ΕΛΛΑΔΑ

Οι οκτώ υποψήφιοι διαιτητές για καρατόμηση

Οι οκτώ υποψήφιοι διαιτητές για καρατόμηση

Συνεδριάζει το μεσημέρι της Πέμπτης (14:00) η Επιτροπή Εξομάλυνσης για διαιτησία, επιτροπές και οικονομικό έλεγχο και αποκτά δικαίωμα υπογραφής. Ποιοι διαιτητές είναι υποψήφιοι για καρατόμηση.

Την πρώτη συνεδρίαση της από το προηγούμενο Σάββατο (29/10), όταν ο εκπρόσωπος της FIFA, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ανακοίνωσε την σύνθεση της, θα πραγματοποιήσει το μεσημέρι της Πέμπτης (14:00) η Επιτροπή Εξομάλυνσης, που όρισε η Παγκόσμια Ομοσπονδία στην ΕΠΟ.

Στα θέματα που θα συζητήσουν ο πρόεδρος Ιωάννης Δρόσος, ο αναπληρωτής πρόεδρος Νικόλαος Μπάρτζης και τα μέλη Γιώργος Μπίκας, Ζήσης Βρύζας, Αλέξης Δέδες, Απόστολος Γέροντας είναι η διαιτησία και οι προτάσεις του προέδρου της ΚΕΔ, Γιώργου Μπίκα, για αλλαγές στους πίνακες.

Προτάσεις οι οποίες υπάρχουν πιθανότητες (όχι πολλές) να μην οριστικοποιηθούν άμεσα, αλλά την ερχόμενη εβδομάδα στη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων. Ο αρχιδιαιτητής, πάντως, τις είχε προαναγγείλει σε "πηγαδάκια" στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου και το Sport24.gr είχε αναφερθεί σε αυτές από την Κυριακή (30/10).

Για τους διαιτητές της μεγάλης κατηγορίας ακούγονται οκτώ ονόματα (οι Σπάθας, Γιάχος, Δημητρόπουλος που είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης" και ακόμη οι Παππάς, Μήτσιος, Λαμπρόπουλος, Δελφάκης, Βοσκάκης), αλλά είναι άγνωστο πόσοι θα καρατομηθούν, ενώ αναμένεται να επιστρέψει ο Δημήτρης Θάνος, εφόσον περάσει με επιτυχία τα τεστ φυσικής κατάστασης τις επόμενες ημέρες. Επίσης, ακούγεται ότι θα επιστρέψει διαιτητής που "κόπηκε" το προηγούμενο καλοκαίρι.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής θα συζητηθεί ακόμη η στελέχωση των επιτροπών της ΕΠΟ, αλλά και ο οικονομικός έλεγχος που θα ζητηθεί από ορκωτούς λογιστές.

Εξάλλου, την Πέμπτη (3/11) αναμένεται να ψηφιστεί η τροπολογία από το υφυπουργείο Αθλητισμού που θα νομιμοποιεί και τυπικά την Επιτροπή Εξομάλυνσης, την οποία "επισημοποίησε" η FIFA με την επιστολή που έστειλε την Τρίτη (1/11).

Στην τροπολογία θα αναφέρεται ότι εφόσον οριστεί μία διοίκηση σε αθλητική ομοσπονδία από την διεθνή ομοσπονδία, τα όργανα της νομιμοποιούνται κατά παρέκκλιση του νόμου με την πράξη ορισμού τους από την διεθνή ομοσπονδία. Η Επιτροπή, λοιπόν, θα αποκτήσει δικαίωμα υπογραφής για συναλλαγές με δημόσιους φορείς, κρατικές αρχές κτλ.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ