ΕΛΛΑΔΑ

Καραγκούνης: "Η Ουαλία το πιστεύει όπως και εμείς"

Καραγκούνης: "Η Ουαλία το πιστεύει όπως και εμείς"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Καραγκούνης σε συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε στην πορεία της Εθνικής στο Euro του 2004, τα μυστικά της επιτυχίας και τα κοινά με την Ουαλία.

Συνέντευξη στον "Guardian" παραχώρησε ο Γιώργος Καραγκούνης στην οποία αναφέρθηκε στην πορεία της Ελλάδα μέχρι την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας, αναφέρθηκε στα μυστικά που είχε εκείνη η ομάδα και απάντησε για τις ομοιότητες που έχει με την Ουαλία.

Αρχικά, ο Γιώργος Καραγκούνης αναφέρθηκε στο πως ζουν ακόμα και σήμερα οι Έλληνες το έπος του 2004. "Αυτή την περίοδο βρίσκομαι στη Ρόδο για τη σχολή προπονητών και ακόμα μπορώ να το δω στα μάτια όσων με πλησιάζουν. Πιστεύω ότι αφήσαμε μία κληρονομιά για την επόμενη γενιά. Τώρα με το ίντερνετ και το μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα οποία έχουν μπει στη ζωή μας τόσο πολύ ακόμα και τα μικρά παιδιά μπορούν να μάθουν τι έγινε".

Όλοι μιλούν για τη συνταγή της επιτυχίας, όμως ο παλαίμαχος άσος θεωρεί ότι υπήρχαν πολλά συστατικά και ένας καλός σεφ "Γίναμε πηγή έμπνευσης για τους φιλάθλους. Είχαμε μία καλή ομάδα, ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα, ένα πραγματιστή προπονητή ο οποίος μας έκανε να βάλουμε το εμείς πάνω από το εγώ. Ένα συστατικό δεν είναι αρκετό για την συνταγή της επιτυχίας. Τα χρειάζεσαι όλα και έναν καλό μάγειρα.

Ο Ρεχάγκελ κατάφερε να μας κάνει ομάδα. Δημιούργησε έναν πυρήνα παικτών τον οποίο και στήριξε σε όλη του την παρουσία. Υπήρχαν ποδοσφαιριστές οι οποίοι έπαιξαν καλά για δύο ή τρεις μήνες αλλά δεν τον απασχολούσε. Έπρεπε να κάνεις εξαιρετικά πράγματα με το σύλλογο σου για να μπεις στην ομάδα.

Πριν το εναρκτήριο παιχνίδι με την Πορτογαλία μας είπε: "Παλέψαμε και μοχθήσαμε για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Υποφέραμε και αντέξαμε πολλά. Δεν έχουν τίποτα, είναι εδώ επειδή είναι διοργανωτές". Αυτό μας ενέπνευσε ακόμα περισσότερο, προσπάθησε να εμφυσήσει στους παίκτες τη σκέψη του να μην υποκύπτουν σε κανέναν" τόνισε χαρακτηριστικά. .

Καραγκούνης: "Η Ουαλία το πιστεύει όπως και εμείς"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αυτή η νίκη ήταν που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τη συνέχεια: "Κάθε πόντος που κερδίζαμε μας έδινε μεγαλύτερη ώθησε στην αυτοπεποίθηση μας, από τη νίκη μας στη Σαραγόσα μέχρι εκείνη κόντρα στην Πορτογαλία στον πρώτο αγώνα. Αυτή η τελευταία μας οδήγησε μέχρι τον τελικό.

Κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Ο πρώτος μας στόχος ήταν να πάρουμε τους πρώτους πόντους της χώρας μας σε μία μεγάλη διοργάνωση. Μετά από αυτό απελευθερωθήκαμε. Ειδικά μετά ον προημιτελικό κόντρα στη Γαλλία πιστέψαμε ότι είναι η μία ευκαιρία στη ζωή μας να γίνουμε πρωταθλητές Ευρώπης".

Πάντως, για το Γιώργο Καραγκούνη το ματς κλειδί ήταν αυτό με την Γαλλία: "Όταν αποκλείεις ομάδες όπως η Γαλλία, με τέτοια ιστορία και τόσο ταλέντο, δείχνει πολλά για τις δυνατότητες σου. Είπα στους συμπαίκτες μου ότι δεν είναι σε τίποτα καλύτεροι, με όλο το σεβασμό προς τις άλλες ομάδες. Η Τσεχία, η ομάδα που αντιμετωπίσαμε στον ημιτελικό, ήταν η ομάδα που βρισκόταν στην καλύτερη κατάσταση, αλλά δεν ήταν οι πρωταθλητές Ευρώπης, δεν είχαν τον Ζιντάν".

Φυσικά η συζήτηση πήγε και στα πανηγύρια στην Ελλάδα με τον παλαίμαχο άσο του Παναθηναϊκού να παραδέχεται: "Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι γινόταν στη χώρα μας. Μπορεί αυτό να ήταν και κάτι καλό. Όταν επιστρέψαμε μετά τον τελικό είχαμε μείνει εμβρόντητοι βλέποντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να πανηγυρίζουν μπροστά από το λεωφορείο μας".

Ο Μπέιλ δίνει το κάτι παραπάνω στην Ουαλία

Η συζήτηση στη συνέχεια πήγε στην Ουαλία και τη σύγκριση που υπάρχει με την πορεία της Εθνικής μας το 2004. "Δεν έχουν παίξει σε τελική φάση τουρνουά για πολλά χρόνια. Παλεύουν για κάθε μπάλα και το πιστεύουν όπως εμείς. Οι Ουαλοί παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο, σκοράρουν και είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Τους αξίζουν όλα όσα συμβαίνουν.

Υπάρχει μία διαφορά στον τρόπο που παίζουν, γιατί δεν χρησιμοποιούν ακριβώς το 3-5-2 που παίζαμε εμείς. Παρ' όλα αυτά η Ουαλία είναι καλύτερη από εμάς στην επίθεση. Ο Μπέιλ δίνει το κάτι παραπάνω όπως και κάποιοι άλλοι παίκτες που παίζουν στην Premier League" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καραγκούνης: "Η Ουαλία το πιστεύει όπως και εμείς"

Αναφορικά με την απουσία του Ράμσεϊ: "Ο Ράμσεϊ ήταν ο καλύτερο παίκτης κόντρα στο Βέλγιο. Η UEFA θα πρέπει να επανεξετάσει το τι συμβαίνει με τις κίτρινες κάρτες. Κουβαλούσα ένα βαρύ φορτίο όταν αντίκρισα τη δεύτερη κίτρινη στον ημιτελικό με την Τσεχία και δεν μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα στον τελικό".

Για το τέλος του ζητήθηκε να δώσει τα προγνωστικά του για τον ημιτελικό ανάμεσα στην Ουαλία και την Πορτογαλία και ήταν... διπλωματικός: "Οι Ουαλοί κάνουν μία μεγάλη προσπάθεια, αλλά η Πορτογαλία έχει τον Σάντος. Την Τετάρτη δεν θα υποστηρίξω κανένα, αλλά ελπίζω να κερδίσει ο καλύτερος".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ