ΕΛΛΑΔΑ

Παραλληλίζουν τους Έλληνες με Ναζί οι Σκοπιανοί λόγω διαβατηρίων!

Παραλληλίζουν τους Έλληνες με Ναζί οι Σκοπιανοί λόγω διαβατηρίων!

Εξοργισμένοι εμφανίζονται οι Σκοπιανοί καθώς ισχυρίζονται πως έπειτα από απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης μπλοκάρεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών της χώρας τους σε ελληνικές ομάδες επειδή στα διαβατήρια τους αναγράφεται "Δημοκρατία Μακεδονίας".

Στον Τύπο των Σκοπίων γίνεται να αφορά για πολιτικό πόλεμο της Ελλάδας με την σκανδαλώδη όπως χαρακτηρίζουν ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης να απαγορεύσει την συμμετοχή σε όσους ποδοσφαιριστές από την γειτονική χώρα κατέχουν διαβατήρια όπου αναγράφεται η ΦΥΡΟΜ ώς "Μακεδονία".

Στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων (MINA) παραλληλίζεται η Ελλάδα με την ναζιστική Γερμανία και την απαγόρευση Εβραίων από κάθε αθλητική δραστηριότητα.

Μάλιστα προσθέτουν πως θα πρέπει να υπάρξει αντίδραση όχι μόνο από τις αθλητικές ομοσπονδίες των Σκοπίων αλλά τόσο από την UEFA αλλά και την FIFA.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό TV Sitel, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έλαβε οδηγία από την κυβέρνηση προκειμένου να μην χορηγηθεί η απαραίτητη άδεια σε Σκοπιανούς ποδοσφαιριστές που φέρουν διαβατήρια με την ονομασία "Μακεδονία".

Στη χώρα μας αγωνίζονται αρκετοί Σκοπιανοί. Μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι αποκτήθηκαν οι Ιβάν Μίτροφ, Ζόραν Μπαλντοβάλιεφ και Ιβάν Ναστέφσκι.

Στο πλευρό της γειτονικής χώρας σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα των Σκοπιανών βρίσκονται οι ελληνικές ομάδες που ήδη έχουν προσφύγει στην UEFA και την FIFA προκειμένου οι ποδοσφαιριστές τους να αποκτήσουν άδεια παραμονής και εργασίας.

Όπως υποστηρίζουν η πολιτική δεν πρέπει να συγχέεται με τον αθλητισμό και οι συγκεκριμένες "διακρίσεις" δεν αποκλείεται να προκαλέσουν προβλήματα αλλά και να επισύρουν χρηματικά πρόστιμα στην Ελλάδα.

Τέλος, τονίζουν πως οι Σκοπιανοί ποδοσφαιριστές θα πρέπει να συνεχίσουν να αγωνίζονται στην Ελλάδα δίχως να γίνει αποδεκτό το ελληνικό αίτημα αναφορικά με την λέξη "Μακεδονία" στα διαβατήρια.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ