ΕΛΛΑΔΑ

Πηγή έμπνευσης ο αθλητισμός για τον Χάρρυ Κλυνν

Πηγή έμπνευσης ο αθλητισμός για τον Χάρρυ Κλυνν

Ο Χάρρυ Κλυνν πέρα από την ενασχόλησή του με την προεδρία του Απόλλωνα Καλαμαριάς και της ΕΠΑΕ, έβαζε και μέσα στα σκετσάκια του αθλητικές πινελιές, που αποτελούσαν για τον ίδιο πηγή έμπνευσης. Θυμηθείτε... (VIDEOS)

Μια από τις εμβληματικές μορφές στο ελληνικό καλλιτεχνικό στερέωμα, ο Χάρρυ Κλυνν, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών. Ο ίδιος αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας τους τελευταίους μήνες, ενώ η κατάστασή του άρχισε να χειροτερεύει από τότε που έχασε τον γιο του από καρκίνο.

Η αγάπη του για τον αθλητισμό ήταν επίσης γνωστή. Ασχολήθηκε με τον αγαπημένο του Απόλλωνα Καλαμαριάς τη δεκαετία του '80, συμβάλλοντας σε ορισμένες από τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της ΕΠΑΕ. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να μην εμπνεύσει τον Χάρρη Κλυνν ο αθλητισμός στα σκετσάκια του.

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΝΕΠΝΕΥΣΕ ΤΟΝ ΚΛΥΝΝ

Τον είδαμε μάλιστα και με ποδοσφαιρικά παπούτσια να παίζει μπάλα μαζί με Θανάση Βέγγο και Σωτήρη Μουστάκα, να φοράει... επιδέσμους όταν του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, δείχνοντας και κάρτα (!) στον διαιτητή. Δύο μήνες μετά τον σεισμό στις Αλκυονίδες το 1981, ηθοποιοί και δημοσιογράφοι μαζεύτηκαν στο γήπεδο της ΑΕΚ για να παίξουν μπάλα και ο σκοπός ήταν η οικονομική ενίσχυση των οικογενειών που επλήγησαν από το σεισμό.

Τον είδαμε να παίζει μπάσκετ δίπλα σε γίγαντες και να καρφώνει με... μικρή βοήθεια μιας σκάλας. " Είναι γάτα, είναι γάτα, ο κοντός με την γραβάτα", όπως έλεγε και το λαϊκό άσμα. Τον είδαμε ακόμα και στην Αθλητική Κυριακή να κάνει τον Ιταλό και να μιλάει στον Φίλιππο Συρίγο. Ανεξάντλητος, μοναδικός, με το δικό του ξεχωριστό στυλ, την δική του φυσιογνωμία.

"Eλλάδα η χώρα του πράσινου ήλιου, της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, της Καλαμαριάς. Πατρίδα θρησκεία, σουβλάκι με πίτα...", ανέφερε επίσης το τραγούδι του από τον δίσκο "Μαλακά πιο μαλακά" του 1984, όπου μάλιστα έλεγε και "ζήτω" στον Γιώργο Κούδα!

Το Sport24.gr συγκέντρωσε διάφορα βιντεάκια του σπουδαίου καλλιτέχνη και την σύνδεσή τους με τα αθλητικά δρώμενα. Είπαμε, αγαπούσε τα σπορ, υπήρξε παράγοντας, επομένως δεν θα μπορούσαν να μην επηρεάσουν και την καλλιτεχνική του φύση...







TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ