ΕΛΛΑΔΑ

Πήρε θέση για Μελισσανίδη, Μαρινάκη ο ΣΥΡΙΖΑ

ΑΘΗΝΑ-Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ  Α. ΤΣΙΠΡΑΣ ΨΗΦΙΣΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
ΑΘΗΝΑ-Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Α. ΤΣΙΠΡΑΣ ΨΗΦΙΣΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ PHASMA

Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε θέση για την κόντρα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες στον χώρο του ποδοσφαίρου ανάμεσα σε Μαρινάκη και Μελισσανίδη.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση με ανακοίνωση της την Πέμπτη το βράδυ επισημαίνει πως το άθλημα πρέπει να διαφυλαχθεί από επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αναλυτικά:

"Να διαφυλάξουμε τον αθλητισμό από τον πόλεμο των επιχειρηματικών συμφερόντων Μαίνεται ο πόλεμος των οικονομικών συμφερόντων, μέσω των παραγόντων των μεγάλων ποδοσφαιρικών ΠΑΕ, που έχοντας την εύνοια της συγκυβέρνησης, προσπαθούν να κερδίσουν όσο μεγαλύτερο μερίδιο γίνεται από την πίτα των ιδιωτικοποιήσεων, των ενεργειακών αγορών, της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου και της απελευθέρωσης της βιομηχανίας του αθλητικού τζόγου.

Η συγκυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανη τους επιχειρηματίες φίλους της να αλληλοκατηγορούνται για εγκληματικές ενέργειες και κακουργήματα, να κλιμακώνουν την αντιπαράθεσή τους, δηλητηριάζοντας τον ελληνικό αθλητισμό και την ελληνική κοινωνία.

Η βία, οι ξυλοδαρμοί, το λαθρεμπόριο, το εμπόριο ναρκωτικών, οι στημένοι αγώνες και άλλες κατηγορίες που ανταλλάσσουν οι εμπλεκόμενοι, δεν αφορούν τον αθλητισμό. Πολύ δε περισσότερο δεν αφορούν τους εκατοντάδες χιλιάδες των φιλάθλων, που φτωχοποιούνται καθημερινά εξαιτίας πολιτικών που εξυπηρετούν τα παραπάνω συμφέροντα και μόνο, των φιλάθλων που δεν έχουν κανένα συμφέρον να σφάζονται στη ποδιά των προέδρων που εκμεταλλεύονται τις ομάδες τους.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η διακοπή των πρωταθλημάτων μπορεί μεν να λειτουργεί κατευναστικά, αλλά από μόνη της δεν αποτελεί την λύση όσο οι πρόεδροι πυροδοτούν και οπλίζουν τους οπαδικούς στρατούς και όσο η πολιτεία και οι αρμόδιες αρχές δεν παρεμβαίνουν αποφασιστικά. Με αυτούς τους όρους η διεξαγωγή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου καθίσταται επικίνδυνη όχι μόνο για αθλητές, διαιτητές και θεατές, αλλά για τη κοινωνία συνολικά.

Τέλος, καλούμε τους φορείς των υπολοίπων ομαδικών αθλημάτων να λάβουν όποια μέτρα κρίνουν αναγκαία, ώστε να εμποδίσουν την ενδεχόμενη επέκταση της επιχειρηματικής και οπαδικής σύγκρουσης και σε αυτά.

Θέλουμε αθλήματα για τον άνθρωπο και όχι για τα κέρδη".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ