ΕΛΛΑΔΑ

Βαριά φιλική ήττα της ΑΕΚ από τον Απόλλωνα (1-3)

Βαριά φιλική ήττα της ΑΕΚ από τον Απόλλωνα (1-3)
ΑΕΚ - Απόλλων Σμύρνης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ πραγματοποιώντας τη χειρότερη εμφάνιση της στα φιλικά του καλοκαιριού, γνώρισε βαριά ήττα με 3-1 από τον Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ. Πολλά παράπονα από τον Κετσπάγια.

Το δέκατο φιλικό του φετινού καλοκαιριού ήταν αυτό που έδωσε η ΑΕΚ απέναντι στον Απόλλωνα. Και ήταν μακράν το χειρότερο της. Παρουσιάστηκε, άκεφη, χωρίς διάθεση και ο Απόλλωνας την τιμώρησε. Τις έβαλε περισσότερο γκολ απ’ όσα είχε δεχθεί και στα εννέα προηγούμενα φιλικά μαζί και την κέρδισε με 3-1.

Μάλιστα ο Απόλλωνας έδειξε εξαιρετική αγωνιστική εικόνα, την ίδια στιγμή που οι παίκτες της ΑΕΚ έδειχναν περισσότερο να κάνουν αγγαρεία.

Το μοναδικό που έχει να κρατήσει ο Κετσπάγια, είναι την πρώτη δοκιμή του 3-5-2, για περίπου 20 λεπτά στο φινάλε του ματς. Δοκιμή πάντως, που δεν ήταν πετυχημένη.

Είναι γεγονός πως η ΑΕΚ μπήκε σ’ αυτό το φιλικό πιο χαλαρή και πιο νωθρή από κάθε άλλο ματς, από την αρχή της προετοιμασίας. Και είναι ένας από τους λόγους που για πρώτη φορά σε φιλικό παιχνίδι, βρέθηκε πίσω στο σκορ. Όπως επίσης και για πρώτη φορά, είχε τόσα πολλά προβλήματα η αμυντική της λειτουργία. Μέχρι να φτάσει στο σημερινό (27/8) δέκατο φετινό φιλικό, η ΑΕΚ είχε δεχθεί μόλις δυο γκολ. Ωστόσο οι παίκτες του Απόλλωνα στο 22λεπτό, έπαιξαν βόλεϊ στην καρδιά της άμυνας της Ένωσης, για να σκοράρει με κεφαλιά εξ επαφής ο Διαμαντόπουλος.Και οι γενικώς οι φιλοξενούμενοι, έβρισκαν χώρους μπροστά από την περιοχή του Μπάρκα.

Η ΑΕΚ είχε ζητήματα στην άμυνα, αλλά είχε και στην επιθετική της λειτουργία. Χρειάστηκε να περάσουν περίπου 35 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, για να αρχίσει να βρίσκει τρόπους να πιέζει ουσιαστικά την άμυνα του Απόλλωνα. Μέχρι εκείνη την στιγμή, με εξαίρεση ένα σουτ του Μάνταλου στο δοκάρι στο 31’, δεν είχε απειλήσει ξανά. Κυρίως διότι ο Αλμέιδα που ήταν στην κορυφή, αλλά και οι Μάνταλος, Πλατέλλας καιΜπακασέτας, που ήταν στην τριάδα ακριβώς από πίσω, δεν μπορούσαν να συνδυαστούν σωστά. Εξαίρεση. Το 41λεπτό, όταν ο αρχηγός της ΑΕΚ πέρασε κάθετη στον Πλατέλλα και εκείνος με σουτ έστειλε την μπάλα στα δοκάρι. Και γενικώς οι παίκτες του Κετσπάγια στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, άσκησαν μια στοιχειώδη πίεση, χωρίς όμως να σκοράρουν.

Ίδια και… χειρότερη η εικόνα της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Με εξαίρεση το πρώτο πέντάλεπτο που ο Αλμέιδα έχασε μια καλή ευκαιρία με κεφαλιά εξεπαφής, οι γηπεδούχοι είχαν και πάλι ζητήματα και επιθετικά και αμυντικά. Άλλωστε στο 62’ ο Κάσσος βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ και έκανε το 2-0. Ενώ η μοναδική αντίδραση της Ένωσης ήρθε δέκα λεπτά αργότερα, με εντυπωσιακό βολέ του Ροντρίγκες έξω από την περιοχή. Αμέσως μετά το γκολ του Αργεντινού, ο Κετσπάγια πειραματίστηκε για πρώτη φορά σε φιλικό, με σύστημα 3-5-2. Με τον Τσιγκρίνσκι λίμπερο και τους Μανωλά και Λαμπρόπουλο ως στόπερ, με τον Ροντρίγκες και τον Μάνταλο σε ρόλο ελεύθερο μπροστά από τον κόφτη Τζανετόπουλο και τον Πέκχαρτ με τον Αραβίδη ως επιθετικό δίδυμο. Αλλά ήταν σχήμα που το δοκίμασε για πρώτη φορά και θέλει ακόμα δουλειά, αν αποφασίσει να το εφαρμόσει. Εξάλλου αποδείχθηκε… διάτρητο αμυντικά, όταν ο Αλμπάνης στο 84’ βρέθηκε μόνος του στην περιοχή της ΑΕΚ και έγραψε το τελικό 3-1.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΑΕΚ: Μπάρκας (68’ Βούρας), Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος (71’ Τσιγκρίνσκι), Ντίας (72’ Ντίντακ), Μπακάκης, Γιόχανσον (72’ Μανωλάς), Γαλανόπουλος (54’ Τζανετόπουλος), Πλατέλλας(54’ Ροντρίγκες), Μπακασέτας (64’ Αραβίδης), Μάνταλος, Αλμέιδα (64’ Πέκχαρτ).

ΑΠΟΛΛΩΝ: Χιώτης , Ντάσιος (46’ Πάνος), Κύργιας, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Πορτουλίδης, Κονε, Κάσσος, Ρομάνο, Σιατραβάνης, Διαμαντόπουλος (60’ Στεργιάδης). Έπαιξαν και οι Γεωργακόπουλος, Πάνος, Στεργιάδης, Ρουμπουλάκος, Αλμπάνης, Γκούφας, Αλιατίδης, Τρίγκας Τσιάρας.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ