ΕΛΛΑΔΑ

Ξαναέρχονται FIFA και UEFA

Ξαναέρχονται FIFA και UEFA
ΕΠΟ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα Κουτσοκούμνης και Ρηγόπουλος για την επιτροπή δεοντολογίας και τον πειθαρχικό κώδικα. Στο τραπέζι και η διαιτησίας.

Η FIFA και η UEFA επιστρέφουν! Ενάμιση μήνα μετά την τελευταία τους επίσκεψη (21/4) ο εκπρόσωπος της παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωστάκης Κουτσοκούμνης και ο νομικός εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Άντζελο Ρηγόπουλος αναμένονται στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας στην Αθήνα για να «ελέγξουν» σε ποιο στάδιο είναι οι διαδικασίες για τις αλλαγές στον κώδικα δεοντολογίας και τους υπόλοιπους κανονισμούς της ΕΠΟ όπως ο πειθαρχικός κώδικας τις οποίες έχουν αναλάβει η πρόεδρος της επιτροπής Δεοντολογίας Γλυκερία - Λουίζα Ιωαννίδου και ο πρωτοδίκης Δημήτρης Σκουτέρης, πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων, αντίστοιχα.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Σκουτέρης μόλις είχε αναλάβει τα καθήκοντα του είχε αδειάσει την ΕΠΟ για τις αλλαγές που είχε κάνει το προηγούμενο καλοκαίρι λέγοντας μεταξύ άλλων « Ποιος συνέταξε τον πειθαρχικό κώδικα; Για να φανούν καλοί στην πολιτεία ή για να εκθέσουν τους τακτικούς δικαστές; Γιατί η ΕΠΟ αυστηροποίησε τόσο πολύ τον πειθαρχικό κώδικα φέρνοντας μας εμάς σε τέτοιο αδιέξοδο. Δεν ερωτήθηκε κανείς».

Το κλιμάκιο της FIFA και της UEFA θα συναντηθεί με την κυρία Ιωαννίδου και τον κύριο Σκουτέρη ενώ θα έχει επαφές και με τη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ για να θέσουν επι τάπητος τις διατάξεις της αθλητικής νομοθεσίας που θίγουν το αυτοδιοίκητο.

Κάλιο αργά παρά ποτέ για τον Κώδικα Δεοντολογίας

Ειδικά για τον κανονισμό δεοντολογίας, το χρονοδιάγραμμα των δύο εβδομάδων που είχε τεθεί στην συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή στα μέσα Απριλίου δεν τηρήθηκε ποτέ. Έστω και με καθυστέρηση όμως, αναμένεται να γίνουν οι αλλαγές όπως η κατάργηση του χρονικού περιορισμού που δεν επιτρέπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας να επιληφθεί για περιπτώσεις πριν από τον Ιούνιο του 2014. Στη συνέχεια, θα μπορεί να ασχοληθεί με τους εφτά παράγοντες - διαιτητές από την ΕΠΟ που κατηγορούνται για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» (Προύντζος, Παπακωνσταντίνου, Παπανικολάου, Υφαντής, Σπάθας, Γιάχος, Δημητρόπουλος).

Επίσης, θα συζητηθούν και οι προτεινόμενες αλλαγές στην διαιτησία για τις οποίες ο Γιώργος Γκιρτζίκης έχει δεσμευτεί στην Super League ότι θα απαντήσει μέχρι τις 10 Ιουνίου αφού πρώτα μιλήσει με την UEFA επικαλούμενος την σύμβαση που έχει υπογράψει η Ελληνική Ομοσπονδία. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ πάντως, είναι στην Αυστραλία με την εθνική ομάδα και θα επιστρέψει στην Ελλάδα στις 9 του μήνα.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ