ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κοντονής καλεί την UEFA και αγνοεί την ΕΠΟ

Ο Κοντονής καλεί την UEFA και αγνοεί την ΕΠΟ
Κοντονής Ινφαντίνο

Στην βοήθεια της UEFA και όχι της ΕΠΟ προσβλέπουν στην πολιτεία για τη σύνταξη του νέου, μεγάλου, αθλητικού νομοσχεδίου.

Η κόντρα του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή με την ΕΠΟ συνεχίζεται και αυτό φανερώνει και η πρόθεση της πολιτείας να καλέσει εκπρόσωπο της UEFA και όχι εκπρόσωπο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στη συζήτηση για το μεγάλο αθλητικό νομοσχέδιο.

Μάλιστα ο δικηγόρος Παναγιώτης Περάκης, πρόεδρος στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή του νέου αθλητικού νόμου που ψηφίστηκε πριν από δύο μήνες, διατηρεί το πόστο του και στη νέα επιτροπή για την "μελέτη και πρόταση νέων νομοθετικών ρυθμίσεων για τον αθλητισμό και την αναθεώρηση και κωδικοποίηση της αθλητικής νομοθεσίας".

Πρόκειται για το μεγάλο αθλητικό νομοσχέδιο που εκκρεμεί στο οποίο ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής είχε ανακοινώσει ότι θα περιλαμβάνει αλλαγές στην διαιτησία και το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ.

Όπως ανακοινώθηκε, στην επιτροπή θα συμμετάσχει και εκπρόσωπος τηςUEFAεν όψει και των συζητήσεων που θα γίνουν με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Δεν έχει κληθεί πάντως, κανένας εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Μεταξύ άλλων, στα 15 μέλη της Επιτροπής που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή (24/7), είναι και ο αθλητικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου.

Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο μέχρι τις 31/12. Μέχρι τότε όμως, το διάστημα που μεσολαβεί είναι μεγάλο και τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Τα μέλη της Επιτροπής είναι:

1. Ιούλιος Συναδινός, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού

2. Μαρία Χρυσοστομίδου, Προϊσταμένη Γεν. Διεύθυνσης Υποστήριξης Αθλητισμού της ΓΓΑ

3. Παναγιώτης Περάκης, Δικηγόρος μέλος του Δ.Σ του Δ.Σ.Α

4. Αλέξανδρος Αδαμίδης, Δικηγόρος

5. Ευστάθιος Βεργώνης, Αντιεισαγγελέας Εφετών

6. Σπυρίδων Γεωργουλέας, Πρόεδρος Πρωτοδικών

7. Νικόλας Κακκαβάς, Δικηγόρος

8. Γεώργιος Καλούδης, Δικηγόρος

9. Αχιλλέας Μαυρομμάτης, Δικηγόρος, Πρόεδρος ΕΟΠΕ

10. Αγγελική Μητροπούλου, Δικηγόρος

11. Δημήτριος Παπασπύρου, Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω

12. Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, Εισαγγελέας Πρωτοδικών

13. Γεώργιος Σφυρής, Δικηγόρος

14. Χρυσόστομος Σχινάς, Δικηγόρος Παρ. Αρείω Πάγω

15. Κωνσταντίνα Σωτηριάδου, ΔΕΠ ΤΕΦΑΑ Αθήνας

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ