ΕΛΛΑΔΑ

"Μπήκαν για να μαζέψουν τα πανό..."

"Μπήκαν για να μαζέψουν τα πανό..."
Ατρόμητος ΑΕΚ επεισόδια ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr ήταν στην έφεση της ΑΕΚ για την τιμωρία που της επιβλήθηκε στο παιχνίδι πρωταθλήματος, στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο.

Αρνήθηκε την αντικειμενική ευθύνη και τα εκτεταμένα επεισόδια η ΑΕΚ για το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, για το οποίο τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 70.750 ευρώ.

Ο νομικός εκπρόσωπος της Ένωσης Πέτρος Καϊμακάμης, στην εκδίκαση της έφεσης το μεσημέρι της Τετάρτης, η απόφαση για την οποία θα εκδοθεί την ερχόμενη εβδομάδα, ισχυρίστηκε ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι για να θεωρηθεί ότι έχει αντικειμενική ευθύνη για τα επεισόδια (άρα και να τιμωρηθεί) καθώς ούτε οργανωμένη μετακίνηση οπαδών έγινε, ούτε πήρε εισιτήρια, οι οπαδοί της δεν τοποθετήθηκαν σε διακριτή κερκίδα, ούτε υπήρχε ικανός αριθμός φιλάθλων όπως "απαιτεί" ο πειθαρχικός κώδικας.

"Η διάρκεια των επεισοδίων ήταν ένα λεπτό και 40 δευτερόλεπτα. Ο αθλητικός δικαστής στην απόφαση του λέει πέντε λεπτά, είναι εσφαλμένη η κρίση του. Λαμβάνει υπόψη του μόνο την έκθεση της αστυνομίας που είναι συμπληρωματική και κάνει λόγο για 80 οπαδούς ενώ ο παρατηρητής του αγώνα λέει για 25-30" είπε ο κ. Καιμακάμης.

"Σαν λαγοί στα πόδια"

Και συμπλήρωσε. "Από το 1ο μέχρι το 90ο λεπτό δεν έγινε απολύτως τίποτα. Ούτε στο γκολ του Ατρόμητου. Έληξε ο αγώνας, βγήκαν οι αξιωματούχοι από τον αγωνιστικό χώρο και μετά έγινε ένα εγκληματικό λάθος. Ένας security άνοιξε την πόρτα εισόδου στον αγωνιστικό χώρο, μπήκαν για να μαζέψουν τα πανό. Εκείνη την στιγμή άναψε μία σπίθα και συνεπλάκησαν. Μόλις εμφανίστηκαν τα ΜΑΤ, το έβαλαν σαν λαγοί στα πόδια και εξαφανίστηκαν".

Δημάτος: "Μόνο που είδαν τα ΜΑΤ, εξαφανίστηκαν"

Στο ίδιο μήκος και ο διευθυντής επικοινωνίας της ΑΕΚ Ανδρέας Δημάτος που κατέθεσε σαν μάρτυρας.

"Κανένα βίντεο με τα επεισόδια δεν είναι πάνω από ένα λεπτό και 20 δευτερόλεπτα. Δεν έχουν εμπλακεί περισσότερα από 20-25 άτομα. Η ΑΕΚ δεν είχε πάρει εισιτήρια. Το περιστατικό έγινε σε επίπεδο αντεγκλήσεων και μαγκιάς "τα πανό μας και τα πανό σας. Μόλις μπήκαν 7-8 άνδρες των ΜΑΤ, τα επεισόδια τελείωσαν. Μόνο που τα είδαν, εξαφανίστηκαν. Ήταν τυχαίο περιστατικό. Το περιστατικό έγινε πάνω στο ξεκρέμασμα των πανό. Μία κοντινή επαφή φιλάθλων που ξεκρεμούσαν τα πανό".

Λίβας: "Ήθελε να αποφύγει την σύλληψη"

Έφεση έχει καταθέσει και ο Ατρόμητος που έχει τιμωρηθεί με την ίδια ποινή.

Ο δικηγόρος της ομάδας του Περιστερίου Αργύρης Λίβας υποστήριξε ότι ο τραυματίας φίλαθλος έκανε θέατρο.

"Δεν είναι φίλαθλος μας, ούτε φίλαθλος της ΑΕΚ. Παριστάνει τον τραυματία για να αποφύγει την σύλληψη. Πήγε στο νοσοκομείο και πήρε εξιτήριο στα 20 λεπτά. Δεν τραυματίστηκε" ενώ έριξε ευθύνης και στην αστυνομία αφού "η επέμβαση της έγινε καθυστερημένα. Όταν μπήκε η αστυνομία μέσα, διαλύθηκε η συμπλοκή".

Photo Credits: Action images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ