ΕΛΛΑΔΑ

Οι "Δικέφαλοι", η Λέγκια και στη μέση ο Σα

2014.09.21 KRAKOW 
PILKA NOZNA T-MOBILE EKSTRAKLASA SEZON 2014/2015
FOOTBALL POLISH EKSTRAKLASA SEASON 2014/2015
WISLA KRAKOW - LEGIA WARSZAWA 
N/Z ORLANDO SA GOL, RADOSC, BRAMKA NA 0-1
FOTO RAFAL RUSEK / PRESSFOCUS
2014.09.21 KRAKOW PILKA NOZNA T-MOBILE EKSTRAKLASA SEZON 2014/2015 FOOTBALL POLISH EKSTRAKLASA SEASON 2014/2015 WISLA KRAKOW - LEGIA WARSZAWA N/Z ORLANDO SA GOL, RADOSC, BRAMKA NA 0-1 FOTO RAFAL RUSEK / PRESSFOCUS RAFAL RUSEK / PRESSFOCUS

Ο Ορλάντο Σα παραμένει μεταγραφικός στόχος για την ΑΕΚ, αλλά όσο οι Πολωνοί δεν αποφασίζουν τι θα κάνουν μαζί του, στη μάχη απόκτησής του φέρεται να μπαίνει κι ο ΠΑΟΚ.

Η περίπτωση του διεθνούς Πορτογάλου επιθετικού, Ορλάντο Σα, δεν δείχνει να ξεκαθαρίζει από τη στιγμή που η Λέγκια φαίνεται να έχει μπερδευτεί όσον αφορά στο τι θα κάνει μαζί του, και στο παιχνίδι της απόκτησής του με το καιρό μπαίνουν κι άλλες ομάδες πέραν της ΑΕΚ.

Το μπέρδεμα με τη... Λέγκια

Ο Ορλάντο Σα είναι υπόδειγμα επαγγελματία, υπόδειγμα χαρακτήρα. Ούτε στην Μπράγκα, ούτε στην Πόρτο, ούτε στη Φούλαμ και την ΑΕΛ είχε δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα με συμπαίκτες ή προπονητές. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος, έχει εκφραστεί με πολύ εγκωμιαστικά σχόλια για τον Ορλάντο Σα, κορυφαίο ποδοσφαιριστή της Λέγκια για το 2014. Κι ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ελλάδας είναι πολύ προσεκτικός σ' αυτά τα ζητήματα για να κάνει λάθος.

Ο τεχνικός της Λέγκια, όμως, Χένινγκ Μπεργκ, έχει προβλήματα με τον Ορλάντο Σα. Η σχέση τους δεν είναι σε καλό σημείο κι αυτό έχει δημιουργήσει προβληματισμό στον Πορτογάλο επιθετικό, ο οποίος παρά το γεγονός ότι δεν ξεκινά βασικός, φροντίζει τακτικά να απαντά στον προπονητή του με γκολ. Συνεχίζει να είναι πρώτος σκόρερ της πολωνικής ομάδας (13 γκολ και 2 γκολ στο Europa League) κι όταν σταμάτησε να τον βάζει ο προπονητής, η Λέγκια ήταν στην πρώτη θέση με μεγάλο προβάδισμα από τη δεύτερη ομάδα.

ORLANDO SA
PORTUGAL VS CABO VERDE
TORNEIO INTERNACIONAL DA MADEIRA DE SUB 20

24 03 09

FOTO     ASPRESS HELDER SANTOS
ORLANDO SA PORTUGAL VS CABO VERDE TORNEIO INTERNACIONAL DA MADEIRA DE SUB 20 24 03 09 FOTO ASPRESS HELDER SANTOS ASPRESS

Ο πρόεδρος - μάλιστα σε επίσημες δηλώσεις του είχε πει: "Είναι ο καλύτερος επιθετικός τα τελευταία 20 χρόνια" - κι οι οπαδοί της Λέγκια έχουν την ακριβώς αντίθετη άποψη από τον Μπέργκ. Στη Βαρσοβία ο Ορλάντο Σα είναι ιδιαίτερα αγαπητός. Μάλιστα πηγές από την Πολωνία αναφέρουν ότι τόσο η ιδιοκτησία της Λέγκια, όσο κι οπαδοί δεν θέλουν να σκέφτονται ενδεχόμενη αποχώρηση ενός από τους πιο χαρισματικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας, τα τελευταία χρόνια.

Η Λέγκια φέρεται να ζητά, για την αποδέσμευση του Ορλάντο Σα, ποσό ανώτερο του 1.000.000 ευρώ. Αυτό όσο ο Χένινγκ Μπέργκ παραμένει στον πάγκο της ομάδας. Εάν ο Νορβηγός τεχνικός αποχωρήσει, τότε μοιάζει δύσκολο να δει την πόρτα της εξόδου κι ο Πορτογάλος επιθετικός. Η Λέγκια περιμένει το τέλος του πρωταθλήματος, το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, για να λάβει την τελική της απόφαση.

Το ενδιαφέρον της ΑΕΚ

Εδώ κι αρκετό καιρό, ο Πορτογάλος βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της ΑΕΚ. Στην Ένωση εκτιμούν ιδιαίτερα τις ικανότητες του Σα, θεωρούν ότι πληροί όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ο κορμός της ομάδας, της Super League.

Ο τεχνικός διευθυντής της Ένωσης, Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, τον έχει παρακολουθήσει από κοντά, μάλιστα. Ωστόσο από την ΑΕΚ δεν φαίνεται να έχουν κάνει την τελική τους κίνηση για τον ποδοσφαιριστή. Κι' αυτό γιατί, ίσως, παράλληλα να "τρέχουν" άλλες περιπτώσεις για την επιθετική γραμμή, οι οποίες να μην είναι απλά εναλλακτικές.

Οι "Δικέφαλοι", η Λέγκια και στη μέση ο Σα
AFP IMAGEFORUM

Πηγές από την Πολωνία, αναφέρουν ότι κι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής είναι θετικός στην προοπτική του να μετακομίσει από τη Βαρσοβία στην Αθήνα. Ειδικά γνωρίζοντας το όνομα της ΑΕΚ από την Πορτογαλία, αλλά και μέσα από συνομιλίες με συμπατριώτες και αλλοεθνείς πρώην συμπαίκτες του που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Τον θέλουν πολλοί...

Για τον Ορλάντο Σα, δεν ενδιαφέρεται μόνο η ΑΕΚ. Υπαρκτό είναι το ενδιαφέρον της Τράμπζονσπορ. Στον Τύπο της Τραπεζούντας το όνομά του φιγουράρει, καθημερινώς. Αλλά και της Σταντάρ Λιέγης, από το Βέλγιο. Δύο πρωταθλήματα, πάνω κάτω, όπως το ελληνικό. Είναι κι άλλες ομάδες που έχουν μπει στο χορό - μιλάμε για διεθνή Πορτογάλο - αλλά οι Βέλγοι κι οι Τούρκοι είναι αυτοί που έχουν μπει πιο δυνατά.

Από κοντά κι ο ΠΑΟΚ...

Στον ΠΑΟΚ, η μεταγραφική ενίσχυση έχει περάσει σε δεύτερη θέση. Σε πρώτο είναι η αναζήτηση τεχνικού διευθυντή και προπονητή. Ωστόσο, φέρεται να έχει γίνει κρούση στον Πορτογάλο επιθετικό.

Οι "Δικέφαλοι", η Λέγκια και στη μέση ο Σα

Διακριτική κι όχι απαραίτητα στο πλέον επίσημο επίπεδο. Με συμπατριώτη του Σα, να αναλαμβάνει τον ενδιάμεσο ρόλο προκειμένου να γίνει ο "γάμος". Όσο όμως ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταλήξει ή δεν έχει ανακοινώσει τεχνικό διευθυντή, το μεταγραφικό κομμάτι περνά σε δεύτερη μοίρα.

Οι μέρες περνούν...

Οι μέρες περνούν, το πολωνικό πρωτάθλημα τελειώνει, η κατάσταση στη Λέγκια θα ξεκαθαρίσει ως ένα βαθμό. Όσο, όμως, οι ενδιαφερόμενες ομάδες δεν έχουν αποφασίσει τι θα κάνουν μαζί του, ή έχουν αποφασίσει ότι δεν είναι προτεραιότητά τους, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για Τουρκία ή Βέλγιο για τον Ορλάντο Σα. Ακόμη κι αν δεν είναι προτεραιότητα του ιδίου...

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ