ΕΛΛΑΔΑ

Ξεχασμένος ο Γραμμένος

Ξεχασμένος ο Γραμμένος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στα συρτάρια της Επιτροπής Δεοντολογίας είναι… ξεχασμένη η δίωξη για πλαστογραφία για τον πρόεδρο της ΕΠΣ Μακεδονίας και υποψήφιο πρόεδρο της ΕΠΟ από την αντιπολίτευση, Ευάγγελο Γραμμένο.

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης με διαδικασίες εξπρές από την ποινική δικαιοσύνη - που δεν φημίζεται και για την ταχύτητα της - υποχρεώθηκε σε παραίτηση μετά το αμετάκλητο βούλευμα για παραπομπή σε δίκη στην υπόθεση της "κάρτας υγείας" της ΕΠΟ και δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 26ης Οκτωβρίου.

Θα είναι όμως υποψήφιος για την προεδρία της Ομοσπονδίας ο Ευάγγελος Γραμμένος. Εις βάρος του εκκρεμεί εδώ και 6.5 μήνες, από τις 18 Μαρτίου συγκεκριμένα, πειθαρχική δίωξη από τον αναπληρωτή ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Στέφανο - Κωνσταντίνο Μπαξεβάνη, για «πλαστογραφία» και «δυσφήμιση αθλήματος» η οποία ακόμη δεν έχει εκδικαστεί.

Η υπόθεση του προέδρου της ΕΠΣ Μακεδονίας αφορά τρεις περιπτώσεις πλαστογράφησης και χρήσης πλαστού εγγράφου: η πρώτη για δελτίο ταυτότητας και δελτίο πιστοποίησης (ταυτότητα πάγκου) και οι άλλες δύο δελτίο πιστοποίησης (ταυτότητα πάγκου) προπονητή.

"Κατά την αγωνιστική περίοδο 2015-16 η ΕΠΣ Μακεδονίας, της οποίας πρόεδρος είναι ο Ευάγγελος Γραμμένος, εξέδωσε δύο πλαστές ταυτότητες στον πρώτο προπονητή Ιωάννη Παγώνη και στον βοηθό προπονητή Δημήτριο Γεωργακόπουλο για την ομάδα της γ' ερασιτεχνικής κατηγορίας ΑΠΕ Λαγκαδά, παρότι για την κατηγορία αυτήν τα δελτία πιστοποίησης προπονητή τα εκδίδει μόνο η ΕΠΟ" αναφέρεται μεταξύ άλλων στην δίωξη.

Το ΔΣ της ΕΠΟ στις 3/3 έστειλε την υπόθεση στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα και στην ποινική δικαιοσύνη, στις 18/3 ασκήθηκε η πειθαρχική δίωξη αλλά έκτοτε ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Η αργοπορία της Επιτροπής Δεοντολογίας προκαλεί ερωτηματικά και είναι πολύ πιθανό μετά τις εκλογές να δημιουργηθεί σοβαρό θέμα. Ο Ευ. Γραμμένος όπως και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι (εφτά τον αριθμό) μπορεί να αθωωθεί, στην αντίθετη περίπτωση όμως κινδυνεύει «με απαγόρευση να μετέχει σε οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για μία χρονική περίοδο 12, τουλάχιστον, μηνών και χρηματική ποινή από 15.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ», σύμφωνα με το άρθρο 30, παράγραφος 2, του πειθαρχικού κώδικα για παραβάσεις αξιωματούχων ομάδας (ο κ. Γραμμένος θεωρείται αξιωματούχος Ενωσης).

Με απλά λόγια: αν νικήσει τις εκλογές και εφόσον τιμωρηθεί κινδυνεύει να εκπέσει από το αξίωμα του προέδρου. Όπως ακριβώς έγινε με τον προκάτοχο του Γιώργο Γκιρτζίκη.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας έχει δείξει ολιγωρία και με την περίπτωση του προέδρου της ΕΠΣ Καρδίτσας, Μανώλη Παλάσκα, που κατηγορείται για πλαστογραφία του ισολογισμού της Ένωσής του. Ο κ. Παλάσκας φέρεται να είναι έτοιμος να κατέβει υποψήφιος με την παράταξη του Δημήτρη Ελευθεριάδη.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ