ΕΛΛΑΔΑ

"Όχι στα ναρκωτικά, ναι στη ζωή"

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ - ΕΡΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ - ΕΡΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ποδοσφαιρικό αγώνα κατά των ναρκωτικών συνδιοργανώνει η Ελληνική Αστυνομία με το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και τη στήριξη της Ε.Ρ.Τ. την Τετάρτη 13/12 σε γήπεδο στο Γουδή.

Ένα φιλικό που προβάλει το μήνυμα "όχι στα ναρκωτικά, ναι στη ζωή" θα διεξαχθεί την Τετάρτη (13/12) στο Γουδή. Το παιχνίδι αυτό που γίνεται για καλό σκοπό συνδιοργανώνει η Ελληνική Αστυνομία με το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και τη στήριξη της ΕΡΤ.

Στο φιλικό θα πάρουν μέρος η ποδοσφαιρική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ., μέλη του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και μικτή δημοσιογράφων μαζί με καλλιτέχνες. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό ενώ το φιλικό γήπεδο για να περάσει ένα μήνυμα κατά των ναρκωτικών.

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

"Ένα ξεχωριστό φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε την προσεχή Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017, στις 14:30, σε γήπεδο στο Πάρκο Γουδή.

Ο αγώνας συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Αστυνομία και το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, με τη στήριξη της Ε.Ρ.Τ., ενώ το γήπεδο παραχωρείται δωρεάν από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο).

Θα πάρουν μέρος η ποδοσφαιρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, μέλη του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, καθώς και μικτή ομάδα δημοσιογράφων της Ε.Ρ.Τ. και δημοφιλών καλλιτεχνών, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία κοινωνικού χαρακτήρα, που εντάσσεται στο πλαίσιο του ενιαίου μετώπου κατά των ναρκωτικών, με στόχο την ανάδειξη του υγιούς αθλητικού πνεύματος, ως πρότυπου ζωής, μακριά από ουσίες και εξαρτήσεις.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει, από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας, η Υπηρεσία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Υ.Φ.Α.Α), η οποία συμμετέχει και στηρίζει διαχρονικά ανάλογες πρωτοβουλίες, στο πλαίσιο του κοινωνικού ρόλου και της αποστολής του Σώματος.

Η Ελληνική Αστυνομία ευχαριστεί το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, την Ε.Ρ.Τ. καθώς και την Ε.Π.Ο., για την παραχώρηση του γηπέδου και καλεί τους πολίτες να παρακολουθήσουν τον φιλικό αυτό αγώνα, στηρίζοντας την γενικότερη προσπάθεια κατά των ναρκωτικών.

Λίγα λόγια για το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1990 και είναι ένα από τα πολυφασικά προγράμματα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.), το οποίο απευθύνεται σε νεαρούς ενήλικες άνω των 21 ετών, εργαζόμενους, φοιτητές, άτομα που κάνουν πειραματική / περιστασιακή χρήση, καθώς και στα μέλη του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντός τους.

Αποτελεί πρόγραμμα εξωτερικής ημερήσιας παρακολούθησης (μη διαμονής) στο κέντρο της Αθήνας, που αντιμετωπίζει ολοκληρωμένα την εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες και τα προβλήματα που τη συνοδεύουν, χωρίς να αποκόπτει το χρήστη από την οικογένειά του, την εργασία του, το εκπαιδευτικό του περιβάλλον και τον κοινωνικό του περίγυρο

Σημειώνεται ότι οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν, ενώ η συμμετοχή σε αυτές είναι εθελοντική, δεν χορηγούνται φαρμακευτικές ή υποκατάστατες ουσίες και δεν υπάρχουν λίστες αναμονής.

Οι χρήστες ουσιών μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Συμβουλευτικού Σταθμού: 210 8626761 (Φυλής 217, Αθήνα).

Οι γονείς και οι συγγενείς των εξαρτημένων μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης : 210 8612604 (3ης Σεπτεμβρίου 176, Αθήνα)".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ