ΕΛΛΑΔΑ

Καραγεωργίου: "Ο Παναθηναϊκός έχει τον τρόπο του"

Καραγεωργίου: "Ο Παναθηναϊκός έχει τον τρόπο του"
Καραγεωργίου INTIME SPORTS

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, πρώην τεχνικός του «δικέφαλου» και νυν του Παραλιμνίου, Νίκος Καραγεωργίου, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Για μια μπάλα ζούμε» με τους Δημήτρη Σαμόλη και Βασίλη Τεμπέλη. (AUDIO).

Για το σπουδαίο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής της Super League ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, που θα γίνει την Κυριακή (25/10, 19.30) μίλησε ο Νίκος Καραγεωργίου. Ο παλαίμαχος παίκτης των δύο ομάδων, πρώην προπονητής του Δικεφάλου και νυν του Παραλιμνίου δήλωσε ότι το "τριφύλλι" έχει τον τρόπο να περάσει από την Τούμπα.

Αναφέρθηκε ακόμα στην παρουσία του στο κυπριακό πρωτάθλημα, για το ελληνικό ποδόσφαιρο, για το αν ο Ολυμπιακός έχει αντίπαλο στην Ελλάδα, αλλά και για την πιο δυνατή του ανάμνηση είτε ως ποδοσφαιριστής είτε ως προπονητής.

Για το Παραλίμνι και το πως είναι τα πράγματα στην Κύπρο: «Αρχίζει και φαίνεται ότι πάνε να βρουν τον δρόμο τους μετά την περιπέτεια που πέρασαν. Ποδοσφαιρικά δεν έχει μεγάλες διαφορές από την Ελλάδα. Επηρεάζεται από την Ελλάδα. Αγωνιστικά υπάρχουν διαφορές στον τρόπο που αγωνίζονται οι ομάδες, όμως έχουν πολλές ομοιότητες».

Για το αν θέλει να μείνει για καιρό στην Κύπρο: «Ήρθα πέρυσι στην ομάδα, όταν ήταν η ομάδα στην Β΄Εθνική. Είναι μία επαρχιακή ομάδα, καλά οργανωμένη. Προσπαθούν η ομάδα να μην ανήκει σε έναν μεγαλομέτοχο, αλλά να βοηθήσει η τοπική κοινωνία. Δεν έχει μεγαλομέτοχο, αυτή είναι η ιδιαιτερότητα του. Μέχρι στιγμής πάμε καλά. Δεν κερδίσαμε τον Άρη Λεμεσού αυτό μας στεναχώρησε λίγο, είχαμε ευκαιρίες δεν τις εκμεταλλευτήκαμε και αυτό μας στεναχώρησε».

Για το ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: «Θα πρέπει να σας πω ότι όταν ακούω αυτό το παιχνίδι μου έρχονται μνήμες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ζωή μου και την καριέρα μου. Δεν σας κρύβω ότι ζηλεύω και θα ήθελα να παίζω. Ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια έχει βρει έναν τρόπο να περνάει από την Θεσσαλονίκη παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Είναι σταθερός προπονητικά και διοικητικά. Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να περάσει έναν νέο τρόπο πραγμάτων και θέλει τον χρόνο του. Το ότι παίζει στην έδρα του φέρνει τα πράγματα στα ίσα».

Για το αν η Τούμπα δίνει αβαντάζ στον ΠΑΟΚ: «Δεν νομίζω. Ο Παναθηναϊκός βρίσκει τον τρόπο και περνάει. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ βρίσκει τον τρόπο και βάζει φέτος γκολ, όμως στον αντίποδα έχει κενά στην άμυνα του».

Για το πόσο έχει αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Αν κοιτάξουμε λίγο την κορυφή έχουν αλλάξει τα πράγματα αφού δεν υπάρχει ο συναγωνισμός για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Αφού δεν υπάρχει ανταγωνισμός για το ποιος είναι πρωταθλητής, μειονεκτεί το πρωτάθλημα. Το να υπάρχει ανταγωνισμός για το ποιος θα βγει δεύτερος δεν δυναμώνει το πρωτάθλημα. Το ίδιο κάνει και εδώ ο ΑΠΟΕΛ. Η οικονομική κατάσταση που επικρατεί έχει επηρεάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι ομάδες πρέπει να χαμηλό μπάτζετ να δημιουργήσουν κάτι, όπως αυτό μειώνει την ποιότητα. Υπάρχει ένας ανταγωνισμός για το ποιος θα βγει στις ευρωπαϊκές θέσεις. Είναι όμως στάνταρ οι ομάδες. Είναι ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, ο Ατρόμητο, ο Αστέρας και άντε φέτος η ΑΕΚ. Λείπουν πολύ ΟΦΗ και Ηρακλής».

Για το αν μπορεί κάποιος να χτυπήσει τον Ολυμπιακό: «Τον Ολυμπιακό δεν τον χτυπάει κανένας έχει ανοίξει η ψαλίδα.. Αγωνιστικά είναι πολύ καλός και δικαιούται να πάρει το πρωτάθλημα».

Για το ότι οι ελληνικές ομάδες δεν εμπιστεύονται εύκολα Έλληνες παίκτες: «Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να το δουν. Πρέπει να ξεκινήσει ένα σχέδιο τμημάτων υποδομής από την ΕΠΟ. Θα πρέπει οι νέοι ποδοσφαιριστές να δουν σωστά το ποδόσφαιρο. Όσο και να προσπαθήσει μία συγκεκριμένη ομάδα να έχει σωστά τμήματα υποδομής, αν δεν βοηθήσει η ομοσπονδία θα υπάρχει πρόβλημα. Όταν έπαιζα μικρός στο χωριό μου είχαμε τριάντα νέους και οι τριάντα παίζαμε ποδόσφαιρο. Τώρα δεν παίζουν. Υπήρχε πληθώρα παιδιών και στελέχωναν τις μεγάλες ομάδες. Πρέπει να βάλουμε ένα σχέδιο».

Για την πιο δυνατή του ανάμνηση είτε ως ποδοσφαιριστής είτε ως προπονητής: «Για έναν αθλητή ως παίκτη σε μεγάλες ομάδες το μεγαλύτερο γεγονός που θα μπορούσε να του συμβεί είναι οι συμμετοχές με την εθνική του ομάδα. Αυτά τα 4-5 χρόνια ήταν τα καλύτερα μου. Προσπαθούσαμε από εκεί και πέρα να δημιουργήσουμε ένα καλό κλίμα γιατί είχαμε δύο ξένους στις ομάδες και έχουμε σχέσεις ακόμα και τώρα. Αυτό έχει χαθεί γιατί έρχονται και φεύγουν ξένοι και χάνονται».

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ