ΕΛΛΑΔΑ

Ο Φύσσας και οι μικροί πρεσβευτές στο Αθλητικό Σωματείο ΑΜΕΑ "Κεραυνός"

Ο Φύσσας και οι μικροί πρεσβευτές στο Αθλητικό Σωματείο ΑΜΕΑ "Κεραυνός"

Ο Τάκης Φύσσας και οι δύο μικροί πρεσβευτές της Ελλάδας που εκπροσωπούν το Διεθνές Κοινωνικό Πρόγραμμα "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία" επισκέφθηκαν το Αθλητικό Σωματείο ΑΜΕΑ "Κεραυνός".

O Tάκης Φύσσας, ως Senior Ambassador της Ελλάδας στο Διεθνές Παιδικό Κοινωνικό Πρόγραμμα "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία" που διοργανώνει η GAZPROM, συνοδευόμενος από τους δύο δωδεκάχρονους πρεσβευτές της χώρας μας, τον μικρό ποδοσφαιριστή Μάρκο Σπαθάρη και τον μικρό δημοσιογράφο Θανάση Γεωργούλα, συναντήθηκαν με τους παίκτες και τις παίκτριες του Αθλητικού Σωματείου ΑΜΕΑ "Κεραυνός" σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο ΟΝΑ στο Γουδή.

Οι τρεις πρεσβευτές της Ελλάδας στο “Football for Friendship” συνομίλησαν με τους αθλητές και τις αθλήτριες και προπονήθηκαν μαζί τους φορώντας τον απαραίτητο εξοπλισμό και ακολουθώντας τις οδηγίες της προπονήτριας της ομάδας, κυρίας Φιλίτσας Γλαρού.

Ο Φύσσας και οι μικροί πρεσβευτές στο Αθλητικό Σωματείο ΑΜΕΑ "Κεραυνός"

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι παίκτες του Αθλητικού Σωματείου ΑΜΕΑ "Κεραυνός" στην πλειοψηφία τους εκπροσωπούν την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Τυφλών 5x5, που κατέλαβε την 3η θέση στα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου τυφλών 5x5. Τον Τάκη Φύσσα και τους μικρούς πρεσβευτές καλωσόρισαν στο Αθλητικό Κέντρο ΟΝΑ, οι παίκτες: Αντώνης Κυρίτσης, Δημήτρης Μάτζαρης, Ανδριάννο Μπειζιάννης, Δημήτρης Φέιμογλου και ο τερματοφύλακας της ομάδας, Κακλαμάνος Αιμίλιος.

Ο Φύσσας και οι μικροί πρεσβευτές στο Αθλητικό Σωματείο ΑΜΕΑ "Κεραυνός"

Οι παίκτριες της γυναικείας ομάδας που συμμετείχαν στην ανάδειξη των αξιών του Κοινωνικού Προγράμματος "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία" ήταν οι: Μαρία Μαρινέλλη, Εμμανουέλα Μασούρου, Δέσποινα Μπαλάσκα, Μαρία Καπογιάννη, Αντριάννα Σαμοίλη και η τερματοφύλακας Ευαγγελία Γλαρού.

Ο κος Στεφανίδης Παναγιώτης, οδηγός στην ομάδα του Κεραυνού, καθώς και ο κος Δαπόλας Νίκος ταμίας του Σωματείου, αναφέρθηκαν στις προσπάθειες των ομάδων σε διεθνείς αγώνες, καθώς και στην πρόσφατη συμμετοχή του σωματείου στο Διεθνές Τουρνουά BBFC - Bučovice Blind Football Cup στην Τσεχία, όπου κατέλαβαν την 5η θέση στις 8.

Oι δύο μικροί πρεσβευτές της Ελλάδας, Μάρκος Σπαθάρης, ποδοσφαιριστής από την Ακαδημία του Παναθηναϊκού και ο Θανάσης Γεωργούλας που έχει τον ρόλο του μικρού δημοσιογράφου, φόρεσαν στους παίκτες του Κεραυνού το βραχιόλι της φιλίας, σύμβολο του προγράμματος "Football for Friendship".

Ο Φύσσας και οι μικροί πρεσβευτές στο Αθλητικό Σωματείο ΑΜΕΑ "Κεραυνός"

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο κ. Τάκης Φύσσας δήλωσε: "Ήταν εξαιρετική τιμή για εμένα να συναντηθώ με αυτούς τους μοναδικούς και ταλαντούχους παίχτες. Από τη σημερινή μας προπόνηση με την ομάδα του Κεραυνού διδάχθηκα πολλά, αλλά κυρίως έμαθα πώς μπορώ να αντιλαμβάνομαι το γήπεδο με όλες μου τις αισθήσεις ξεχωριστά. Ήταν μια πραγματικά σπουδαία εμπειρία και τους ευχαριστώ πολύ όλους για τη θερμή φιλοξενία".

Ο Φύσσας και οι μικροί πρεσβευτές στο Αθλητικό Σωματείο ΑΜΕΑ "Κεραυνός"

Ο κ. Φύσσας κάλεσε όλες τις αθλήτριες και τους αθλητές του "Κεραυνού" να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας του ΠΑΟ στο Κορωπί σε μια φιλική προπόνηση, ώστε να έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν, να προπονηθούν και να μεταδώσουν τις εμπειρίες τους στους νεαρούς παίκτες της ομάδας του ΠΑΟ. Η πρόσκληση του κ. Φύσσα έγινε άμεσα αποδεκτή από τα μέλη του "Κεραυνού" που ευχήθηκαν καλή επιτυχία στους μικρούς πρεσβευτές της χώρας μας στην συμμετοχή τους στο “Football For Friendship International Championship” στην Αγία Πετρούπολη.

Λίγα λόγια για το Football for Friendship

Το Διεθνές Παιδικό Κοινωνικό Πρόγραμμα "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία" πραγματοποιείται από την PJSC Gazprom στα πλαίσια του προγράμματος "Gazprom για παιδιά". Το πρόγραμμα "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία" στοχεύει στην ανάπτυξη του παιδικού ποδοσφαίρου, στην ενίσχυση της ανοχής και του σεβασμού προς διαφορετικούς πολιτισμούς και εθνικότητες των παιδιών από διαφορετικές χώρες. Οι βασικές αξίες, που υποστηρίζουν και προωθούν οι συμμετέχοντες, είναι η φιλία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, η υγεία, η ειρήνη, η αφοσίωση, η νίκη, οι παραδόσεις και η αξιοπρέπεια. Στο διεθνές τουρνουά με τίτλο "Ποδόσφαιρο για τη Φιλία" που θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας θα συμμετέχουν μικροί ποδοσφαιριστές από την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, καθώς και τη Βόρεια και Νότια Αμερική. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν ο Πρωταθλητής Ευρώπης 2004 και νυν Διευθυντής της ακαδημίας του Παναθηναϊκού, Τάκης Φύσσας, ο μικρός Μάρκος Σπαθάρης από την "πράσινη" ακαδημία και ο μικρός δημοσιογράφος Θανάσης Γεωργούλας.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ