ΕΛΛΑΔΑ

"Μην παίζεις με το μέλλον σου, προστατέψτε το άθλημα μας"

"Μην παίζεις με το μέλλον σου, προστατέψτε το άθλημα μας"

Σεμινάριο της εταιρείας Sportradar για τον παράνομο στοιχηματισμό πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τύπου του "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".

Ο υπεύθυνος εκπαίδευσης της Sportradar στην Eλλάδα, Aλέξανδρος Γεροντικός, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" και μίλησε στους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές μας για θέματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αγώνων και την πρόληψη ανάλογων φαινομένων.

Κύριος στόχος του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση, μέσα από ένα εγκεκριμένο πρόγραμμα, όλων των εμπλεκομένων με το ποδόσφαιρο παραγόντων για θέματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αγώνων και την πρόληψη ανάλογων φαινομένων.

Μέσω των εκπαιδευτικών σεμιναρίων, τα οποία διεξάγονται ξεχωριστά για κάθε ΠΑΕ παρουσιάζεται η έννοια της χειραγώγησης αγώνων, οι τρόποι προσέγγισης των match fixers, οι κανόνες που διέπουν το ποδόσφαιρο για το συγκεκριμένο αντικείμενο και, τέλος, οι επιπτώσεις στις περιπτώσεις χειραγώγησης αγώνων.

Η φιλοσοφία του εκπαιδευτικού προγράμματος έγκειται όχι μόνο στην εκπαίδευση και προστασία από τους εκάστοτε κινδύνους, αλλά και στην ταυτόχρονη λειτουργία του ως αποτρεπτικού παράγοντα συμμετοχής σε χειραγωγημένους αγώνες.

Συνοπτικά, στο σεμινάριο ειπώθηκαν:

Τα προβλήματα του match fixing στο ποδόσφαιρο και η σοβαρότητά τους.

Οι μέθοδοι πρόληψης και αντιμετώπισης της προσέγγισης των ποδοσφαιριστών καθώς και όλων των εμπλεκόμενων με το ποδόσφαιρο από τους match fixers.

Οι κίνδυνοι δημοσιοποίησης εμπιστευτικών (εσωτερικών) πληροφοριών.

Το πώς μπορεί κάποιος να εντοπίσει άλλους επαγγελματίες που εμπλέκονται σε χειραγωγημένα παιχνίδια καθώς και πώς και ποιον να ενημερώσουν εάν υποπτεύονται συμπαίκτες ή άλλους εμπλεκομένους.

Η ανάλυση των κανόνων και των κωδικών δεοντολογίας του ποδοσφαίρου σχετικά με τη χειραγώγηση αγώνων.

Οι ποινές για όποιον συλλαμβάνεται να καταπατά κάποιους από τους κανόνες ή να έχει εμπλοκή σε χειραγωγημένο αγώνα.

Μετά τα σεμινάρια ακολουθεί υποχρεωτική συμμέτοχη στο πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης (e-learning).

Το πρόγραμμα καλύπτει πλήρως όλες τις πτυχές των χειραγωγημένων αγώνων και εξηγεί κάθε έννοια λεπτομερώς, χρησιμοποιώντας γραφικά και αφήγηση.

Το πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης είναι σχεδιασμένο με τη χρήση ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής και καλύπτει τους ακόλουθους βασικούς τομείς:

Πώς γίνεται η προσέγγιση από τους match fixers.

Πώς αναπτύσσεται η σχέση των match fixers με τους ποδοσφαιριστές και όλα τα υπόλοιπα μέρη.

Πώς οι match fixers βγάζουν χρήματα.

Ποιες είναι οι συνέπειες συμμετοχής σε χειραγώγηση αγώνα.

Ποιοι είναι οι κανόνες.

Σύνοψη.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ