ΕΛΛΑΔΑ

Κούγιας: "Κανείς δεν κινδυνεύει να πάει φυλακή, καμία ομάδα δεν κινδυνεύει"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ και γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας παραχώρησε συνέντευξη, με αφορμή την παραπομπή σε δίκη 28 ατόμων για την υπόθεση διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου, τονίζοντας πως κατά την προσωπική άποψή του κανείς δεν κινδυνεύει να πάει στη φυλακή.

Το Συμβούλιο Εφετών με παραπεμπτικό του βούλευμα, παραπέμπει σε δίκη 28 άτομα, για την υπόθεση διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μεταξύ των κατηγορουμένων και ιδιοκτήτης κορυφαίας ΠΑΕ της χώρας, καθώς και άλλοι δύο μεγαλομέτοχοι ΠΑΕ των Αθηνών και της επαρχίας.

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις γύρω απ' το χώρο του ποδοσφαίρου, ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ και γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας παραχώρησε συνέντευξη στην "ΕΡΑ ΣΠΟΡ" και υποστήριξε πως κατά την προσωπική άποψή του κανείς δεν κινδυνεύει να πάει φυλακή, ενώ δεν πρόκειται να υπάρξουν κυρώσεις ούτε για τις ομάδες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

"Δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση, πρόκειται για σύσταση συμμορίας, άρα πλημμέλημα. Το κακούργημα για αλλοίωση αποτελέσματος, θα πρέπει να αποδειχθεί στο δικαστήριο. Όμως θα πρέπει να έχουν στοιχεία στα χέρια τους (τραπεζικούς λογαριασμούς κ.α.). Δεν ξέρω αν υπάρχουν, με αποχρώσεις ενδείξεις άλλωστε παραπέμπεσαι σε δίκη.

Στο ποινικό δικαστήριο, εφόσον καταδικαστούν, μπορούν να είναι μέχρι και 10 χρόνια (από 5-10). Με πρότερο έντιμο βίο όμως πάει από 1-6 χρόνια και κάτω από 5 χρόνια η ποινή μπορεί να είναι εξαγοράσιμη.

Η προσωπική άποψη μου είναι πως δεν κινδυνεύει κανείς να πάει φυλακή. Εφόσον αποδειχθούν όμως οι κατηγορίες, τους θέτουν ισοβίως εκτός ποδοσφαίρου. Προσωπική μου άποψη είναι πως καμία ομάδα δεν κινδυνεύει με τίποτα! Αν το αδίκημα άλλωστε δεν αποδειχθεί μέσα σε τρία χρόνια, παραγράφεται.

Από την στιγμή που δεν παραπέμπονται για εγκληματική οργάνωση, την απάτη και την έκρηξη, η απόφαση του δικαστηρίου θα είναι αθωωτική. Από όσο γνωρίζω, δεν έχει βρεθεί ούτε ένας λογαριασμός. Μέχρι τότε βέβαια δεν ξέρουμε τι θα γίνει, μπορεί να βρεθούν και να μπουν στη δικογραφία. Τώρα ανοίγουν πολλά πράγματα, όπως βλέπουμε με Panama papers και το paradise papers. Έχουμε πρώτα τα πλημμελήματα, που παραγράφονται, οπότε το αργότερο πρέπει να έχουμε δίκη μέσα σε 2 χρόνια".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ