ΕΛΛΑΔΑ

Μόνο έτσι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα

Μόνο έτσι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το πόρισμα της Πυροσβεστικής και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας που ακόμη δεν έχει βρεθεί, μπορούν να στείλουν στη σέντρα τους ποδοσφαιριστές το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Οι ημέρες περνούν, το τριήμερο 19-21 Νοεμβρίου πλησιάζει αλλά η 11η αγωνιστική της SuperLeagueαπομακρύνεται αφού όπως όλα δείχνουν, η διακοπή του πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας (και όχι μόνο)θα συνεχιστεί, το πιθανότερο για άλλη μία εβδομάδα.

Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας δεν υπάρχει, ούτε πόρισμα από τηνπυροσβεστική για την φωτιά στο σπίτι του πρώην αρχιδιαιτητή Γιώργου Μπίκα. Παράλληλα, και η συνάντηση που ζήτησε ο επιτετραμένος τηςFIFAΚωστάκης Κουτσοκούμνηςμε τουςBig-4 του ελληνικού ποδοσφαίρου (Αλαφούζος, Μελισσανίδης, Μαρινάκης, Σαββίδης) είναι στον αέρα μετά την άρνηση των δύο πρώτων να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού.Στην συνάντηση αυτή ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, είχε σκοπό να ζητήσει από τους τέσσερις μεγάλους να σταματήσουν τις φωνές για την διαιτησία και στη συνέχεια θα… σφύριζε λήξη στην διακοπή αφού προηγουμένως έβρισκε την νέα Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

Η συνάντηση όμως, όπως όλα δείχνουν, δεν θα γίνει, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου μέχρι δεν είχε προγραμματίσει ταξίδι στην Ελλάδα για τις επόμενες ημέρες και οδεύουμε προς συνέχιση της διακοπής, εκτός αν:

1. Το πόρισμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας δεν αναφέρει τα αίτια της φωτιάς στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα, σενάριο που κυκλοφόρησε χθες στην Θεσσαλονίκη: ότι δηλαδή η πυροσβεστική υπηρεσία δεν θα αναφέρει τα αίτια παρά μόνο θα κάνει καταγραφή του περιστατικού και των ζημιών. Αρχικά πάντως, από την πυροσβεστική άφηναν ανοιχτό η φωτιά να προήλθε από ανθρώπινο χέρι. Το σενάριο να μην κάνει λόγο για εμπρησμό το πόρισμα λύνει τα χέρια του προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για δώσει το σύνθημα για την σέντρα.

2. Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης ανακοινώσει αύριο Τετάρτη 16/11 τη νέα Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Από τα ονόματα που ακούγονται(Τριτσώνης, Κάκος, Κουκουλάκης, Σαραϊδάρης) μόνο ο τελευταίος είναι… νόμιμος αφού ο κανονισμός διαιτησίας αναφέρει μεταξύ άλλων για τα μέλη της ΚΕΔ ως προϋπόθεση, ένα χρόνο παρουσίας στον πίνακα παρατηρητών τηςSuperLeague.Ο επιτετραμένος της παγκόσμιας Ομοσπονδίας λοιπόν, ή θα διαλέξει κάποιον άλλο ή θα… αγνοήσει τον κανονισμό. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟΠ κι επιτετραμμένος της FIFA στην Ελλάδα, απομένει η ολοκλήρωση των επαφών για τη νέα ΚΕΔ, προκειμένου να γίνει restart στο πρωτάθλημα.

Σημαντικό ρόλο τέλος, αναμένεται να παίξουν και οι επαφές που θα έχει ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης μεFIFAκαιUEFA, τα επόμενα 24ωρα κυρίως με τον γεν. γραμματέα της δεύτερης, Θόδωρο Θεοδωρίδη, αλλά και η σύσκεψη που θα έχουν η παγκόσμια και η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Photo credits: Action images

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ