ΕΛΛΑΔΑ

"Κόκκινη" κάρτα στο δημόσιο στο "koriopolis"

"Κόκκινη" κάρτα στο δημόσιο στο "koriopolis"

Απορρίφθηκε η παράσταση πολιτικής αγωγής με την οποία το ελληνικό δημόσιο ζητούσε 30.3 εκατ. ευρώ από τους 84 κατηγορούμενους του "koriopolis". Το νέο έτος θα συνεχιστεί η δίκη.

Κόκκινη κάρτα στο ελληνικό δημόσιο έβγαλε το τριμελές εφετείο κακουργημάτων και απέρριψε την δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής με την οποία ζητούσε την καταδίκη και των 84 κατηγορούμενων του σκανδάλου "koriopolis" και συνολικά το ποσό των 30.3 εκατομμυρίων ευρώ, τα δύο από τα οποία από τον πρώην ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέα Μπέο και τον πρώην ιδιοκτήτη της Ηλιούπολης Γιώργο Τσακογιάννη, ως ηθική ικανοποίηση.

"Στην συγκεκριμένη περίπτωση η όποια βλάβη συνίσταται στην αξιοπιστία των δημοσίων υπηρεσιών. Αμέσως ζημιωθείσα είναι η ΟΠΑΠ ΑΕ και όχι το ελληνικό δημόσιο (σ.σ. ο οργανισμός δεν είχε ιδιωτικοποιηθεί ακόμη και το δημόσιο ήταν μέτοχος). Δεν είναι παθών το ελληνικό δημόσιο. Δεν πρέπει να γίνει δεκτή η παράσταση πολιτικής αγωγής", τόνισε η εισαγγελέας έδρας, αγόρευση με την οποία συμφώνησαν όλοι οι δικηγόροι των κατηγορουμένων.

"Όλα τα στοιχεία κατατείνουν ότι η ζημιά είναι του ΟΠΑΠ. Δεν υπάρχει στοιχείο στην δικογραφία που να προκύπτει ζημιά δημοσίου", υποστήριξε μεταξύ άλλων η δικηγόρος του Αχιλλέα Μπέου, Κασσιανή Μιχοπούλου.

"Η ζημιά δεν είναι μονό του ΟΠΑΠ αλλά και του ελληνικού δημοσίου. Δεν έχουν αποδοθεί έσοδα στον ΟΠΑΠ και δικαιούχος των εσόδων είναι το δημόσιο. Δεν μας αποδόθηκαν ούτε έσοδα, ούτε φόρος", απάντησαν οι νομικοί του δημοσίου.

Το Εφετείο μετά από διάσκεψη περίπου δύο ωρών έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως και αποφάσισε την αποβολή του δημοσίου από την δίκη, που θα συνεχιστεί πλέον το νέο έτος (στις 9 Ιανουαρίου συγκεκριμένα) με την κατάθεση των πρώτων από τους 65 μάρτυρες κατηγορίας.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ