ΕΛΛΑΔΑ

Ο Γκιρτζίκης ζήτησε την παρέμβαση του Σιμιτζόγλου

Ο Γκιρτζίκης ζήτησε την παρέμβαση του Σιμιτζόγλου

Την παρέμβαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, ζήτησε ο Γιώργος Γκιρτζίκης για πρόσφατες δηλώσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη για την διαιτησία του Γιάννη Δελφάκη. Τι είπε στο Sport24.gr ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε πει συγκεκριμένα μετά τη λήξη της αναμέτρησης : "Ένα μπράβο στην ΑΕΚ, που κέρδισε 4-1 με 10 παίκτες, με έναν διαιτητή. περίεργο (Δελφάκης). Όμως δεν πειράζει. Σε οκτώ μήνες αυτοί οι διαιτητές θα σφυρίζουν για να. φύγουν τα τρένα. Μόνο εκεί θα σφυρίζουν".

Ο κ. Γκιρτζίκης ζητάει την άσκηση δίωξης σύμφωνα με τα άρθρα 25 και 26 του πειθαρχικού κώδικα για "δυσφήμηση ποδοσφαιρικών αρχών" και "δυσφήμηση αθλήματος". Από την πλευρά του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα δεν έχει ασκηθεί καμία δίωξη (ακόμη).

Η ενέργεια πάντως, του προέδρου της ΕΠΟ προκαλεί ερωτηματικά. Στην πρόσφατη έφεση του αναπληρωτή ποδοσφαιρικού εισαγγελέα κ. Μπαξεβάνη κατά της αθώωσης της ΑΕΚ από την Επιτροπή Δεοντολογίας, η Ομοσπονδία είχε διαψεύσει τα σενάρια ότι η έφεση είχε γίνει κατόπιν "επιθυμίας" της ΕΠΟ. Όπως τόνιζαν τότε κύκλοι της Ομοσπονδίας "κανείς δεν μπορεί να ζητήσει την επέμβαση των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων".

Να όμως, που ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΟ το έκανε. Το... παραθυράκι για να ζητήσει την παρέμβαση είναι το γεγονός ότι το έκανε μέσω επώνυμης καταγγελίας, κάτι που προβλέπεται σύμφωνα με το άρθρο 35, παράγραφος 1 του πειθαρχικού κώδικα.

Τι είπε στο Sport24.gr ο πρόεδρος της ΕΠΟ

Το Sport24.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη, ο οποίος πάντως δεν επιβεβαίωσε ότι ο ίδιος ζήτησε το παραμικρό από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, αναφέροντας πως "έχουν συσταθεί τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ τα οποία είναι αρμόδια να αποφασίζουν για το ποιος πρέπει να κληθεί και ποιος όχι. Έχουν τους κανόνες και τους νόμους για να λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις, εγώ δεν ασχολούμαι με το τι λέει ο καθένας, ούτε κρίνω τα λεγόμενα του οποιουδήποτε και με απασχολεί το καλό του ποδοσφαίρου, το οποίος και υπηρετώ εδώ και τόσα χρόνια".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ