ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο Ανδρέας Βγενόπουλος

Πέθανε ο Ανδρέας Βγενόπουλος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σοκ στον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών από ανακοπή καρδιάς ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Απεβίωσε ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος από καρδιακή ανακοπή τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε ηλικία 63 ετών. Σχετική ανακοίνωση εξεδόθη από το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, του οποίου ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο, σύμφωνα με επιθυμία της οικογένειάς του, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της MIG, η οποία τονίζει ότι με βαθιά οδύνη το διοικητικό συμβούλιο της Marfin Investment Group ενημερώθηκε για τον θάνατο του ιδρυτή του ομίλου.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, ΑΘΛΗΤΗΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ήταν απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήταν ιδρυτής της δικηγορικής εταιρείας «Βγενόπουλος και συνεργάτες», ενώ στη σταδιοδρομία του διετέλεσε μεταξύ άλλων Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού στην "Thenamaris Shipping". Ήταν επίσης εκτελεστικός πρόεδρος στον όμιλο Marfin Investment Group και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών Υγεία ΑΕ» και της Marfin Popular Bank.

Πιο αναλυτικά, ήταν εκτελεστικός πρόεδρος του Marfin Investment Group, το οποίο μεταξύ άλλων ελέγχει το 89% της Vivartia (πρώην Δέλτα), Chipita, Μπαρμπα-Στάθης, Goody's, το ιδιωτικό νοσοκομείο Υγεία και τα μαιευτήρια Μητέρα και Λητώ, την Attica Holdings που κατέχει τα SuperFast Ferries και τα Blue Star Ferries, το Hilton Cyprus, τη Singular Logic, κ.ά. Τη θέση του εκτελεστικού προέδρου την ανέλαβε τον Ιούνιο του 2008, αφήνοντας τη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου που κατείχε έως τότε.

Ήταν εγγονός του παλαιού παράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών τη δεκαετία του 1950. Υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στο ξίφος ασκήσεων το 1972 και το 1973 και στο ξίφος μονομαχίας το 1972, 1973, 1974, 1975, 1977, 1980 και 1981, ενώ κατέκτησε περισσότερα από 45 μετάλλια σε Πανευρωπαϊκούς και Βαλκανικούς Αγώνες στο φλερέ και στο επέ. Συμμετείχε επίσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972. Διετέλεσε υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα πρώτα χρόνια του επαγγελματισμού και τιμήθηκε για την αθλητική προσφορά του στον σύλλογο με το Χρυσό Τριφύλλι.

Τον Ιανουάριο του 2008 προχώρησε στην δημιουργία της Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης (ΠΕΚ), με σκοπό την πολυμετοχικότητα ή την εξαγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και την ενίσχυση του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Τα τελευταία χρόνια ο Ανδρέας Βγενόπουλος μπήκε αρκετές φορές στο στόχαστρο της δικαιοσύνης, κατηγορούμενος για υποθέσεις της τράπεζας Marfin αλλά και για της πρώην Λαϊκής τράπεζας στην Κύπρο.

Πηγή: news247.gr

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ