ΕΛΛΑΔΑ

Ο Σιμιτζόγλου ζήτησε το βούλευμα του "koriopolis"

Ο Σιμιτζόγλου ζήτησε το βούλευμα του "koriopolis"
δίκη δικαστήριο ζυγαριά

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, θέλει να ερευνήσει κατά πόσο συντρέχουν λόγοι άσκησης πειθαρχικών διώξεων σε κατηγορούμενους παράγοντες. Μποροβήλος, Τζελέπης στην πρώτη σειρά.

Στα χέρια της αθλητικής δικαιοσύνης περνάει ξανά το "koriopolis" όσον αφορά τους παράγοντες αυτή την φορά. Ο ποδοσφαιρικός (και αθλητικός) εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου ζήτησε από το Εφετείο Αθηνών, το βούλευμα του συμβουλίου με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη 85 κατηγορούμενοι για την υπόθεση των "στημένων" αγώνων του 2011, η οποία πρόκειται να αρχίσει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στις 15 Απριλίου 2016.

Ο κ. Σιμιτζόγλου πρόκειται ασχοληθεί με τους παράγοντες των ομάδων που κατηγορούνται αφού σε επίπεδο ομάδων ο Αστέρας Τρίπολης και οι υπόλοιπες ομάδες έχουν δικαστεί από τα πειθαρχικά όργανα. Οι Αρκάδες μάλιστα, σε πρώτο βαθμό είχαν τιμωρηθεί με υποβιβασμό αλλά είχαν αθωωθεί από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ τον Σεπτέμβριο του 2011.

Μεταξύ των κατηγορούμενων παραγόντων είναι ο πρόεδρος τηςSuperLeagueΓιώργος Μποροβήλος και ο αντιπρόεδρος της διοργανώτριας αρχής Δημήτρης Τζελέπης (πρόεδρος του Πανθρακικού) για το αδίκημα της "δωροδοκία" σε βαθμό πλημμελήματος και είναι ορατός ο κίνδυνος να εκπέσουν του αξιώματος τους.

Ακόμη, στο σκαμνί θα καθίσουν μεταξύ άλλων, ο εκ των μεγαλομετόχων του Αστέρα Τρίπολης Δημήτρης Μπάκος, ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο πρώην ιδιοκτήτης της Ηλιούπολης ΓιώργοςΤσακογιάννης ενώ απουσιάζει το όνομα του Βαγγέλη Μαρινάκη για τον οποίο το βούλευμα τόσο από τον αντιεισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Πούλιο αλλά και από το συμβούλιο εφετών ήταν απαλλακτικό.

Για την υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης" πάντως, η δικογραφία είναι ακόμη στα χέρια του ανακριτή Γιώργου Ανδρεάδη και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας δεν θα επέμβει, επί του παρόντος.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ