ΕΛΛΑΔΑ

Κυβερνητική "απειλή" για ποδοσφαιρικό Grexit

Κυβερνητική "απειλή" για ποδοσφαιρικό Grexit
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, έθεσε τέσσερις προϋποθέσεις για να επανέλθει το ποδόσφαιρο στην ομαλότητα, ειδάλλως υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει και τον τρόπο και τη βούληση για... grexit.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, υποστήριξε ότι με εντολή του Αλέξη Τσίπρα οι έρευνες ανατίθενται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ "χάραξε" και τις τέσσερις κατευθηντήριες γραμμές τις κυβέρνησης, η οποία όπως δήλωσε " έχει και τη βούληση και τον τρόπο να επιβάλλει την έξοδο των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις".

"Υπό το βάρος των γεγονότων των τελευταίων ημερών και των μαφιόζικων χτυπήματων στο χώρο του αθλητισμού έγινε σήμερα σύσκεψη, υπό τον Πρωθυπουργό, των αρμόδιων υπουργών για να συζητήσουμε τα φαινόμενα αυτά στο πλαίσιο της μη αποδοχής ότι το παρακράτος μπορεί να είναι πιο ισχυρό από την οργανωμένη και συντεταγμένη πολιτεία. Καμία παράγκα και κανένα οργανωμένο εγκληματικό σύστημα δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από την κοινωνία και την ελληνική κυβέρνηση.

Με εντολή του Πρωθυπουργού για τις τελευταίες έκνομες ενέργειες αναλαμβάνει τις έρευνες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία θα παίζει από εδώ και στο εξής κομβικό ρόλο στη διαλεύκανση των υποθέσεων.

Δεύτερον, από τη στιγμή που η ΕΠΟ θα αποφασίσει ότι θα επανεκκινηθούν τα εθνικά πρωταθλήματα, θα ελέγχονται τα κατά νόμο συστήματα ασφαλείας κι εποπτείας στα γήπεδα, κι εάν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλείας κανένα παιχνίδι δε θα εκκινεί.

Τρίτον, αποφασίσαμε την ενεργοποίηση των διατάξεων του νόμου για την πρόκληση και την προτροπή βίας από τα ΜΜΕ και θα γίνει και η αντίστοιχη διαβούλευση αύριο με τα σωματεία των δημοσιογράφων.

Τέταρτον, η ελληνική κυβέρνηση θα προτείνει στην ΕΠΟ την αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών, ώστε να ενταθεί η μάχη και για να επανέλθει η κανονικότητα στο ποδόσφαιρο. Εάν με αυτό, με τις κινήσεις αυτές, δεν καταφέρουμε να το πετύχουμε, τότε ας γίνει κατανοητό, ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει και τη βούληση και τον τρόπο να επιβάλλει την έξοδο των ομάδων από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μέχρι να καταφέρουμε αποδομώντας τα συστήματα να επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Το επόμενο διάστημα θα πάρουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, θα συναντηθούμε με το σύνολο των ομάδων για να προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα. Ο αθλητισμός δεν είναι πόλεμος και δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε μαφιόζικες συμμορίες να λειτουργούν ως παρακράτος μέσα στη συντεταγμένη πολιτεία. Μέχρι εδώ.", υποστήριξε χαρακτηριστικά.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ