ΕΛΛΑΔΑ

Κοντονής: ''Θα συγκρουστούμε με τη διαφθορά''

Κοντονής: ''Θα συγκρουστούμε με τη διαφθορά''
Κοντονής INTIME SPORTS

Ανοιχτό άφησε ο Σταύρος Κοντονής το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέα αναβολή του πρωταθλήματος, ενώ επεσήμανε πως αν χρειαστεί θα υπάρξει και αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από την Ευρώπη.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» για τα όσα συνέβησαν την τελευταία εβδομάδα και δεν απέκλεισε την πιθανότητα να παραταθεί η έναρξη των αγώνων της κορυφαίας κατηγορίας.

Αρχικά ανέφερε: ''Η Πολιτεία στο εξής θα πρέπει να παρεμβαίνει, όταν υπάρχουν τέτοιου είδους γεγονότα και παθογένειες. Η προστασία του κοινωνικού συνόλου προέχει, όπως και το αίσθημα ασφάλειας που θα πρέπει να αισθάνονται οι Έλληνες. Τα πειθαρχικά όργανα των διοργανωτριών αρχών δεν έχουν κανένα δικαίωμα να προστατεύουν τη δημόσια τάξη. Αυτό είναι καθήκον της Πολιτείας το οποίο κατά ένα περίεργο τρόπο δεν το ασκεί. Εμείς δεν θεωρούμε, ότι σπάμε το αυτοδιοίκητο, με το να αναλάβει το κράτος αυτά που του αναλογούν''.

Ο Κοντονής πρόσθεσε: '' Εάν απειληθεί το ελληνικό κράτος, θα πρέπει να παρθούν μέτρα για την πάταξη της βίας, για παράδειγμα ακόμη και ο αποκλεισμός των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Καθήκον μας είναι να λύσουμε το θέμα της βίας και της διαπλοκής που υπάρχει στον αθλητισμό, έτσι ώστε οι ομάδες να μην έχουν κανένα πρόβλημα συμμετοχής στους διεθνείς αγώνες''.

Αναφορικά με υποθέσεις που έχουν μπει στα ''συρτάρια'', είπε: ''Είμαστε απολύτως διατεθειμένοι να έρθουμε σε σύγκρουση. Γι' αυτό το λόγο επισκέφτηκα τον υπουργό δικαιοσύνης τον καθηγητή, Νίκο Παρασκευόπουλο, και του ζήτησα να κάνει ότι είναι δυνατόν να επισπευσθούν αυτές οι δίκες και να ολοκληρωθούν για να υπάρχει απόλυτη εκκαθάριση''.

Όσο για το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέα αναβολή στο πρωτάθλημα σχολίασε: ''Θα συζητήσω με τους εκπροσώπους των διοργανωτριών αρχών. Περιμένω τις εισηγήσεις, των κατά νόμου αρμοδίων φορέων και θα αποφασίσει η κυβέρνηση. Εάν υπάρχει το ίδιο κλίμα κι αυτό περιγράφεται στις προτάσεις, τότε τίποτα δεν αποκλείεται''.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ