ΕΛΛΑΔΑ

"Λουκέτο" στους συνδέσμους

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος απευθύνει χαιρετισμό κατά την έναρξη του 50ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009.
Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος απευθύνει χαιρετισμό κατά την έναρξη του 50ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009. ΑΠΕ ΜΠΕ

Την αναστολή της λειτουργίας των συνδέσμων οργανωμένων οπαδών μέχρι το καλοκαίρι του 2012 και τη μετατροπή τους σε λέσχες φιλάθλων, γνωστοποίησε ο Παύλος Γερουλάνος. Τι δήλωσε για το νέο πρωτάθλημα.

Οι σύνδεσμοι των οργανωμένων οπαδών παύουν να υπάρχουν με τη σημερινή τους μορφή όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.

Συγκεκριμένα έκανε λόγο για αναστολή της λειτουργίας των συνδέσμων οργανωμένων οπαδών μέχρι το καλοκαίρι του 2012.

Πλέον οι σύνδεσμοι θα λειτουργούν ως λέσχες φιλάθλων όπως επεσήμανε ο Παύλος Γερουλάνος και θα συνδέονται άμεσα με τις ΠΑΕ.

Όπλα και ναρκωτικά

"Γνωρίζετε ότι λέσχες φίλων έχουν γίνει πηγές διαφθοράς. Γνωρίζετε τι γίνεται όταν η Αστυνομία μπαίνει σε μία από αυτές τις λέσχες. Βρίσκει μέσα ναρκωτικά, όπλα και ούτω καθεξής. Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό αυτές τις λέσχες, όταν υπάρχουν, να σχετίζονται άμεσα με την ομάδα την οποία υποστηρίζουν και να ελέγχονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού".

"Έχουμε αποφασίσει ότι παρότι θεσμοθετούμε τις άδειες λειτουργίας τέτοιων λεσχών, καμία λέσχη δεν πρόκειται να πάρει άδεια πριν από τον Αύγουστο του 2012 και η περίοδος αυτή θα είναι μία μεταβατική περίοδος για να ξεκαθαριστεί η κατάσταση", είπε χαρακτηριστικά.

Περί Πλατινί...

Για την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Μισέλ Πλατινί και το νομοσχέδιο για τον αθλητισμό, τόνισε:

"Σήμερα είχαμε δύο γεγονότα μέσα στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας που κάνουμε για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Το ένα ήταν η επίσκεψη και η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Προέδρου της UEFA, του κ. Πλατινί, και το δεύτερο η πρώτη ανάγνωση των νομοσχεδίων για τον αθλητισμό, ένα νομοσχέδιο το οποίο όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι βρίσκεται σε σχεδιασμό εδώ και καιρό".

"Να ξεκινήσω πρώτα με τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της UEFA. Έγινε σε πάρα πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα. Πρόθεση και των δύο είναι η αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου και η εξυγίανσή του. Και τα δύο μέρη θεωρούν ότι αυτό πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα. Και τα δύο μέρη θεωρούν ότι θα συνεργαστούν στενά για να το φέρουν σε πέρας".

"Πάντα υπάρχει μια αίσθηση ότι η Πολιτεία και το ποδόσφαιρο λειτουργούν σε αντίθετες κατευθύνσεις. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Και η Πολιτεία και το ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή, ξέρουν ότι το καλύτερο για όλους είναι να εξυγιάνουν τη νοσηρή κατάσταση που υπάρχει. Να αντιμετωπίσουμε και τη βία και το ντόπινγκ αλλά και τους στημένους αγώνες. Τα προβλήματα που υπάρχουν εκεί. Είναι ευθυγραμμισμένες όλες οι τάσεις αν θέλετε και αυτό το οποίο έκανε αυτή η συνάντηση είναι να δείξει το πως προχωράμε από εδώ και πέρα".

Μία σειρά από θέματα

"Συγκεκριμένα συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα. Θα θυμίσω μερικά απλώς:

  • Και οι δύο αναφέρθηκαν για το πόσο σημαντικό είναι η σχέση να είναι καθαρή, στενή και σωστή.
  • Και οι δύο θεωρούν ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει πρότυπο εάν συνεργαστούμε και φέρουμε σε πέρας την προσπάθεια που γίνεται.
  • Και οι δύο μίλησαν για το τι κάνει ο καθένας από τη δική του τη μεριά για να αλλάξουμε τα πράγματα".

"Θέλω να σημειώσω εδώ ότι στο παρελθόν έχουμε ακούσει πάρα πολλές φορές να μιλάει είτε η Πολιτεία είτε οι φορείς του ποδοσφαίρου για το αυτοδιοίκητο και πρέπει να σας πω ότι αυτό είναι μια καραμέλα την οποία όλοι έχουν πιπιλήσει επαρκώς.

"Η πραγματικότητα είναι ότι όταν η Πολιτεία συνεργάζεται καλά με τους φορείς του ποδοσφαίρου, τότε δεν υπάρχει κανένα θέμα να μπλέξει ο ένας στα πόδια του άλλου. Είναι θέμα συνεργασίας. Όταν η σχέση είναι ανταγωνιστική, όλα αυτά τα πράγματα δραματοποιούνται. Όταν η σχέση είναι συνεργασίας, αυτά τα προβλήματα λύνονται και προχωράμε όλοι προς την ίδια κατεύθυνση. Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, από τη σημερινή συνάντηση ότι αυτό που θέλουν όλοι είναι να εξελιχθούν αυτά τα θέματα και να προχωρήσουμε προς την ίδια κατεύθυνση".

Η επιστολή και ο Κολίνα

"Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος της UEFA δεσμεύτηκε να στείλει την επόμενη εβδομάδα στον Πρωθυπουργό μια επιστολή που να περιγράφει τη διαδικασία μεταφοράς τεχνογνωσίας από την UEFA προς την ΕΠΟ και την ελληνική Πολιτεία σε ό,τι αφορά τους στημένους αγώνες, τη διαιτησία, τη βία στα γήπεδα και το ντόπινγκ".

"Όπως ξέρετε η UEFA έχει μεγάλη γνώση σε αυτά τα θέματα και θέλουμε να αξιοποιήσουμε αυτή τη γνώση για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Νομίζω ότι η πρώτη ομάδα που θα έρθει θα αφορά τα θέματα της διαιτησίας και ένας από τους αγαπημένους του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο κ. Κολίνα, θα είναι επικεφαλής της ομάδας που θα έρθει για να αντιμετωπιστούν αυτά τα θέματα".

"Δεν έμεινε μόνο εκεί η συζήτηση. Αναφέρθηκαν θέματα ανάπτυξης του ποδοσφαίρου και οι δύο ενδιαφέρθηκαν πάρα πολύ για τα θέματα που αφορούν τους νέους και το ποδόσφαιρο. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι’ αυτό και ο Πρωθυπουργός. Όπως επίσης και το πώς μπορεί να αναπτυχθεί σωστά το γυναικείο ποδόσφαιρο".

Περί νομοσχεδίου για την βία...

"Το δεύτερο θέμα που είχαμε σήμερα ήταν η κατάθεση του νομοσχεδίου για τη βία. Πολλοί ξέρουν ότι ο αθλητισμός έχει πολύ βαθιά παράδοση στην Ελλάδα".

"Η Ελλάδα θα μπορούσε με κάθε τρόπο να είναι ηγέτης μεταξύ των χωρών που αναδεικνύουν τον αθλητισμό και λόγω της παράδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και επειδή έχει πολύ καλές επιδόσεις πολύ συχνά και επειδή κατά καιρούς έχει πάρει πρωτοβουλίες όπως είναι η ολυμπιακή εκεχειρία που θα μπορούσαν να μας έχουν στην πρώτη γραμμή του αθλητισμού".

"Δυστυχώς, όμως, σήμερα έχουμε φαινόμενα, βίας στα γήπεδα, στημένων αγώνων, ντόπινγκ, τα οποία πλήττουν τον αθλητισμό και είναι πάρα πολύ σημαντικό να βρούμε λύσεις σε αυτά τα θέματα".

"Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι ένα νομοσχέδιο μόνο του δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα μέσα σε μία ημέρα. Και από την τεχνογνωσία που έχουμε σήμερα στα χέρια μας οι λύσεις για τον ελληνικό αθλητισμό δεν είναι μαγικές δεν έχουν αναπτυχθεί καινούργιες λύσεις από τη μια μέρα στην άλλη. Πρέπει συνέχεια να βελτιώνουμε τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας και να τα συνδέουμε με όλα τα άλλα πράγματα τα οποία κάνουμε για να λύσουμε αυτά τα προβλήματα".

Η διαφορά στην σειρά κινήσεων

"Πολλά από αυτά τα οποία θα δείτε στο σημερινό νομοσχέδιο δεν είναι διαφορετικά από αυτά που έχουν προταθεί στο παρελθόν. Η διαφορά είναι ότι συνδυάζονται με μία άλλη σειρά κινήσεων που κάνουμε με την ελπίδα αυτά να έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη".

"Για παράδειγμα, δεν πρέπει κανείς να δει αυτό το νομοσχέδιο μακριά από τις ρήτρες βίας, τις οποίες προτείνουμε από τους φορείς οι οποίοι εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο, όπως ο ΟΠΑΠ, η ΕΡΤ ή τα δημόσια γήπεδα".

"Δεν πρέπει να δει κανείς αυτό το νομοσχέδιο μακριά από τις ποινές τις οποίες εφαρμόζει η γενική συνέλευση της ΕΠΟ. Όλα αυτά πρέπει να λειτουργήσουν συνδυαστικά. Κανένα από μόνο του δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ελπίδα είναι ότι όλα μαζί μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα".

Τα εργαλεία

"Είναι εντυπωσιακό ότι τα προηγούμενα χρόνια απ’ όλα τα εργαλεία που είχε στη διάθεση της η Πολιτεία, χρησιμοποίησε πάρα πολύ λίγα. Θα έλεγα ότι εστιάζαμε περισσότερο την προσοχή μας στα νομοσχέδια. Τα άλλα εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας είναι εξίσου σημαντικά. Θα έλεγα καμιά φορά και πιο αποτελεσματικά γιατί είναι πιο γρήγορα".

"Οι ρήτρες βίας και οι ρήτρες κατά των στημένων αγώνων μπορούν να έχουν άμεσα αποτελέσματα και μαζί με την αθλητική δικαιοσύνη, που είναι επίσης γρήγορη, μπορούν να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο όπου αυτό το νομοσχέδιο να είναι πολύ πιο αποτελεσματικό".

"Θα ξεκινήσω περιγράφοντας λίγο ως πολύ τι είναι αυτά τα οποία το νομοσχέδιο φέρνει στο τραπέζι και θα ήθελα να ξεκινήσω με το Εθνικό Συμβούλιο Αθλητικού Σχεδιασμού, το ΕΣΑΣ, γιατί παρότι έχει ξαναθεσμοθετηθεί, θεωρούμε ότι μπορεί να είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο σε αυτά που μπορεί και θέλει να κάνει η Πολιτεία".

"Γνωρίζετε όλοι και μπορεί κανείς να δει ακόμη και με ένα ταξίδι στην επαρχία πόσο λάθος έχουν σχεδιαστεί πάρα πολλά πράγματα, από τη δημιουργία σταδίων μέχρι για παράδειγμα την ανάληψη διεθνών διοργανώσεων. Έχετε ζήσει όλοι τα προβλήματα, τα οποία έχουμε αντιμετωπίσει από μια μαξιμαλιστική πολιτική που είχε η προηγούμενη Κυβέρνηση, η οποία εκτέθηκε πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν σε πάρα πολλά από αυτά τα οποία είχε εκτεθεί".

"Ένα Εθνικό Συμβούλιο Αθλητικού Σχεδιασμού μπορεί αυτά τα πράγματα να τα εξορθολογήσει. Να παίρνει αποφάσεις με βάση τους πόρους που έχει στη διάθεσή του, να κάνει οποιαδήποτε ανάπτυξη έτσι ώστε να είναι δίκαιη απέναντι σε όλη την περιφέρεια και να μη δείχνει προτίμηση σε συγκεκριμένους νομούς και συγκεκριμένες περιφέρειες".

"Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι οι περιφέρειες που είχαν πρόσβαση, έχουν πολύ καλύτερες αθλητικές εγκαταστάσεις, από άλλες που δεν είχαν. Αυτό δεν έχει κανένα νόημα, ειδικά σήμερα που βλέπουμε κάποιες αθλητικές εγκαταστάσεις να εγκαταλείπονται γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να τις συντηρήσει. Το ΕΣΑΣ, λοιπόν είναι ένα εργαλείο με το οποίο μπορεί να αναπτυχθεί σωστά ο ελληνικός αθλητισμός".

Η καταπολέμηση της βίας

"Σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση των φαινομένων παθογένειας, θα ξεκινήσω με τα θέματα καταπολέμησης της βίας. Το νομοσχέδιο, το οποίο φέραμε σε πρώτη ανάγνωση στο υπουργικό συμβούλιο, αναβαθμίζει τη ΔΕΑΒ, αυστηροποιεί τις ποινικές διατάξεις, αυστηροποιεί τη λειτουργία των λεσχών φίλων, ρυθμίζει τις οργανωμένες μετακινήσεις φιλάθλων, κάνει υποχρεωτική την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτήριου και το βάζει σε ένα ενιαίο πλαίσιο και δημιουργεί ένα πλαίσιο για την πρόσληψη και λειτουργία των ιδιωτικών εταιριών security που χρησιμοποιούνται στα στάδια από τις ομάδες".

"Το πιο σημαντικό σε ό,τι αφορά τη ΔΕΑΒ είναι ότι παίρνει δύο καινούργιες αρμοδιότητες στα χέρια της. Η πρώτη είναι ότι μέσα στις αρμοδιότητές της μπαίνουν και οι στημένοι αγώνες. Επίσης έχει το δικαίωμα να εισηγείται τη μετάθεση ή την αλλαγή έδρας ενός αγώνα όπως επίσης και την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών".

Αυστηρότερες οι ποινές

"Αρκετές από τις ποινές, που είχαν τα παλαιότερα νομοσχέδια αυστηροποιούνται και εδώ θα ήθελα να είμαι αρκετά ξεκάθαρος γιατί δεν είναι μόνο θέμα αυστηροποίησης των ποινών του ίδιου παραπτώματος. Εδώ βλέπουμε ότι αλλάζει η φύση των παραπτωμάτων πλέον".

"Οι στημένοι αγώνες δεν είναι αυτό που ήταν παλιά. Παλιά ένας αγώνας μπορεί να στηνόταν για να προτιμηθεί μία ομάδα να πάρει τους βαθμούς που ήταν να πάρει. Σήμερα πίσω από τους στημένους αγώνες είναι τεράστια οικονομικά συμφέροντα. Μία απίστευτη διαπλοκή παραγόντων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Ήταν και ένα από τα θέματα που έθεσε ο κ. Πλατινί στη συζήτησή του με τον Πρωθυπουργό".

Τα παραδείγματα του Πλατινί

"Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα μπορώ να πω από αυτά που είπε: Όταν βλέπεις έναν πολίτη μιας χώρας που δεν σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, να αγοράζει ας πούμε μια ελβετική ομάδα, αρχίζεις να αναρωτιέσαι για το τι θέλει. Και επίσης αυτό που είπε είναι ότι από μελέτες που έχουν στα χέρια τους οι στημένοι αγώνες είναι ίσως η πιο διαδεδομένη μορφή ξεπλύματος μαύρου χρήματος".

"Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι αυτό το οποίο συζητάμε σήμερα σε σχέση με αυτό που ήταν παλιά, δεν έχει καμία σχέση. Και η δουλειά μας είναι οι ποινές, οι οποίες θα μπαίνουν να σχετίζονται με το έγκλημα, το οποίο εκτελείται εκείνη την ώρα. Θα έλεγα το ίδιο γίνεται και με το ντόπινγκ. Έχει αλλάξει η μορφή του ντόπινγκ πια και εκεί χρειάζονται αυστηρότερες ποινές, όχι τόσο πολύ στο χρήστη, αλλά στις οργανωμένες ομάδες ανθρώπων που σπρώχνουν αυτές τις ουσίες".

"Επίσης μέσα στις ποινικές διατάξεις που εφαρμόζονται με το νέο νόμο, και πιστεύω ότι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, είναι η απαγόρευση παρακολούθησης αγώνων. Ένας δικαστής δηλαδή, έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει σε κάποιον ο οποίος έχει καταδικαστεί, ακόμα και αν έχει πάρει αναστολή, να μην πάει σε αγώνες για τα επόμενα δύο με πέντε χρόνια. Εάν παραβεί αυτή την ποινή ο φίλαθλος, ο οπαδός, τότε η ποινή του θα εκτελείται άμεσα".

Μετακίνηση φιλάθλων και ηλεκτρονικό εισιτήριο

Για τις μετακινήσεις φιλάθλων και το ηλεκτρονικό εισιτήριο, σημείωσε: "Ξέρετε επίσης ότι οι μετακινήσεις φιλάθλων έχουν γίνει κατά καιρούς λόγος βίας. Ξέρετε ότι έχουμε προσπαθήσει να σταματήσουμε τα φαινόμενα αυτής της βίας, σταματώντας αυτές τις μετακινήσεις".

"Με το καινούργιο νομοσχέδιο μπαίνουν κανόνες για το πώς μπορούν να οργανωθούν αυτές, αλλά και πάλι δεσμευόμαστε ότι για ένα χρόνο δεν θα γίνουν τέτοιες μετακινήσεις. Ξέρουμε ότι το μέτρο αυτό είναι σκληρό, αλλά θεωρούμε ότι το ποδόσφαιρο περνάει μια μεταβατική φάση και αυτή η χρονιά θα είναι κρίσιμη στο να επιβληθούν ορισμένα πράγματα. Μέσα σε αυτό λοιπόν έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον κ. Μπιτσαξή να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να είναι εύρυθμη η λειτουργία του ποδοσφαίρου".

"Έχετε ακούσει πολύ συχνά για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Όλοι ξέρουμε ότι αν το ηλεκτρονικό εισιτήριο δουλέψει μπορεί να έχει αποτέλεσμα ειδικά σε συνδυασμό με τις κάμερες. Για κάποιο χρονικό διάστημα υπήρχαν διάφορες δικαιολογίες ομάδων γιατί δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το ενιαίο ηλεκτρονικό εισιτήριο. Το νομοσχέδιο επιβάλλει ένα ενιαίο σύστημα σε όλες τις ομάδες".

Σεκιούριτι ντόπινγκ & διαφθορά

Για τις εταιρείες σεκιούτι,το ντόπιγκ και την διαφθορά, σημείωσε: "Οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφαλείας είναι ένας άλλος χώρος στον οποίο υπάρχουν μεγάλα προβλήματα. Ξέρετε ότι οι εταιρείες αυτές δεν λειτουργούν πάντα με τον καλύτερο τρόπο Πολλές φορές είναι απλώς ομάδες οπαδών. Αυτό το οποίο λέει η Αστυνομία και σεβόμαστε απολύτως είναι να θέλουν να ξέρουν ποιες είναι αυτές οι εταιρείες, ποιους προσλαμβάνουν και ποιος είναι υπεύθυνος για να γίνει η δουλειά των υπηρεσιών ασφαλείας.

Για το ντόπινγκ να πω απλώς επιγραμματικά ότι το ΕΣΚΑΝ γίνεται νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Αυτό του δίνει μία αυτονομία και δυνατότητα να έχει έσοδα εκτός από τα έσοδα από το κράτος και να κάνει το δικό του προγραμματισμό. Το προικοδοτούμε με ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν τα θέματα του ντόπινγκ έτσι ώστε να έχει την τεχνογνωσία που χρειάζεται για να μπορεί να κάνει τη δουλειά του.

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της διαφθοράς, όπως σας είπα πριν έχει αλλάξει εντελώς η φύση αυτού του προβλήματος. Αυτό το οποίο προσπαθούμε είναι μέσα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που χρειάζονται για να μπορούμε να παρακολουθούμε αυτό το πρόβλημα και να το αντιμετωπίζουμε όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται. Εδώ να πω ότι αλλάζουμε με το παρόν νομοσχέδιο τον τρόπο με τον οποίο έχει κάποιος το δικαίωμα να έχει μετοχές μιας ΠΑΕ ή μιας ΚΑΕ".

Ο επίλογος...

Καταλήγοντας, πρόσθεσε: "Θα επαναλάβω κλείνοντας ότι πολλά από αυτά τα θέματα έχουν ξαναμπεί στο τραπέζι, έχουν δοκιμαστεί, αλλά επαναφέρονται επειδή θεωρούμε ότι όταν λειτουργούν από μόνα τους δεν είχαν αποτελέσματα όμως τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να έχει αποτελέσματα, εάν δεν συνδυαστεί με όλα άλλα πράγματα τα οποία κάνουμε αυτό τον καιρό στο χώρο του αθλητισμού".

"Ξέρετε ότι ένας από τους λόγους που σπανίως κάνουμε τέτοιες συζητήσεις είναι ότι πιστεύω ότι ειδικά όταν θέλεις να αντιμετωπίσεις ένα τέτοιο πρόβλημα το οποίο έχει πάρα πολλές περιπλοκότητες, το να κάνεις μεγάλες διακηρύξεις δεν φέρνει αποτελέσματα. Η πιο δυνατή διακήρυξη που μπορείς να κάνεις είναι να δει κανείς τα αποτελέσματα της δουλειάς. Ακόμα είμαστε σε πάρα πολύ πρώιμο στάδιο, αλλά πιστεύω ότι για πρώτη φορά θα αρχίσουν μερικά πράγματα να κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση και αυτή η κατεύθυνση είναι η σωστή".

"Θέλω να συνεχίσουμε πάνω σε αυτό το δρόμο και σιγά-σιγά να καταφέρουμε να γυρίσουμε την κατάσταση έτσι ώστε να εξυγιανθεί ο ελληνικός αθλητισμός και ξαναφέρουμε τον ελληνικό αθλητισμό εκεί που πρέπει".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ