ΕΛΛΑΔΑ

Περάκης: "Απλή αναλογική μόνο με συναίνεση της ΕΠΟ"

Περάκης: "Απλή αναλογική μόνο με συναίνεση της ΕΠΟ"

Ο πρόεδρος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, Παναγιώτης Περάκης, είπε πως απλή αναλογική στις εκλογικές διαδικασίες του ποδοσφαίρου μπορεί να γίνει μόνο με την έγκριση της Γ.Σ. της ΕΠΟ. Για νοθεία κάνει λόγο το Υπουργείο.

Ο στενός συνεργάτης του Σταύρου Κοντονή και πρόεδρος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, Παναγιώτης Περάκης, όπως ανέφερε η εκπομπή ''Δίκη στον ΣΚΑΪ'', σε εισήγησή του επισήμανε πως η απλή αναλογική στις εκλογικές διαδικασίες του ποδοσφαίρου χρειάζεται την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε δεσμευτεί ότι θα νομοθετήσει την απλή αναλογική μέσα στο Μάιο, εντούτοις αυτό φαίνεται πως δεν μπορεί να γίνει, αν δεν υπάρξει η έγκριση από την πλευρά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

"O μόνος τρόπος, εάν επιμείνουμε, για αλλαγή της εκλογικής διαδικασίας της ΕΠΟ είναι αυτός της συναίνεσης της ίδιας της ΕΠΟ. Δηλαδή, εάν την αλλαγή την ενέκρινε η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΥΛΕΥΣΗ της ΕΠΟ με τους κανόνες συγκρότησης, απαρτίας και πλειοψηφίας που προβλέπονται στο καταστατικό της. Η συναίνεση της ΕΠΟ είναι επιβεβλημένη, σε διαφορετική περίπτωση θα δημιουργήσουμε σοβαρά νομικά και πρακτικά προβλήματα'', ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Περάκης.

"Το απόσμασμα είναι νοθευμένο"

"Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού δεν διαψεύδει την ύπαρξη εσωτερικής αλληλογραφίας για το εκλογικό σύστημα των Ομοσπονδιών. Ωστόσο, απόσπασμα που κυκλοφόρησε χθες στα ΜΜΕ ως δήθεν προερχόμενο από τον πρόεδρο της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, κ. Παναγιώτη Περάκη είναι νοθευμένο.

Δεν ανταποκρίνεται στο ύφος του υποτιθέμενου συντάκτη, ουδέποτε θα χρησιμοποιούσε πρώτο πληθυντικό αριθμό στην αλληλογραφία αυτή, ούτε τέλος τα αναφερόμενα αποτελούν ακριβές απόσπασμα. Σε κάθε περίπτωση αποτελεί προϊόν παρέμβασης συγκεκριμένων κύκλων γνωστών στο Υπουργείο", αναφέρει η απάντηση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ