ΕΛΛΑΔΑ

Κοντονής: "Η ΕΠΟ προσβάλει τον νομικό μας πολιτισμό"

Κοντονής: "Η ΕΠΟ προσβάλει τον νομικό μας πολιτισμό"
INTIME SPORTS

Με την ΕΠΟ και την αδιαλλαξία που έδειχνε μέχρι τώρα σε κάποια ζητήματα τα έβαλε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, στην διάρκεια της ομιλίας του την Παρασκευή σε ημερίδα του Ι.Δ.Ε.Α.Δ.

Ομιλητής στην ημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Διεθνούς και Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου (Ι.Δ.Ε.Α.Δ.) την Παρασκευή (2/10) ήταν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος κατά την ομιλία του εξαπέλυσε επίθεση στην ΕΠΟ για το γεγονός ότι αρνείτο μέχρι προσφάτως την παρουσία τακτικών δικαστών στα αθλητικά όργανα.

Μεταξύ άλλων είπε στην ομιλία του: "Στην ΕΠΟ υπήρχε ένα ακατανόητο ειδικό καθεστώς, ένα ιδιωτικό Βατικανό. Δεν αναγνωριζόταν η κυβέρνηση, η νομοθεσία και το σύνταγμα. Προσβάλει τον νομικό μας πολιτισμό. Πρέπει να εναρμονιστεί με τον νόμο που ψηφίστηκε. Δεν γίνεται καμία ομοσπονδία να είναι πάνω από την Βουλή και τους νόμους. Είναι δυνατόν μία ομοσπονδία να μην καταθέτει στο αρμόδιο Υπουργείο το καταστατικό και τους κανονισμούς της προς έγκριση;"

Και συνέχισε αναφερόμενος στους τακτικούς δικαστές. "Η ΕΠΟ ήθελε με θεμιτούς ή αθέμιτους τρόπους, αλλά επειδή είμαι καλοπροαίρετος θα πω με θεμιτούς, να ελέγχει την αθλητική δικαιοσύνη βγάζοντας αποφάσεις που κάποιες φορές δημιουργούσαν αίσθημα καχυποψίας στην φίλαθλη κοινή γνώμη".

Ζήτησε τακτικούς δικαστές ο Γκιρτζίκης

Την Παρασκευή τώρα ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης είχε επικοινωνία με τον προϊστάμενο Πρωτοδικών Αθηνών και ζήτησε την αποστολή ονομάτων τακτικών δικαστών προκειμένου να διοριστούν από την ομοσπονδία για το διαιτητικό δικαστήριο. Κάτι που προβλέπει ο νέος αθλητικός νόμος. Η κίνηση αυτή ήρθε μετά τη συμφωνία που επήλθε την Τρίτης (29/9) στη συνάντηση που είχαν οι κ. Κοντονής, Γκιρτζίκης και παρά τις αρχικές αντιρρήσεις που είχε εκφράσει η ΕΠΟ.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ