεκτο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί επεισόδιο μεταξύ των δυο ανδρών!

Που χάθηκες και εσύ... (Νο.14)
Ραμπεσαντρατανά INTIME SPORTS

Σε αγωνιστικό επίπεδο πάντως ο Ραμπεσαντρατανά δεν έπαιξε ούτε λεπτό σε αγώνα πρωταθλήματος. Είχε μόλις τρεις εμφανίσεις για το Κύπελλο και δυο για το Κύπελλο UEFA. Στο τελευταίο του ματς μάλιστα έπαιξε μόλις για ένα λεπτό και στη συνέχεια δεν ξαναβρέθηκε στην αποστολή της ΑΕΚ.

Η επιστροφή στην πατρίδα και η Εθνική Μαδαγασκάρης!

Αμέσως μετά την αποχώρηση του από την Ελλάδα έκανε υποτιμητικές δηλώσεις, ρίχνοντας όλο το φταίξιμο στην ΑΕΚ: "Ήταν ίσως η χειρότερη απόφαση της ζωής μου και έχω μετανιώσει γι' αυτό. Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω θα επέλεγα κάτι άλλο", είχε πει σε ΜΜΕ της Γαλλίας.

Βέβαια ούτε στην Σατορού κατάφερε να στεριώσει, αφού μετά από δυο χρόνια έφυγε κακήν κακώς. Τα περιττά κιλά δεν τον άφησαν να παίξει όσο θα ήθελε και έτσι μετακόμισε στο Βέλγιο και την Μονς.

Εκεί έμεινε για τρία χρόνια (παίζοντας στην δεύτερη κατηγορία το μεγαλύτερο διάστημα), ενώ το 2007 χρίστηκε διεθνής με την Εθνική ομάδα της Μαδαγασκάρης! Κάπου εκεί είπε να βάλει ένα τέλος στην καριέρα του, αφού όπως λέει και ο κ. Φιλέρης, "κουράστηκε"!

Η ομοιότητα με πορνοστάρ, τον... Σαγίντ του Lost και η προπονητική

Που χάθηκες και εσύ... (Νο.14)
Ραμπεσαντρατανά

Τα γαλλικά ΜΜΕ δεν τον έχουν αφήσει σε ησυχία ακόμα και σήμερα που είναι παλαίμαχος... Γνωστή ιστοσελίδα από την Γαλλία που ψάχνει "παράξενες" ειδήσεις έκανε πλάκα και σύγκρινε την ομοιότητα του με γνωστό πορνοστάρ, όπως και με τον πρωταγωνιστή στης σειράς Lost, Σαγίντ (βλέπετε στην φωτογραφία επάνω).

Που βρίσκεται σήμερα ο Ραμπεσαντρατανά; Είπε να βγάλει δίπλωμα προπονητή και ασχολείται με τα μικρά παιδιά στην Γαλλία. Τώρα τι συμβουλές τους δίνει γύρω από την διατροφή τους δεν ξέρουμε, πάντως το σουβλάκι θα είναι σίγουρα μέσα σε αυτή.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ