ΕΛΛΑΔΑ

Μπέος: "Έκανε χειρότερο το ποδόσφαιρο ο Μαρινάκης"

Μπέος: "Έκανε χειρότερο το ποδόσφαιρο ο Μαρινάκης"
Μπέος INTIME SPORTS

Ο Αχιλλέας Μπέος μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, "κάρφωσε" τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ αναφέρθηκε και στο κλείσιμο της "Θύρας 13" από τον Σταύρο Κοντονή.

Στο ραδιοφωνικό σταθμό "Metropolis 95,5", φιλοξενήθηκε ο έκπτωτος δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος μίλησε για τα όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και για την απόφαση του Σταύρο Κοντονή να κλείσει τη "Θύρα 13".

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη: "Είχα πολύ στενές σχέσεις με τον Μαρινάκη. Το ποδόσφαιρο νοσεί εδώ και χρόνια. Η εμπλοκή του Μαρινάκη στο ποδόσφαιρο το έκανε χειρότερο, γιατί δεν υπήρχε αντίπαλος. Είχε την παντοδυναμία και την εκμεταλλεύτηκε μονόπλευρα. Για να υπάρχει καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχει ανταγωνισμός. Ας πάρει και μια επαρχιακή ομάδα το κύπελλο να χαρεί ο κόσμος. Κατεβήκαν με αλεξίπτωτα για να πάρουν το κύπελλο στον τελικό με την Τρίπολη. Το θέμα είναι ότι το ποδόσφαιρο νοσεί, υπάρχει λάθος νοοτροπία. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει αποφάσεις. Όχι απλά να κλείσει τη θύρα 13. Πρέπει να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο για να αλλάξει το ποδόσφαιρο. Να αλλάξει ο νόμος με τους αθλητικούς δικαστές. Όταν τους επιλέγει ο υπόδικος και αυτός που είναι μέσα στο σύστημα δεν είναι σωστό. Πρέπει να τους ορίζει το Πρωτοδικείο".

Για το κλείσιμο της "Θύρας 13": "Εδώ που έχει φτάσει το ποδόσφαιρο, όπως και όλα τα πράγματα στην Ελλάδα, σε επίπεδο μηδέν, αν ήθελε να κάνει ομελέτα σπάζοντας αυγά, θα έπρεπε όλοι οι αγώνες να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Και να αποφάσιζαν όλοι οι παράγοντες για το τι μέλλει γενέσθαι την επόμενη σεζόν. Αν έχει διαπιστώσει ότι φτάσαμε στο σημείο μηδέν και αυτά δεν μπορούν να συμβαίνουν. Όχι αυτήν την απόφαση, μεμονωμένα. Να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να καταθέσουν προτάσεις ώστε να επιστρέψουν οι οικογένειες στα γήπεδα".

Για το γεγονός ότι πλέον δεν είναι δήμαρχος: "Δεν έχασα τη δημαρχία. Είμαι προσωρινά σε αργία. Είμαι ο δήμαρχος που επέλεξαν με εκλογές οι πολίτες του Βόλου. Αυτοί οι κοπρίτες οι 300 που πάνε στη Βουλή δεν κοιτάνε να νομοθετήσουν υπέρ της πατρίδας μας, κοιτάνε πως να χαρίσουν με νομοθετικές ρυθμίσεις τα χρέη σε κανέναν εφοπλιστή ή βιομήχανο και άλλα φυσικά πρόσωπα και πως θα φωτογραφίσουν ανθρώπους που τους είναι αντιπαθείς, όπως εμένα. Είναι φωτογραφικός νόμος. Χωρίς να έχω δικαστεί με τιμωρεί η πολιτεία και όχι ο δικαστής και τα δικαστήρια".

Για τον ισόβιο αποκλεισμό που του έχει επιβληθεί: "Ο ισόβιος αποκλεισμός θα αρθεί. Αυτό είναι σκάνδαλο από δικαστές επίορκους που τους πληρώνει το ίδιο το σύστημα. Έτσι είναι και η ΕΠΟ. Η ΕΠΟ πληρώνει τους δικαστές. Αυτοί όλοι οι γελοίοι, αυτοί που διοικούν το ποδόσφαιρο δεν έχουν πάνω τους τουλάχιστον 4-5 κακουργήματα; Δεν είναι υπόδικοι; Γιατί αυτοί μένουν στο ποδόσφαιρο; Εγώ δεν λέω αφού τιμωρήθηκε εγώ να τιμωρηθούν και αυτοί. Αυτό το βούλευμα είναι βούλευμα προϊόν συναλλαγών και σχέσεων. Ένας θεός ξέρει πως θα σταθεί στο δικαστήριο. Υπάρχουν δικαστές έντιμοι, αλλά δεν εμπιστεύομαι την δικαιοσύνη. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει άμεση σχέση με το καθεστώς της ΕΠΟ και αυτό είναι δεδομένο. Καλώς αθωώθηκε, αλλά δεν γίνεται να τα έριξαν όλα σε μένα. Στα πάρτι του Μαρινάκη πηγαίναν και οι Πούλιος και Τζιμπλάκης. Μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν αυτά. Όταν αποδεικνύεται ότι ένας δικαστής έχει σχέσεις με τον κατηγορούμενο και τον αθωώνει είναι δυνατόν αυτό το βούλευμα να ισχύει;".

Για τα όσα θα πει στο ακροατήριο: "Ισόβια έπρεπε να με είχαν βάλει με τα κακουργήματα. Κακώς με βγάλαν έξω και με έβγαλε ο Βόλος δήμαρχος. Είναι ντροπή αυτό το βούλευμα. Τα ερωτήματα είναι πολλά. Έχω ζητήσει απομαγνητοφώνηση των κασετών. Μόνο τις 80 έχουν απομαγνητοφωνήσει, οι άλλες 220 που είναι;. Δεν μπορεί να προκύπτουν άλλοι ένοχοι και άλλες αλήθειες; Εγώ τα είπα στον Άρειο Πάγο ότι στις υπόλοιπες κασέτες υπάρχουν βουλευτές, υπουργοί, δικαστές. Αυτά θα τα λύσουμε στο ακροατήριο. Κάνουμε αιτήματα και δεν παίρνουμε απάντηση. Στο ακροατήριο είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν γιατί εκτίθενται. Εύχομαι στις 15 Απριλίου να υπάρχει μια δίκαιη σύνθεση, αδέκαστη, αμερόληπτη, σκληρή και να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Με κατηγορούνε για δωροδοκία. Να πουν ποιον δωροδόκησα, που, πόσα και πότε. Ας φέρουν έναν να το πει αυτό και θα πάω μόνος μου ισόβια".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ