ΕΛΛΑΔΑ

Ομάδες της Football League αντικαθιστούν όσες δεν πάρουν άδεια

FOOTBALL LEAGUE / ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ - ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
Δόξα Δράμας, Παναχαϊκή EUROKINISSI SPORTS

Όποια ΠΑΕ δεν πάρει άδεια, υποβιβάζεται. Τη θέση της παίρνει ομάδα από τη Football League, παρότι πέρυσι διατηρήθηκε στη Super League ο Λεβαδειακός αντί του Ηρακλή. Τι αναφέρεται στο άρθρο 4 του ΚΑΠ.

Το θέμα της αδειοδότησης βρίσκεται στην επικαιρότητα, από τη στιγμή που μέχρι τις 31 Μαρτίου οι ομάδες θα πρέπει να συμπληρώσουν τους φακέλους τους στο τμήμα αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ (αν και εφόσον δεν δώσει παράταση 15 ημερών η UEFA). Τα μέλη της Super League αποφάσισαν τη Δευτέρα (26/3) να μην αλλάξει ο κανονισμός και επομένως όποια ΠΑΕ δεν περάσει επιτυχώς από τη διαδικασία, τότε θα υποβιβαστεί.

Σε περίπτωση που πράγματι υπάρξει ομάδα ή ομάδες που δεν εξασφαλίσουν άδεια, τότε τι θα γίνει; Ποιος θα πάρει τη θέση τους στη μεγάλη κατηγορία; Πέρυσι, ο Ηρακλής υποβιβάστηκε επειδή ακριβώς δεν αδειοδοτήθηκε, η ομάδα ωστόσο που παρέμεινε στη Super League ήταν ο Λεβαδειακός, ο οποίος αγωνιστικά δεν μπόρεσε να κρατηθεί σε αυτή. Ομάδα της Super League δηλαδή. Εφέτος, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Κι αν δεν τροποποιηθεί τελικά ο σχετικός κανονισμός της ΕΠΟ, έχουν βάσιμες προσδοκίες προβιβασμού τουλάχιστον η Παναχαϊκή και η Δόξα Δράμας που ακολουθούν τους πρωτοπόρους ΟΦΗ και Άρη, στη Football League.

TI ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΑΠ

Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 4 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου, τη θέση των μη αδειοδοτημένων ομάδων παίρνουν εκείνες από τη δεύτερη κατηγορία. Αναλυτικά αναφέρεται το εξής: " Αν μία ή περισσότερες ομάδες που δικαιούται να αγωνιστούν στην Α΄ κατηγορία παραιτηθούν για οποιανδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή ή δεν λάβουν την απαιτούμενη για την συμμετοχή τους αδειοδότηση, ή αν μία ή περισσότερες από τις δικαιούμενες να προβιβασθούν ομάδες από την Β΄ στην Α΄ Εθνική κατηγορία παραιτηθούν για οποιανδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή ή δεν λάβουν την απαιτούμενη για την συμμετοχή τους αδειοδότηση, τότε το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι αμέσως επόμενες στην βαθμολογική κατάταξη ομάδες της Β΄ κατηγορίας (με την σειρά κατάταξης) και μέχρι την 6η στην σειρά του πίνακα, εφόσον έχουν αδειοδοτηθεί κατάλληλα για το πρωτάθλημα αυτό.

Αν και μετά την εξάντληση της 6ης στην σειρά του πίνακα βαθμολογίας της Β΄ Εθνικής κατηγορίας, ο αριθμός των προβλεπόμενων ομάδων δεν έχει καλυφθεί, τότε αποκτούν το δικαίωμα οι υποβιβασθείσες από την Α΄ κατηγορία ομάδες, να παραμείνουν σε αυτήν (με την σειρά κατάταξης στον βαθμολογικό πίνακα) ώσπου να συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος από την προκήρυξη αριθμός ομάδων".

Ομάδες της Football League αντικαθιστούν όσες δεν πάρουν άδεια

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ FOOTBALL LEAGUE KAI OI ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟ

Σύμφωνα με την ισχύουσα προκήρυξη, την άνοδο στη Super League κατακτούν μόνο οι δύο πρώτες ομάδες της Football League, οι οποίες αυτή τη στιγμή ύστερα από 23 αγωνιστικές είναι ο Άρης (57) και ο ΟΦΗ (57). Η Παναχαϊκή είναι τρίτη (47), η Δόξα Δράμας τέταρτη (43) και την εξάδα συμπληρώνουν Απόλλων Λάρισας (40) και Απόλλων Πόντου (38), ενώ ακολουθούν σε κοντινή απόσταση ο Κισσαμικός (37), η ΑΕ Καραϊσκάκης (36) και τα Τρίκαλα (35). Με άλλα λόγια, οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας που δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν μια εκ των δύο πρώτων θέσεων, έχουν ελπίδες για άνοδο, αν ασφαλώς δεν αλλάξει ο κανονισμός περί υποβιβασμού των ομάδων που δεν θα λάβουν άδεια συμμετοχής στην Super League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η UEFA αποφασίζει για την παράταση στο θέμα της αδειοδότησης
Ολυμπιακός και ΑΕΚ ψήφισαν υπέρ του... Παναθηναϊκού

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ