ΕΛΛΑΔΑ

"Κεραυνοί" Σταύρου Κοντονή στην Βουλή

"Κεραυνοί" Σταύρου Κοντονή στην Βουλή
INTIME SPORTS

"Αυτή η κυβέρνηση ούτε χρηματίζεται, ούτε εκβιάζεται, ούτε φοβάται" δήλωσε ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, στις προγραμματικές δηλώσεις και επιτέθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Για "διαπλοκή με μεγάλα οικονομικά και παραγοντικά συμφέροντα" και για "πελατειακό κράτος" από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, έκανε λόγο ο Σταύρος Κοντονής, που μίλησε με σκληρά λόγια από το βήμα της βουλής στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησηςμε αφορμή το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα γήπεδα.

"Τι αλήθεια εμπόδισε από το 2005 την εφαρμογή του νόμου που είχε ψηφίσει η τότε πλειοψηφία; Γιατί έπρεπε να δαπανηθούν 14 εκ. ευρώ για την αγορά αυτού του συστήματος χωρίς τελικά να λειτουργήσει, τη στιγμή μάλιστα που αυτό το σύστημα τοποθετήθηκε πριν ένα μήνα; Γιατί έπρεπε το κράτος να μην εισπράττει φόρους και να έχουν εκτεταμένη φοροδιαφυγή και γιατί έπρεπε κάθε Κυριακή να αιμορραγεί η έννομη τάξη" αναρωτήθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Και συμπλήρωσε. "Αυτό που σας εμπόδιζε στο να μην εφαρμόσετε εδώ και 10 χρόνια έναν νόμο που είχε ψηφίσει η Ολομέλεια της Βουλής και να ευτελίζετε η κοινοβουλευτική διαδικασία είναι το πελατειακό κράτος που είχατε οικοδομήσει τόσα χρόνια. Είναι η διαπλοκή σας με τα μεγάλα οικονομικά και παραγοντικά συμφέροντα. Είναι οι εξυπηρετήσεις που προσφέρατε στους παράγοντες των ομάδων. Ακριβώς γιατί με αυτόν τον τρόπο εμπεδωνόταν μέχρι το μεδούλι, αυτό που εσείς είχατε οικοδομήσει επί δεκαετίες, το πελατειακό κράτος".

"Ο νόμος εφαρμόζεται"

"Η αριστερή Κυβέρνηση ψήφισε έναν νόμο και αυτός ο νόμος εφαρμόζεται. Αν μερικοί νόμιζαν ότι θα κάνουμε πίσω τους λέμε για μία άλλη φορά ότι αυτή η κυβέρνηση ούτε χρηματίζεται, ούτε εκβιάζεται ούτε φοβάται. Ας το λάβουν σοβαρά υπόψη και ας το βάλουν στο μυαλό τους"τόνισε.

Ακόμη, έκανε λόγο για χρέη σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ ύψους 13 και 4 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. "Ήταν χρήματα προσωπικά των διοικήσεων ή ήταν χρήματα του ελληνικού λαού που οι διοικήσεις των Σταδίων δεν εισέπρατταν κατόπιν πολιτικών εντολών που ελάμβαναν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ;"αναρωτήθηκε.

Στους άμεσους στόχους της Κυβέρνησης όπως είπε, είναι μεταξύ άλλων, η κάρτα φιλάθλου που θα είναι υποχρεωτική από 1-1-2016 ( "που και αυτή είχατε νομοθετήσει πριν από 10 χρόνια και είχε μείνει σε απόλυτη αδράνεια"ανέφερε χαρακτηριστικά), η σταδιακή αποχώρηση αστυνομίας από τα γήπεδα και θεσμοθέτηση ειδικού τέλους στις μεταγραφές επαγγελματιών αθλητών υπέρ του ερασιτεχνικού αθλητισμού, η διάθεση μικρού ποσοστού από την φορολόγηση του αθλητικού στοιχήματος και ο νέος αθλητικός νόμος.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ