ΕΛΛΑΔΑ

Ο αρχηγός της ΕΥΠ στο Μαξίμου

Ο αρχηγός της ΕΥΠ στο Μαξίμου

Υπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα έγινε η σημερινή σύσκεψη για το (παρα)ποδόσφαιρο στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά εκτός από τέσσερις συναρμόδιους Υπουργούς,παρών ήταν και ο διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης και αυτό δίνει άλλη σημασία στο γεγονός.

Τις κατευθυντήριες γραμμές που αποφασίστηκαν στη σημερινή έκτακτη σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις επιθέσεις στον Γιάννη Τσαχειλίδη και – κυρίως – την πυρκαγιά στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα, τις περιέγραψε στις δηλώσεις του ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Όμως, ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή το στέλεχος του κυβερνητικού σχήματος που αναλαμβάνει να μιλήσει στα media μετά από τέτοιου είδους συναντήσεις και συζητήσεις, απλώς εκφράζει σε πολύ αδρές γραμμές όσα κουβεντιάστηκαν.

Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, σε τέτοιες περιπτώσεις δεν δημοσιοποιείται ούτε το... 1/1000 απ' όσα λέγονται μεταξύ των συμμετεχόντων στη σύσκεψη. Ούτε σε 400 λέξεις που αποτυπώνουν τις δηλώσεις διάρκειας 2' 45'' του Υφυπουργού είναι δυνατόν να αναλυθούν όλες οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι και οι αποφάσεις που ελήφθησαν για τα επόμενα βήματα στην υπόθεση. Γίνεται το “briefing” στους δημοσιογράφους και συνήθως...όσα λεν' οι άντρες μεταξύ τους μένουν μέσα στην αίθουσα συνεδρίασης.

Αν και πώς ακριβώς θα μεταφραστούν σε πράξεις οι τέσσερις αποφάσεις που ανακοίνωσε ο Γιώργος Βασιλειάδης, θα το δούμε τις επόμενες ημέρες στο αμιγώς ποδοσφαιρικό πεδίο. Άλλωστε σ' αυτό, πολλά εξαρτώνται και από τις πρωτοβουλίες της “επιτροπής εξομάλυνσης” υπό τη FIFA.

Το βέβαιο, όμως, είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εκνευρισμένος με την εικόνα “Κολομβίας” που περνά προς τον πολίτη για το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι' αυτό, εκτός από τον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, παρών ήταν και ο διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης. Παρουσία που δίνει άλλο βάρος και στην εικόνα που θέλει να βγάλει η κυβέρνηση προς τα έξω όσον αφορά την αποφασιστικότητά της να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα.

" Καμία παράγκα και κανένα οργανωμένο εγκληματικό σύστημα δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από την κοινωνία και την ελληνική κυβέρνηση. Με εντολή του Πρωθυπουργού για τις τελευταίες έκνομες ενέργειες αναλαμβάνει τις έρευνες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία θα παίζει από εδώ και στο εξής κομβικό ρόλο στη διαλεύκανση των υποθέσεων”: αυτή ήταν η πιο “βαριά” δήλωση του Υφυπουργού Αθλητισμού και η παρουσία του κ. Ρουμπάτη στη σημερινή σύσκεψη επιβεβαιώνει ότι μάλλον δεν... αστειεύεται η κυβέρνηση αυτή τη φορά.

Ίσως διότι καταλήγει πλέον στο συμπέρασμα ότι η “μαφιόζικου” τύπου βία σε διαιτητές και παράγοντες του ποδοσφαίρου αντιμετωπίζεται πολύ πιο δύσκολα από την οπαδική βία. Ίσως διότι συνειδητοποιεί πως παρουσιάζεται μια τεράστια ευκαιρία σ' αυτό το κυβερνητικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ να τα καταφέρει σ' έναν τομέα όπου απέτυχαν παταγωδώς όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις από το 2009, όταν άρχισαν αυτού του είδους τα “χτυπήματα” που παραπέμπουν στο απόλυτα οργανωμένο έγκλημα. Σε κάθε περίπτωση, ο συντονισμός των Αρχών τις επόμενες ημέρες παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον ως προς την αποτελεσματικότητά τους.

Διαβάστε ακόμα:

Κυβερνητική "απειλή" για ποδοσφαιρικό Grexit

ΕΠΟ και Super League πληρώνουν για Μπίκα

Κουτσοκούμνης: "Πρέπει να συναντηθούν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των μεγάλων"

ΕΠΟ: "Ειδική σύσκεψη FIFA και UEFA για την Ελλάδα"

Ξένους διαιτητές στη Super League πρότεινε ο υφυπουργός Αθλητισμού

Γιος Μπίκα: "Ένας ΑΝΤΡΑΣ μόνος του κατάφερε και σας ξεφτίλισε"

Φάκελος βία: Οι 31 επιθέσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ