ΕΛΛΑΔΑ

Οι τρεις προϋποθέσεις του Βασιλειάδη για να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα

Οι τρεις προϋποθέσεις του Βασιλειάδη για να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα
EUROKINISSI

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, υποστήριξε ότι "σέντρα δεν θα ξαναγίνει εάν δεν υπάρξουν δεσμεύσεις απ' όλους τους φορείς" και εξήγησε τις τρεις προϋποθέσεις που έχει θέσει.

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΙ μετά από τη συνάντηση που είχε με τις "μικρομεσαίες" ΠΑΕ της Super League και εξήγησε ποιες τρεις προϋποθέσεις πρέπει να υλοποιηθούν για να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα.

"Αν δεν υπάρξουν δεσμεύσεις από όλους τους φορείς, σέντρα δεν θα ξαναγίνει", σημείωσε μεταξύ άλλων και εξήγησε: "Πρώτα θα πρέπει να γίνει αλλαγή στον πειθαρχικό κώδικα. Ζητούμε επιπλέον πειθαρχικές προβλέψεις αναφορικά με τις δηλώσεις παραγόντων, για τις βίαιες συμπεριφορές. Από κει και πέρα θα πρέπει να αλλάξει το καθεστώς αδειοδότησης των ομάδων. Σε περίπτωση που μία ομάδα μέσα σε μία χρονιά συμμετέχει δύο φορές σε επεισόδια, τότε θα αποβάλλεται αμέσως από το πρωτάθλημα και θα υποβιβάζεται".

"Επίσης θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή στους κανόνες ασφαλείας για το ποιος έχει την ευθύνη. Ακούμε διαρκώς για την αστυνομία, για τον ένα, ή, τον άλλο. Από την πόρτα του γηπέδου και μέσα την αποκλειστική ευθύνη θα την έχουν οι ΠΑΕ. Ό,τι γίνεται στην Ευρώπη να ισχύσει κι εδώ. Πώς είναι δυνατό στα ευρωπαϊκά γήπεδα να εφαρμόζονται όλα αυτά χωρίς προβλήματα κι εδώ να ισχύουν άλλα πράγματα;"

Σε ερώτηση για την απολογία του Ιβάν Σαββίδη για ό,τι συνέβη στην Τούμπα, δεν θέλησε να πάρει θέση ( "εδώ δεν είμαι αρμόδιος, αυτό το θα κρίνουν οι δικαστές"), ωστόσο αναφέρθηκε στην απειλή της FIFA για Grexit.

"Δεν πάει άλλο η κατάσταση αυτή, αυτό ισχυρίστηκε η FIFA. Πρώτη φορά η απειλή αυτή έρχεται όχι λόγω κάποιων πολιτικών επιλογών, αλλά από λάθη και παραλείψεις των ανθρώπων του ποδοσφαίρου. Εάν δεν σοβαρευτούν οι φορείς, ναι μπορώ να πω ότι μπροστά μας υπάρχει το φάσμα του Grexit".

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι "είναι προφανές" ότι η FIFA έχει "αγριέψει" από τα τελευταία γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θεωρώντας ότι "η εικόνα με το όπλο ήταν που ξεχείλισε το ποτήρι".

Τέλος, σχολιάζοντας την κριτική της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση έχει ευνοήσει τον κ. Σαββίδη, υποστήριξε ότι η είσοδος του επιχειρηματία στον ΠΑΟΚ, στο ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλλάς" και στη ΣΕΚΑΠ, έγινε πριν αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ