ΕΛΛΑΔΑ

Όταν ο Πανσερραϊκός πήγε να πάρει τον Μπερμπάτοφ

Όταν ο Πανσερραϊκός πήγε να πάρει τον Μπερμπάτοφ
Μπερμπάτοφ

Το Sport24.gr θυμάται την ιστορία του ανθρώπου που: "όταν δεν παίζει καλά βάζει γκολ, κι όταν παίζει καλά βάζει πολλά γκολ". Διαβάστε πως πήγε να πάρει τον Μπερμπάτοφ πριν από 19 χρόνια ο Πανσερραϊκός.

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για την δεκαετία του '90 και τις αρχές της επόμενης. Η έκρηξη των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, τα χρήματα της Ευρώπης και η "φούσκα" του Alpha Digital έδωσαν τη δυνατότητα στις ομάδες να ανοιχτούν και να φέρουν κάποια σπουδαία ονόματα στην Α Εθνική.

Όπου υπάρχει ( ή έτσι νόμιζαν δηλαδή) χρήμα είναι λογικό να μαζεύονται και διάφοροι άνθρωποι που θέλουν να πάρουν ένα κομμάτι από την πίτα. Στη δική μας περίπτωση, ωστόσο, η "δουλειά" δεν χάλασε ούτε για τα λεφτά, ούτε για τη δόξα. Όλη αυτή η κατάσταση ήταν απλά το διαβατήριο για ένα καλύτερο μέλλον.

Κάπως έτσι ξεκίνησε το φλερτ ανάμεσα σε Πανσερραϊκό και Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Ο Βούλγαρος στράικερ βρέθηκε στην κυριολεξία μία ανάσα από τα "λιοντάρια", αλλά στο τέλος τον κέρδισε ο... στρατός. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Ο Μπερμπάτοφ ερχόταν... τσάμπα

Η ιστορία μας έλαβε χώρα το μακρινό πλέον 1996. Ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού κ. Βασίλης Καραντινίδης ( από το 1988 μέχρι το 1996) διατηρούσε στενή φιλία με τον αντίστοιχο της ομάδας Πίριν από την Βουλγαρία. Αυτή η φιλία είχε πολλά οφέλη και για τις δυο πλευρές. Ο Πανσερραϊκός έκανε προετοιμασία στην γειτονική χώρα με πληρωμένα όλα τα έξοδα και το ανάποδο. Μέσα από αυτή τη φιλία προέκυψε και μία... παραλίγο μεγάλη μεταγραφή.

Ο Ιλία Ρέντζεφ κάλεσε τον κ. Καραντινίδη και του είπε πως υπάρχει ένα ταλέντο στις ακαδημίες της ομάδας του που ήθελε να έρθει στον Πανσερραϊκό. Μάλιστα τα είχαν συμφωνήσει με τον πατέρα του παιδιού, έτσι ώστε ο παίκτης να μετακομίσει στις Σέρρες! Οι συζητήσεις κράτησαν αρκετές μέρες, όμως τα προβλήματα οικονομικής φύσεως που προέκυψαν στην ομάδα είχαν ως αποτέλεσμα να πάει πίσω η υπόθεση.

Όταν ο Πανσερραϊκός πήγε να πάρει τον Μπερμπάτοφ

Προτάσεις από παντού

Ο 15 προς τα 16 Μπερμπάτοφ είχε προτάσεις από πολλές ομάδες, όμως επέλεξε τον Πανσερραϊκό λόγω της φιλίας Ρέντζεφ με τον κ. Καραντινίδη και γιατί πίστευε πως μέσω των "λιονταριών" θα άνοιγε τα φτερά του για την Ευρώπη ( μην ξεχνάμε πως η κατάσταση στην γειτονική χώρα δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή). Ο παίκτης φοβόταν πως από την επόμενη σεζόν θα υπέγραφε επαγγελματικό συμβόλαιο κι έτσι θα ήταν "φυλακισμένος" σε κάποια ομάδα ( εκείνη την περίοδο είχε σκάσει η υπόθεση Μποσμάν που "ελευθέρωσε" τους παίκτες).

Τελικά η αβεβαιότητα που επικρατούσε στον σύλλογο και το γεγονός πως ο Βούλγαρος στράικερ δεν είδε την προοπτική που φανταζόταν χάλασε οριστικά τη μεταγραφή, που ούτως ή άλλως δεν θα κόστιζε τίποτα στον Πανσερραϊκό.

Η ΤΣΣΚΑ, το ντεμπούτο με την Ελλάδα και η απίστευτη ατάκα

Ο Μπερμπάτοφ άρχισε να μεγαλώνει και γρήγορα κλήθηκε να πάει φαντάρος. Η ΤΣΣΚΑ Σόφιας ( ομάδα του στρατού) άρπαξε την ευκαιρία και μαζί τον παίκτη, που από την πρώτη στιγμή έδειξε το σπουδαίο του ταλέντο.

Το 1999 κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική του ομάδα και μάλιστα έκανε ντεμπούτο εναντίον της Ελλάδας σε ένα φιλικό ματς που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη. Η Ελλάδα κέρδισε με 1-0 και ο Μπερμπάτοφ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή.

Στις κερκίδες βρισκόταν και ο πρώην πρόεδρος του Πανσερραϊκού Βασίλης Καραντινίδης μαζί με τον καλό του φίλο Ιλία Ρέντζεφ. Μάλιστα όταν ρώτησε τον Βούλγαρο για την παρουσία του Μπερμπάτοφ, εκείνος του απάντησε: "όταν δεν παίζει καλά βάζει γκολ, κι όταν παίζει καλά βάζει πολλά γκολ"!

Έτσι έχασε Ντέμη και Βρύζα

Όταν ο Πανσερραϊκός πήγε να πάρει τον Μπερμπάτοφ
INTIME SPORTS

Την ίδια τύχη είχε και η υπόθεση του Ζήση Βρύζα. Ο πιτσιρικάς τότε επιθετικός ( με 63 γκολ!) αγωνιζόταν στον Απόλλωνα Χρυσοχωρίου ( πριν πάει στην Ξάνθη). Η ομάδα του ζητούσε 5 εκατομμύρια για να τον δώσει, ο Πανσερραϊκός έδινε 4 και τελικά η δουλειά χάλασε για 500.000 δραχμές!

Η τύχη λοιπόν καμιά φορά παίζει τρομερά παιχνίδια και στην περίπτωση του Πανσερραϊκού χάθηκαν τρεις σπουδαίοι επιθετικοί.

* Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες τον πρώην πρόεδρο του Πανσερραϊκού κ. Βασίλη Καραντινίδη και τον δημοσιογράφο Βασίλη Αναστασιάδη για τη βοήθεια.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ