Το ΣΔΟΕ παίζει μπάλα

Το ΣΔΟΕ παίζει μπάλα

Μεγάλο σκάνδαλο! Γνωστός μάνατζερ έχει τραπεζικές καταθέσεις που ανέρχονται σε 26.000.000 ευρώ. Από αυτά δεν δηλώνει τίποτα στην εφορία. Μία "καυτή" λίστα με ονόματα ποδοσφαιριστών, διοικητικών παραγόντων και άλλων φορέων βρίσκεται στα χέρια της δίωξης οικονομικού εγκλήματος.

Φοροδιαφεύγει και το ποδόσφαιρο! Διακίνηση "μαύρου" χρήματος πραγματοποιείται στο λαοπρόβλητο πρωτάθλημα της Superleague. Πρόκειται για τεράστια ποσά που δεν δηλώνονται στην εφορία η οποία είχε... πέσει σε βαθύ ύπνο.

Ωστόσο μία... τυπική έρευνα του ΣΔΟΕ στα βιβλία του γνωστού μάνατζερ Α.Τ. αποκάλυψε έναν "άγνωστο" κόσμο. "Μαύρο" χρήμα, μίζες και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα. Το θέμα αποκάλυψε η εφημερίδα "Τα Νέα" στην έκδοση του σαββατοκύριακου.Ο εν λόγω μάνατζερ που βρίσκεται πίσω από ηχηρές μεταγραφές Ελλήνων και ξένων ποδοσφαιριστών στις ομάδες της Superleague έχει τραπεζικές καταθέσεις ύψους 26.000.000 ευρώ. Φυσικά τα ποσά που δήλωνε στην εφορία ήταν εικονικά.Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της έγκυρης εφημερίδας η υπόθεση δεν εμφανίζει μόνο φορολογικό ενδιαφέρον αλλά και σοβαρές ενδείξεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς και υποψίες για συμμετοχή σε στοιχήματα σε προκαθορισμένα παιχνίδια ποδοσφαιρικών ομάδων.

Τα 26.000.000 ευρώ έχουν αποκτηθεί τα τελευταία δέκα χρόνια. Όπως αναφέρει η εφημερίδα "από αυτά, τα περίπου 4 εκατ. ευρώ προέρχονταν από καταθέσεις ποδοσφαιριστών καθώς και γνωστών παραγόντων μεγάλων ομάδων της Σούπερ Λιγκ. Πέντε εκατ. ευρώ αποδίδονται σε καταθέσεις τρίτων προσώπων στους λογαριασμούς του, ενώ επιπλέον 5 εκατ. ευρώ προέρχονταν από κέρδη που είχε ο συγκεκριμένος μάνατζερ από τη συμμετοχή του στο ποδοσφαιρικό στοίχημα. Για τη συγκεκριμένη πτυχή της συμμετοχής του σε παιχνίδια του ποδοσφαιρικού συστήματος, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στους ελεγκτές της υπόθεσης το γεγονός ότι στις φορολογικές δηλώσεις τριών ετών (2001-2003) ο μάνατζερ Α.Τ. είχε συμπεριλάβει βεβαιώσεις από πρακτορεία ότι κέρδισε αρκετά μεγάλα ποσά από τη συμμετοχή του σε παιχνίδια του ποδοσφαιρικού στοιχήματος. Σύμφωνα με τις βεβαιώσεις, στο διάστημα των ετών αυτών ο μάνατζερ κέρδισε από το στοίχημα του ποδοσφαίρου 3 εκατ. ευρώ! Ποσό που θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλο, γι΄ αυτό και οι ελεγκτικές αρχές υποψιάζονται όχι μόνο ξέπλυμα μαύρου χρήματος αλλά και συμμετοχή σε  "προκαθορισμένο" στοίχημα".Γνωστά ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου βρίσκονται στη λίστα των πελατών του συγκεκριμένου μάνατζερ. "Παράγοντας μεγάλης ομάδας με τα αρχικά Γ.Λ. φέρεται να έχει καταθέσει στους λογαριασμούς του μάνατζερ 236.000 ευρώ τη διετία 2001-2002.Γνωστός ξένος ποδοσφαιριστής που έπαιζε τα προηγούμενα χρόνια σε μεγάλη ελληνική ομάδα με τα αρχικά Ρ. Dj. φέρεται να είχε καταβάλει στον μάνατζερ το 2000 και το 2003 συνολικά 175.000 ευρώ. Αλλος ποδοσφαιριστής που έπαιζε σε μεγάλη ομάδα της Θεσσαλονίκης με τα αρχικά Π.Κ. από το 2003 έως το 2007 είχε καταθέσει 135.000 ευρώ. Σε άλλη περίπτωση, ποδοσφαιριστής μεγάλης ΠΑΕ της Κεντρικής Ελλάδας από το 2000 έως το 2004 είχε καταθέσει στον μάνατζερ 121.000 ευρώ.Επίσης το μεγαλύτερο ποσό, 460.000 ευρώ, φέρεται να έχει δώσει στον μάνατζερ από το 2000 έως το 2007 ο ποδοσφαιριστής Σ.Κ. που έπαιζε σε μεγάλη ομάδα της Κεντρικής Μακεδονίας"
.Με το πέρασμα του χρόνου ο γνωστός μάνατζερ με "διαβατήριο" γνωστό ποδοσφαιριστή, μπήκε γερά στο παιχνίδι σε σημείο να ελέγχει τρεις ομάδες. Είναι γνωστό άλλωστε ότι σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ οι ομάδες "ψωνίζουν" από συγκεκριμένους μάνατζερ.* Η φωτογραφία είναι από την εφημερίδα "Τα Νέα".

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Η θριαμβευτική επανεκλογή Πούτιν, οι φωνές για νοθεία και οι αντιδράσεις της Δύσης

Με ποσοστό 75% στη θέση του προέδρου και πάλι Πούτιν. Τον ψήφισαν σχεδόν 55,5 εκατομμύρια Ρώσοι. Καταγγελίες για νοθεία. Αντιδράσεις από Γαλλία για την Κριμαία

Τα τατούαζ των Eλληνίδων που βάζουν μπουρλότο στο Instagram

Γιατί ουδέν κρυπτόν υπό τον insta ήλιο. Ειδικά ότι αφορά καυτή σάρκα + ευφάνταστο μελάνι.

Survivor: Ο Χάρος στην παραλία των Διασήμων και ο Σώζων εαυτό σωθείτο

Έξι νέοι παίκτες μπήκαν στο παιχνίδι, με τον νέο διαγωνιζόμενο της ομάδας των Διασήμων και το ιδιαίτερο όνομά του να προκαλούν φρενίτιδα στο twitter

Έρχεται το χάπι που θα αντικαταστήσει την γυμναστική

Το '516' υπόσχεται να σε σφίξει χωρίς να κουνήσεις το δαχτυλάκι σου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24