ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας: "Παραμύθια του Κούγια…"

Πατέρας: "Παραμύθια του Κούγια…"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Νικόλας Πατέρας στην κατάθεση του στην δίκη του "koriopolis" αρνήθηκε ότι προσπάθησε να ρίξει τον Μαρινάκη από τον Ολυμπιακό και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Το Τριμελές Εφετείο καλεί Μαρινάκη να καταθέσει. Βίαιη προσαγωγή για Βίκτωρα Μητρόπουλο και Βαξεβάνη

Για ψέματα και παραμύθια - όπως τα χαρακτήρισε - του Αλέξη Κούγια έκανε λόγο ο Νικόλας Πατέρας, στην κατάθεση του, ως μάρτυρας κατηγορίας, στην υπόθεση του "koriopolis" που συνεχίστηκε το πρωί της Παρασκευής στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Στην κατάθεση του, που είχε διάρκεια 45 λεπτά, ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού και της Super League αναφέρθηκε κυρίως στον ιδιοκτήτη της ΑΕΛ που την 1η Μαρτίου στο ίδιο δικαστήριο είχε υποστηρίξει ότι "ο Πατέρας δημιούργησε την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και το koriopolis" και προσπάθησε να αποδομήσει την κατάθεση του.

Επίσης, κατήγγειλε ότι ο Μάκης Ψωμιάδης του είχε πει ότι οι "πράσινοι" θα χάσουν από τον Ολυμπιακό Βόλου (18/12/2010) όπως και έγινε.

" Με τον ΑλέξηΚούγια, τον Γιάννη Αλαφούζο και τον Κυριάκο Θωμαϊδη, δεν έχω βρεθεί ποτέ. Δεν έχω πάει ποτέ στον ΣΚΑΙ. Το διαψεύδω, διαψεύδω και άλλα πράγματα. Είναι παραμύθια του Κούγια ότι ήμασταν σε εστιατόριο και οργάνωσα κάποια πράγματα για να ρίξουμε τον Μαρινακη . Αυτά τι σχέση έχουν με την δικογραφία, ο άνθρωπος έδωσε κατάθεση το 2010, άνοιξαν τα τηλέφωνα το 2011 με βρήκε και σε τρία χρόνια έχει αλλάξει εφτά φορές την κατάθεση του σε ότι αφορά εμένα τουλάχιστον"τόνισε ο Νικόλας Πατέρας.

Χαρακτήρισε επίσης "ψεύτη" τον ιδιοκτήτη της ΑΕΛ." Είπε ψέματα στην κατάθεση του, ότι υπήρχαν οικονομικά προβλήματα στον Παναθηναϊκό όταν έφυγα από την ομάδα, ότι ήθελα να ρίξω τον Βαρδινογιάννη. Τον Μάρτιο του 2011 με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι "θέλω να σε δω". Μου είπε ότι έχει την Παναχαϊκή και τον πολεμάνε. Του είπα ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι. Όταν ήρθε ο Κούγιας να με δει εγώ είχα φύγει από τον Παναθηναϊκό και στην κατάθεση του αφήνει να εννοηθεί ότι όλο αυτό έχει στηθεί από μένα ενώ εγώ είχα φύγει από τον Παναθηναϊκό".

ΚΑΛΕΙ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει απαλλαγεί από την υπόθεση του "koriopolis" αν και αρχικά ήταν στους κατηγορούμενους αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί στις 20 Μαρτίου. Η πρόεδρος διέταξε την βίαιη προσαγωγή του πρώην προέδρου της ΕΠΑΕ Βίκτωρα Μητρόπουλου και του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη που ήταν μάρτυρες κατηγορίες αλλά δεν έδωσαν το παρών στην δίκη. Θα καταθέσουν επίσης, έπειτα από αίτημα του Ολυμπιακού Βόλου έξι ποδοσφαιριστές, τρεις που είχαν αγωνιστεί ως αντίπαλοι με τους "ερυθρόλευκους" και τρεις που είχαν φορέσει την φανέλα της ομάδας. Πρόκειται για τους Λάμπρο Χανιώτη, Λεωνίδα Καμπάνταη, Ηλία Κακαρά, Σπύρο Δωροβίνη, Παναγιώτη Κόρμπο, Γιώργο Καρακώστα.

Πατέρας: "Δεν δέχθηκα καμία ενόχληση"

Ο Νικόλας Πατέρας στην κατάθεση του, υποστήριξε ότι κανένας δεν τον ενόχλησε για να "στήσει" παιχνίδι.

"Ξαφνικά βρέθηκα εγώ να έχω φτιάξει το "κοριοπολις". Όλα αυτά που λέει ο Κούγιας είναι μυθεύματα. Χρησιμοποιούσε ονόματα κατά το δοκούν και έκανε εκπομπές στην τηλεόραση. Την εποχή την δικιά μου στον Παναθηναϊκό δεν είχα κάποια ενόχληση για να στηθεί παιχνίδι. Είμαι βέβαιος ότι παγκοσμίως και στην Ελλάδα στήνονται παιχνίδια, δεν μπορώ όμως, να το αποδείξω. Αυτή είναι η διαφορά μου με τον Κούγια, ο Κούγιας σας λέει αέρα εγώ σας λέω την αλήθεια. Κανένας κατηγορούμενος δεν ήρθε ποτέ να μου ζητήσει το παραμικρό. Έχει βγει σε 10 εκπομπές, έχει πει τον πόνο του και στην συνέχεια γράφει στην κατάθεση του ότι τον έστειλα εγώ. Τι συμφέρον θα είχα εγώ αν ανέβαινε η Παναχαϊκή ή η Λάρισα;" Αναρωτήθηκε.

"Μόλις πούλησε παίκτη στον Ολυμπιακό, άλλαξε πλεύση…"

Ο Νίκος Πατέρας "κατηγόρησε" τον Αλέξη Κούγια ότι "χρησιμοποιήσει την δικαιοσύνη, πιέζοντας κατά καιρούς με καταθέσεις που δίνει, δημιουργεί κλίμα ότι είναι πάντα ο αδικημένος και πρέπει να βοηθηθεί. Δεν μπορείς με ψέματα να δημιουργείς περιρρέουσα ατμόσφαιρα" τόνισε και συμπλήρωσε… "Έχω καταθέσει 15 αγωγές, από την στιγμή που ο Κούγιας πούλησε παίκτη στον Ολυμπιακό, άλλαξε πλεύση. Δικαίωμα του αυτό, δεν μπορεί όμως, να βρωμίζει τους υπόλοιπους κατηγορούμενους"

- ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ."Από τους κατηγορούμενος γνωρίζω τον Κομπότη, τον Μπέο και τον μακαρίτη τον Ψωμιάδη που ήταν πρόεδροι ομάδων. Σαν πρόεδρος της Λίγκας είχαν την υποχρέωση να μιλάω με όλους τους πρόεδρους των ομάδων. Τους υπόλοιπους κατηγορούμενους δεν τους ξέρω".

- ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2010."Το μόνο που έχω είναι ότι μου είχε πει ο μακαρίτης ο Ψωμιάδης ότι σε κάποιο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, ότι θα υπάρχει αρνητικό αποτέλεσμα, νομίζω με τον Ολυμπιακό Βόλου. Του είπα να ενημερώσει τον Πιλάβιο που ήταν πρόεδρος της ΕΠΟ, τον Γόντικα και τον Βαρδινογιάννη. Δεν το ξέρω πως το ήξερε ο Ψωμιάδης. Μου είχε πει ότι ο Παναθηναϊκός θα χάσει γιατί ο διαιτητής θα τον αδικήσει. Αυτά που μου είπε ο Ψωμιάδης τα επαλήθευσα με την έννοια του αποτελέσματος".

- ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΜΠΟΤΗ."Τον είχα γνωρίσει σε συμβούλια στην Σούπερ Λίγκα. Σαν παράγοντας ήταν σοβαρός, δεν είχαμε ιδιαίτερες σχέσεις, σας είπα ότι από κατηγορούμενος μόνο τρεις γνωρίζω".

- ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ Β' ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ."Δεν μπορώ να σας πω κάτι. Δεν έχω συγκεκριμένα στοιχεία, αν είχαν βρεθεί μέσα στις συνομιλίες να υπήρχε ανταλλαγή χρημάτων, η δικογραφία θα είχε πάει ένα βήμα πιο πέρα. Αν δεν υπάρχουν σκληρά στοιχεία, δεν αποδεικνύεται στήσιμο".

- ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟ:"Η πιο διεφθαρμένη ομοσπονδία ποδοσφαίρου ήταν η ΕΠΟ, βρήκαν πρόσφατα μέχρι και κρυφές κάμερες εκεί μέσα. Από εκεί εξηγούνται οι συνομιλίες. Είναι φανερό ότι όποιος έμπαινε εκεί μέσα τον παρακολουθούσαν. Τους τελευταίους έξι μήνες γίνονται προσπάθειες να καθαρίσει αυτό το καρκίνωμα, να μπούνε άνθρωποι μέσα σοβαροί και άφθαρτοι".

- ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟ:"Ο κύριος Μπέος όσες φορές είχαμε συζητήσει διάφορα θέματα, ποτέ δεν είχε τολμήσει να μου πει το παραμικρό για τέτοια ζητήματα, το μόνο που γνωρίζω είναι οι δηλώσεις που είχε κάνει ο ίδιος. Ήρθε και με συνάντησε το 2009, μαζί με τον Σπύρο Καλογιάννη, με βρήκαν σαν πρόεδρο τηςSuperLeagueκαι μου ζήτησαν αν μπορούμε να διευθετήσουμε κάποια οικονομικά θέματα σαν Ενωση. Εγώ έφυγα από τον Παναθηναϊκό και μετά ανέβηκε ο Ολυμπιακός βόλου κατηγορία. Δεν είχα καμία σχέση".

- ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗ."Δεν γνωρίζω τίποτα, δεν είχα συνεργασία μαζί του. Η Ηλιούπολη τότε ήταν στην γ' εθνική. Μια φορά είχε περάσει και αυτός από την Σούπερ Λίγκα, απ' οτι κατάλαβα είχε μεγάλη κόντρα μαζί του ο Κούγιας. Δεν έχω αποδείξεις, δεν μου έδωσε ποτέ το δικαίωμα ο Τσακογιάννης να πω τέτοια πράγματα"

-ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΒΟΗΤΕΣ ΚΑΣΣΕΤΕΣ:"Όταν μου είπε ότι έχει τις συνομιλίες, του είπα να τις πάει στην δικαιοσύνη. Δεν ήξερα ότι από τον Σεπτέμβριο του 2010 είχε καταθέσει κάποια πράγματα για κατηγορουμένους, άρα είχε μπει το νερό στο αυλάκι για να γίνει έρευνα. Προσπαθούσε με τις συνομιλίες να δέσει την υπόθεση και να δείξει ότι η ομάδα του αδικείται".

- ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟCDΤΟΥ "ΚΑΣΣΕΤΑGATE"."Ο Κούγιας σας είπε ότι το κρατάω για να εκβιάσω τον Πιλάβιο. Ήρθε και με βρήκε τον Μάρτιο του 2011. Πως θα εκβίαζα τον Πιλάβιο και τι θα μου έδινε; Τι κίνητρο είχα αφού είχα φύγει από τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη χρονιά;"

- ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: "Η υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης" από αυτά που διαβάζω είναι πολύ πιο δεμένη από το "koriopolis". Είναι διαφορετικό να υπάρχουν αποδείξεις από το να στηρίζεται σε κάποιες καταθέσεις κάποιου παράγονται μόνο και μόνο για να βοηθηθεί από την ΕΠΟ".

- ΓΙΑ ΤΗΝUEFA: "Έχουν δημιουργηθεί στοιχηματικές εταιρίες παγκοσμίως σε μέρη που δεν μπορούν να ελεγχθούν και είναι αδύνατον να ελέγξουν την ροη του χρήματος. Είναι μερικά πράγματα που είναι ολοφάνερο. Για τηνUEFAδεν μπορώ να σας πω κάτι, για τηνFIFAόπως γνωρίζετε τους μισούς τους κλείσανε φυλακή, όχι για στημένα αλλά γιατί οι διεφθαρμένοι παράγοντες έπαιρναν προμήθειες και τα έβαζαν στην τσέπη τους, όχι για στημένα παιχνίδια. Ενώ η ΟΥΕΦΑ παρακολουθεί τον στοιχηματισμό στα παιχνίδια, δεν έρχεται να πει ότι τα χρήματα στο παιχνίδι αυτό παίχθηκαν από εκείνο τον λογαριασμό, δεν ξέρω για ποιον λόγο, δεν έχουν φτάσει σε αυτό το επίπεδο".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ