ΕΛΛΑΔΑ

Οι εκλογές πέρασαν, ο Ανδρεάδης ανακρίνει

Οι εκλογές πέρασαν, ο Ανδρεάδης ανακρίνει

Από το γραφείο του ειδικού ανακριτή διαφθοράς περνούν οι μάρτυρες και θα ακολουθήσουν οι διωκόμενοι.

Η διαδικασία των εκλογών, όσο σύντομη κι αν ήταν τούτη τη φορά λόγω της «άψε –σβήσε» προεκλογικής περιόδου, επηρέασε αρκετούς τομείς του δημόσιου βίου. Ελλάδα είμαστε άλλωστε… Όχι όμως και τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, ο οποίος έχει αναλάβει να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο», βάσει του πορίσματος 173 σελίδων του Αριστείδη Κορέα.

Από το γραφείο του περνούν και αυτή τη εβδομάδα ορισμένοι από τους μάρτυρες για την υπόθεση, μετά τη μελέτη της δικογραφίας κατά τη διάρκεια των γιορτών. Δεν αποκλείεται, δε, να κληθούν και νέοι μάρτυρες, πρόσωπα τα οποία ενδεχομένως να κρίνει ο ανακριτής ότι μπορούν να ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση και δεν είχαν περάσει από το γραφείο του Αριστείδη Κορέα!

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των δικών τους καταθέσεων, αναμένεται να περάσουν από το γραφείο του Ανδρεάδη οι 16 διωκόμενοι. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που είχαν γίνει από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, οι επτά από τους 16 διώκονται για συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Την τελική πρόταση προς το δικαστικό συμβούλιο που θα κρίνει ποιοι πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη και ποιοι όχι θα την συντάξει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας. Ουδείς μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα αυτή τη στιγμή πότε θα γίνει αυτό, αν και πότε θα οριστεί δικάσιμος για κάποια από τα εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ