Κωνσταντινέας: "Εγώ θα διέκοπτα και το πρωτάθλημα"

Κωνσταντινέας: "Εγώ θα διέκοπτα και το πρωτάθλημα"

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διαιτητής, Πέτρος Κωνσταντινέας, δεν είναι απλά υπέρ της διακοπής του Κυπέλλου, αλλά θα σταματούσε και το πρωτάθλημα. Μεταξύ άλλων, είπε πως οι Έλληνες διαιτητές είναι οι καλύτεροι στην Ευρώπη.

Μιλώντας στο "Metropolis 95.5", ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διαιτητής, Πέτρος Κωνσταντινέας, τόνισε ότι δεν είναι απλά υπέρ της διακοπής του Κυπέλλου, αλλά θα σταματούσε και το πρωτάθλημα. Επίσης, τόνισε πως οι Έλληνες διαιτητές είναι οι καλύτεροι στην Ευρώπη, αρκεί να τους αφήσουν οι παράγοντες να σφυρίζουν.

Για το πώς σχολιάζει ο ίδιος τη ματαίωση του κυπέλλου, είπε: "Είμαι υπέρ αυτής της βάσης, συμπληρωματικά επειδή υπάγονται και τα δύο πρωταθλήματα στην ΕΠΟ, εγώ θα διέκοπτα και το πρωτάθλημα. Το ‘χω πει στις 03/03/2015, όπου δεν υπάρχει πρόληψη υπάρχει καταστολή. Δεν μπορούν να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές".

Για το γεγονός ότι πέρυσι είχαμε αντίστοιχες διακοπές του πρωταθλήματος και εν τέλει δεν άλλαξε τίποτα, σχολίασε: "Εγώ τις προτάσεις μου τις έχω καταθέσει από τις 03/03/2015. Έχουν κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Αθλητισμού. Από εκεί και πέρα γι’ αυτό με εξέλεξε ο κόσμος, για να λέω τις προτάσεις μου".

Για τη διαιτησία του Παππά, ανέφερε: "Δε θα κρίνω διαιτητές όπως δεν έχω κρίνει από το 2012. Εγώ θα κρίνω το γεγονός ότι βγήκε και συνέχισε το παιχνίδι. Δεν μπορεί ο ίδιος διαιτητής να σταματάει το παιχνίδι στη Λεωφόρο και ο ίδιος διαιτητής να βγαίνει να συνεχίζει το παιχνίδι. Ο κανονισμός και ο νομοθέτης ήταν σαφής, ότι υπάρχει διακοπή του παιχνιδιού. Το ένστικτο του αδίκου, το αντιμετώπισε εχθές ο διαιτητής στον φίλαθλο κόσμο που ήταν εκεί, που έλεγαν να φύγουν. Ο πιο αυστηρός κριτής είναι ο φίλαθλος κόσμος. Όσο και αν το ήθελαν οι δύο διοικήσεις των ομάδων για τους δικούς τους λόγους να συνεχιστεί το παιχνίδι. Και επειδή εγώ δε θέλω να παίζω με λέξεις, έπρεπε να διακοπεί το παιχνίδι από την αρχή. Δεν μπορεί να ισχύει άλλο μέτρο σε αυτό το γήπεδο και άλλο μέτρο σε άλλο γήπεδο. Που αυτά τα φαινόμενα «Άλλα μέτρα και άλλα σταθμά» σε άλλα γήπεδα, τα παρατηρούμε από τους διαιτητές. Διαιτητής για εμένα είναι η προσωπικότητα, όποιος δεν έχει προσωπικότητα να πάει σπίτι του".

Για το αν οι Έλληνες διαιτητές είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της ιστορίας του Ελληνικού ποδοσφαίρου, δήλωσε: "Οι Έλληνες διαιτητές θεωρώ πως είναι οι καλύτεροι διαιτητές στην Ευρώπη και δεν παίζω με αυτές τις λέξεις που λέω. Αν τους αφήσουν να σφυρίζουν οι παράγοντες".

Για το τι ακριβώς φοβούνται οι διαιτητές από τους παράγοντες, είπε: "Δε γνωρίζω. Να βγάλετε τους παράγοντες και να τους βγάλετε στο τηλέφωνο να σας πουν αν υπάρχουν πιέσεις. Οι παράγοντες αλληλοκαρφώνονται μεταξύ τους και λένε ότι πιέζουν διαιτητές. Δεν τα λέω εγώ".

Για το γεγονός πως σε πολλά επαγγέλματα υπάρχουν εκβιασμοί και απειλές και άλλοι ενδίδουν ή άλλοι δεν ενδίδουν, σχολίασε: "Θα συμφωνήσω μαζί σας. Γι’ αυτό μπορούμε να ξεχωρίσουμε τους καλούς διαιτητές με τους κακούς, καλούς παράγοντες με κακούς. Αυτό όμως πολλές φορές δε γίνεται. Στο τέλος μόνοι τους οι παράγοντες θα κόβουν εισιτήρια … Ο αγνός φίλαθλος που θέλει να παρακολουθήσει ένα προϊόν λαϊκής βάσης, έτσι όπως υπήρχε και τώρα είναι εμπορικής βάσης με προνόμια υπέρ των παραγόντων, γίνεται αυτό που γίνεται. Όταν είπαμε να φτιάξουμε ομάδες λαϊκής βάσης που οι ίδιοι οι φίλαθλοι θα βγάζουν το ΔΣ κάθε σωματείου, ξίνισαν όλοι. Μόνο στην Ελλάδα ξέρουν ποιος είναι ο πρόεδρος της ομάδας. Αν στην Μπαρτσελόνα δεν κάνει καλά το ΔΣ τη δουλεία του, οι ίδιοι οι φίλαθλοι αποφασίζουν να φύγει ο πρόεδρος. Εδώ μπορεί να αποφασίσει κάνεις να φύγει κανένας Μαρινάκης, κανένας Μελισσανίδης, κανένας Ιβάν Σαββίδης, κανένας Αλαφούζος …; Η ΕΠΟ έχει συμβάλλει τα μέγιστα ώστε να διατηρηθεί αυτή η κατάσταση".

Για το αν τελικά λέει να αλλάξουμε τελείως τη φιλοσοφία του ελληνικού ποδοσφαίρου και να πάψει να είναι επαγγελματικό, χωρίς μεγαλομετόχους, είπε: "Επαγγελματικό πρωτάθλημα υπάρχει και στην Ισπανία. Εδώ έχουμε ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα, με επαγγελματίες παίκτες, επαγγελματίες προπονητές, επαγγελματίες μέχρι και νερουλάδες και έχουμε ερασιτέχνες διαιτητές. Έτσι ώστε να μπορούν να υπόκεινται στη διάταξη της κάθε ΕΠΟ και του κάθε Καραμελίδη που ότι του ζητήσουν μπορεί να το κάνει. Για να βγει ο Καραμελίδης ο Γκιρτζίκης και όλοι αυτοί, φυλάνε κατουρημένες ποδιές παραγόντων. Αυτό πρέπει να τελειώσει".

Για το αν το ποδόσφαιρο έχει αυτοδιοίκητο, δήλωσε: "Το ποδόσφαιρο έχει αυτοδιοίκητο να κρίνει τα όργανά του και τους κανονισμούς ποδοσφαίρου. Όχι να κρίνει τους νόμους του κράτους".

Για το ποιο είναι το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα σε περίπτωση που δεν έχουμε ούτε κύπελλο ούτε πρωτάθλημα, σχολίασε: "Οι ΠΑΕ έχουν διάφορα έσοδα… Εάν τους κόψεις τα έσοδα που έχουν από τη FIFA και την UEFA σε αυτό το βαθμό διακόπτοντας το πρωτάθλημα, δεν θα τους αρέσει και θα βρουν μια άκρη οι παράγοντες. Αυτοί κυβερνούν το ποδόσφαιρο. Αυτοί να βρουν μια φόρμα, ώστε το κράτος να μην ελέγχει ούτε το ποδόσφαιρο, να λειτουργεί το αυτοδιοίκητο όπως λειτουργεί σε άλλες ομοσπονδίες όπως στη Σουηδία με ανάλογα εκλογικά συστήματα".

 
SHARE:

BEST OF NETWORK

ΔΝΤ προς ΕΕ: Χωρίς ελάφρυνση χρέους δεν συμμετέχουμε

Διευθέτηση χρέους και ρεαλιστικά πρωτογενή πλεονάσματα ζητούν τρία ανώτατα στελέχη του Ταμείου, θέτοντας συγκεκριμένους όρους προκειμένου να παραμείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα της Ελλάδας

Πώς θα φτιάξεις κοιλιακούς χωρίς όργανα

Μια σύγχρονη προπόνηση 8 ασκήσεων για να γραμμώσεις την πιο δύσκολη μυϊκή ομάδα του σώματός σου.

Ορεστιάδα: Σε μυστική τοποθεσία κρατούνται οι δύο Τούρκοι Κομάντο

Δύο Τούρκοι παραδόθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ορεστιάδας, παρουσία Έλληνα δικηγόρου και έκτοτε κρατούνται. Κατηγορούνται για απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν

Και ποιος δεν είναι ανώμαλος, τελικά;

Η ειλικρινής απορία που δημιουργήθηκε σε έναν καναπέ και η θερμή παράκληση να σταματήσουμε να βλέπουμε τις επιλογές των άλλων ως καμπούρες. Μιας και δεν το έχουμε σκάσει από παραμύθι του Ουγκώ.

Survivor: Γιατί η Ελεονόρα Μελέτη αρνήθηκε τρις να πάει στον Άγιο Δομίνικο

Καλεσμένη της Ελένης Μενεγάκη, η παρουσιάστρια αποκάλυψε πως δέχτηκε πρόταση να είναι μια εκ των celebrity του παιχνιδιού. Για ποιους λόγους αρνήθηκε;

 
UNIQUE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24