ΕΛΛΑΔΑ

Νικοπολίδης: "Μόνο ως προπονητής στην Εθνική"

Νικοπολίδης: "Μόνο ως προπονητής στην Εθνική"
Νικοπολίδης INTIME SPORTS

Ο Αντώνης Νικοπολίδης μίλησε στον Sport24 Radio, 103,3, στην εκπομπή «Fever Pitch», με τον Σταύρο Γεωργακόπουλο, για τις μάχες των ελληνικών ομάδων στο Γιουρόπα Λιγκ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του…

Για τις πιθανότητες πρόκρισης του Παναθηναϊκού, του Ατρόμητου και του Π.Α.Ο.Κ.: «Ο,τι έγινε με την Μπριζ ανήκει στο παρελθόν. Είναι το φαβορί απέναντι στην Γκαμπάλα, το ζητούμενο είναι να κερδίσει και το σημαντικό για την κατάταξή μας είναι να πάρει το σημερινό ματς. Θα συναντήσει δυσκολίες, λίγο η ζέστη, λίγο το γήπεδο και η ατμόσφαιρα, αλλά μπορεί όλα αυτά να τα ξεπεράσει.

Το πιο δύσκολο έργο το έχει ο Ατρόμητος. Η Φενέρ το φαβορί, μπορεί όμως ο Ατρόμητος να κερδίσει σήμερα και να της βάλει δύσκολα. Μοιρασμένο το ζευγάρι Π.Α.Ο.Κ.-Μπρόντμπι, οι πιθανότητες είναι 50-50. Μειονέκτημα ότι αρκετοί παίκτες δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής για την ελληνική ομάδα. Και η Μπρόντμπι είναι σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας γιατί έχει ξεκινήσει νωρίς το πρωτάθλημα στη Δανία. Τέλος να στις ομάδες να κερδίσουν, να περάσουν και οι τρεις, κάτι που θα είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς θα έχουμε πέντε ομάδες μετά το Σεπτέμβρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Για τις αλλαγές του Παναθηναϊκού στην τακτική: «Ο Παναθηναϊκός κινείται στην ίδια φιλοσοφία. Με εκπλήσσουν οι πολλές αλλαγές στον σχηματισμό. Για παράδειγμα ο Πράνιτς, αντί για τα χαφ, βρέθηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας, όπως ο Μπεργκ που ενώ είναι καλός μέσα στην περιοχή, έπαιζε έξω από αυτή. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός έχει την ίδια φιλοσοφία, την ίδια στρατηγική. Αποκλείστηκε από το Τσάμπιονς Λιγκ, ο επόμενος είναι τώρα το Γιουρόπα Λιγκ, χώρια ότι έχουν βάλει πολύ ψηλά τον πήχη και μιλούν για πρωτάθλημα».

Για τα νέα πρόσωπα του Π.Α.Ο.Κ.: «Για τον Π.Α.Ο.Κ. θα πρέπει να περιμένουμε. Αποκτήθηκαν πολλοί και καλοί ποδοσφαιριστές. Το 3-5-2 του Τούντορ είναι καινούριο για την ομάδα, να δούμε και την ποιότητα αυτών που έχουν αποκτηθεί για να κρίνουμε σωστά. Στόχος είναι να περάσει στους ομίλους, θα τονωθεί η αυτοπεποίθηση της ομάδας αν προκριθεί. Χρειάζεται χρόνο στο εγχείρημα της ομάδας».

Για τον Ατρόμητο: «Η βάση της ομάδας είναι γνωστή, παίζουν πολλά χρόνια μαζί, ενώ υπάρχει πείρα σε τέτοιου είδους αγώνες στην Ευρώπη. Είναι συμπαγής σαν ομάδα, στην αμυντική της λειτουργία, παίζει γρήγορα κυρίως με τον Ναπολεόνι και τον Μαρσελίνιο που είναι γρήγοροι και μπορούν να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα. Μπορεί να κερδίσει, αλλά και να τα καταφέρει δεν θα είναι φαβορί για την πρόκριση».

Για τη Φενέρμπαχτσε και τον Βίτορ Περέιρα: «Το δύσκολο για τον Περέιρα είναι το πώς θα διαχειριστεί όλο αυτό το υλικό που έχει στα χέρια του. Ηταν δύσκολο το εγχείρημά του Τσάμπιονς Λιγκ, έχει μειονεκτήματα στο αμυντικό κομμάτι της, γι΄αυτό και το έχει πληρώσει πολλές φορές. Γνωρίζει ποια ομάδα έχει να αντιμετωπίσει, θα έρθει σίγουρα διαβασμένος. Ωστόσο, πάντα ο προπονητής πρέπει να ασχολείται με αυτό που συμβαίνει μέσα στις τέσσερις γραμμές και μόνο με την ομάδα του. Πρέπει να μην ασχολείται ιδιαίτερα με ό,τι συμβαίνει γύρω του και να μην ψάχνει δικαιολογίες για το τι θα συμβεί. Όλοι είναι σχολαστικοί στη δουλειά τους, διότι αυτός που αγαπάει τη δουλειά του την κάνει με τον καλύτερο τρόπο. Δεν πρέπει όμως να γινόμαστε υπερβολικοί. Η Φενέρ θα είναι συγκεντρωμένη, καθώς παίζει ένα παιχνίδι πλέι οφ. Είναι μία ιστορική ομάδα που έχει κόσμο, έχει κάνει επενδύσεις και θα θέλει την πρόκριση. Ίσως να έχει λίγο παραπάνω πίεση, αλλά θα έχει την απαιτούμενη σοβαρότητα».

Για το πρωτάθλημα: « Είναι θετικό που επιστρέφουν ο Ηρακλής και Α.Ε.Κ. και πάνω από όλα η τελευταία, που είναι μία ομάδα πρωταθλητισμού που πάντα είναι ανταγωνιστική, έχει κόσμο και θα δώσει διαφορετικό… χρώμα στο πρωτάθλημα. Φυσικά και ο Ηρακλής έχει ιστορία, αλλά η Α.Ε.Κ. έχει μάθει να κάνει πρωταθλητισμό και ο Ολυμπιακός, παρότι και φέτος θα εκκινήσει από τη θέση του οδηγού, θα έχει μεγαλύτερο ανταγωνισμό, καθώς και ο Παναθηναϊκός, από αυτά που καταλαβαίνω, θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Φυσικά και ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης θα είναι ομάδες ανταγωνιστικές, ενώ και άλλοι σύλλογοι έχουν δυναμώσει. Ελπίζω να δούμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με ωραία παιχνίδια».

Για την Α.Ε.Κ.: «Έχει κάνει αρκετές επενδύσεις και έχει πάρει παίκτες που έχουν κάνει πρωταθλητισμό. Θα έχει αρκετό ενθουσιασμό στο παιχνίδι της, θα θέλει να κερδίζει και μένει να δούμε πόσο ψηλά θα φτάσει. Σίγουρα θα δώσει διαφορετικό… χρώμα στο πρωτάθλημα και στην κανονική διάρκεια και στα πλέι οφ, αν συμμετάσχει».

Για τον Ολυμπιακό: «Υπάρχουν νέοι παίκτες και καινούριος προπονητής στην ομάδα. Πάντα στην προετοιμασία υπάρχουν καλές και κακές στιγμές, με την ομάδα να κάνει και καλά και μέτρια παιχνίδια. Ο Ολμυιακός παρουσιάζεται φέτος αρκετά επιθετικός και αρκετά γρήγορος. Μένει να δούμε πότε θα κλείσει το θέμα των μεταγραφών, ποιοι παίκτες θα φύγουν και ποιοι θα αποκτηθούν. Το ρόστερ έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 80-90%. Πρέπει λοιπόν να δώσουμε χρόνο και στους νέους παίκτες και στον προπονητή για να προσαρμοστούν, αλλά και για να δούμε και το νέο πλάνο της ομάδας, για να μπορέσουμε να εξαγάγουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα. Πρέπει να παρακολουθήσουμε περισσότερο τον Ολυμπιακό, που εκτός από νίκες πρέπει να προσφέρει και θέαμα στον κόσμο».

Για τη σύγκριση μεταξύ του Μάρκο Σίλβα με τον Ερνέστο Βαλβέρδε: «Δεν μπορώ να κρίνω το κατά πόσο μοιάζουν οι δυο τους, καθώς δεν παρακολούθησα την προετοιμασία που έκανε ο νέος προπονητής της ομάδας. Η τάση των νέων προπονητών στην Ευρώπη είναι να παίζουν γρήγορα, με πίεση ψηλά και αυτό θέλουν και οι δύο, αλλά δεν είναι κανένα τρομερό μυστικό. Εύχομαι στον Μάρκο Σίλβα καλή επιτυχία, διότι θα έχει δύσκολο έργο, καθώς ο Ολυμπιακός είναι μία δύσκολη ομάδα».

Για τον Εστέμπαν Καμπιάσο: «Δυστυχώς στην Ελλάδα μιλάμε πάρα πολύ για την ηλικία και λέμε ότι ένας ποδοσφαιριστής ήρθε στη χώρα μας για να τελειώσει την καριέρα του. Και έχουμε διαψευστεί αρκετές φορές. Ο Καμπιάσο είναι ένας Αργεντινός που θα δώσει το 100%, διότι το ποδόσφαιρο εκτός από επάγγελμα είναι και τρέλα για πολλούς ποδοσφαιριστές και ιδιαίτερα για τους Αργεντινούς. Ο Καμπιάσο είναι πολύ παθιασμένος με αυτό που κάνει και θα δούμε έναν παίκτη με αποφασιστικότητα, να δίνει τον καλύτερό του εαυτό, όπως έκανε στην Ίντερ».

Για το αν υπάρχει πιθανότητα να τον δούμε σε κάποιο πόστο στην εθνική ομάδα: «Έχω αποφασίσει να ασχοληθώ μόνο με την προπονητική και αυτό θέλω να κάνω στην καριέρα μου. Αυτό με αφορά μόνο. Θα είναι πολύ καλό για εμένα να μπορέσουμε να συνεργαστούμε στο μέλλον».

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ