ΕΛΛΑΔΑ

"Πιστεύει πως είναι Έλληνας ο Σάντος"

"Πιστεύει πως είναι Έλληνας ο Σάντος"
Μανιάτογλου Σάντος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο επί σειρά ετών συνεργάτης του Φερνάντο Σάντος στην Εθνική, Αλέξανδρος Μανιάτογλου, μίλησε για την αγάπη του Πορτογάλου τεχνικού για την Ελλάδα.

Μιλώντας στο "Έθνος της Κυριακής" ο επί σειρά ετών συνεργάτης του Φερνάντο Σάντος στην εθνική, Αλέξανδρος Μανιάτογλου, εξήγησε γιατί το "είμαι Έλληνας" του Φερνάντο Σάντος έχει μεγαλύτερη σημασία από αυτή που πιστεύουμε.

Για την αγάπη του Φερνάντο Σάντος στην Ελλάδα και τους Έλληνες: "Όσοι τον ξέρουν καλά, γνωρίζουν ότι ο Φερνάντο δεν υποκρίνεται. Είναι ειλικρινής άνθρωπος και λέει πάντα αυτό που πιστεύει. Η δήλωσή του "είμαι Έλληνας", που τόσες φορές έχει εκστομίσει, ισχύει απολύτως. Από το 2004, που είχα την τύχη και την τιμή να συνεργαστώ μαζί του στην ΑΕΚ για πρώτη φορά, κατέθεσε τον σεβασμό του για την ελληνική ιστορία. Κι αυτός ο σεβασμός έγινε, συν τω χρόνω, αγάπη για τους Έλληνες, λατρεία για την Ελλάδα".

Για τα αγαπημένα μέρη του Πορτογάλου προπονητή στην Ελλάδα: "Δεν είμαι μόνον τα Μετέωρα που λατρεύει και τα οποία επισκέπτεται συχνά. Όλη η Ελλάδα τον μαγεύει, καθώς έχει επισκεφτεί την Πάρο, την Κρήτη, τη Σαντορίνη, τη Χαλκιδική, ενώ πολλοί Έλληνες τον αγαπούν σαν αν είναι δικός τους άνθρωπος. Ίσως για αυτό δεν έχει αγοράσει σπίτι στην Ελλάδα, διότι πολλοί είναι εκείνοι που τον φιλοξενούν. Ωστόσο κι εκείνος ανταποδίδει τη φιλοξενία, ενώ αρκετούς φίλους του τους έχει στείλει για διακοπές στην Ελλάδα".

Για το αν γνωρίζει καλά την ελληνική γλώσσα ο πρώην τεχνικός της Εθνικής: "Αν κάποιος του μιλάει αργά και χρησιμοποιεί καθημερινές εκφράσεις, τότε το 80-90% των όσων ακούει, τα καταλαβαίνει. Επίσης, όπως διαπιστώσατε και μετά τη λήξη του τελικού, μπορεί να εκφέρει λόγο με σπαστά ελληνικά. Εννοείται πως στο περίπτερο ή στο σούπερ μάρκετ μπορεί να συνεννοηθεί άνετα".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ